İşler bitmedi haydi gençler sahaya

Türkiye’yi sarsan afetin ilk gününden itibaren bölgedeki faaliyetlerde yer alan TGB üyeleri, 3 ayrı noktada çalışmalarını sürdürüyor.

İşler bitmedi haydi gençler sahaya

Türkiye’yi sarsan afetin ilk gününden itibaren bölgedeki faaliyetlerde yer alan TGB üyeleri, 3 ayrı noktada çalışmalarını sürdürüyor. Genel Başkan Kayahan Çetin, TGB’nin 2 bin deprem gönüllüsünün bulunduğunu, 200’den fazlasının sahada çalışma yürüttüğünü, bu sayının artacağını bildirdi.

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki çalışmalara katılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yöneticileri, Hatay’daki Kızılay Afet Yardım Merkezi'nden çalışmalar hakkındaki son durumu aktardı.

Aydınlık’a açıklamalarda bulunan TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, TGB’nin 3 ayrı noktada Kızılay, AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla birlikte eş güdüm halinde çalışma yürüttüklerini belirtti.

 

Afetin ardından bölgede devlet düşmanlığı yapan çevrelerin sahada olmadığını, hiçbir çalışmada yer almadığını ifade eden Çetin, TGB’lilerin devlet kurumlarınca verilen tüm görevlere hazır olduğunu vurguladı. TGB Genel Başkanı Çetin şöyle konuştu: “Depremin ilk gününden beri bölgede çalışmalara bulunuyoruz. Bir süredir Kahramanmaraş'ta Afşin'de bir çadır kentin sorumluluğunu yürütüyorduk. Hatay'da da arkadaşlarımız vardı. Bugün yeni gönüllü ekiplerimiz Hatay'a ulaştılar. Türk Kızılay, AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yönlendirilmesiyle üç ayrı ekip oluşturarak onları görev yerlerine teslim ettik.

“Hem insani yardım faaliyetleri hem eşgüdüm faaliyetlerinde görev alacaklar. Şimdi de burada Türk Kızılay'ın insani yardım lojistik merkezinin önündeyiz. Arkadaşlarımız içeride Türkiye'nin her bölgesinden gelen yardımları tasnif ediyorlar. İhtiyaç sahiplerine ulaştırmak için organize ediyorlar.

“Devlet kurumlarının liderliğinde sımsıkı, birleşmiş ve bütün gücünü, bütün enerjisini seferber eden bir millet görüntüsü, bir gençlik görüntüsü. Bu çok değerli.

‘DEVLET DÜŞMANLARI ENKAZ ALTINDA’
“Biliyorsunuz buraya gelip terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP'yle beraber ‘Devlet enkaz altına kaldı’ diyen ana muhalefet liderini de gördük. Bu zor dönemde devlete nereden vursam, devlet yıkıcılığını nereden yürütsem diye hesap yapanlar var. Enkaz altında kalan Türkiye Cumhuriyeti değil, Türk milleti de değil. Sizin sisteminiz enkaz altında kaldı. Enkazın altında kalanlar, devlete yönelik yıkıcılık yapan, devletin küçültülmesi için propaganda yapan sistemin temsilcileridir.

“Bu sebeple Türkiye devleti güçlendirdiği, güçlü devlet liderliğinde milleti seferber edeceği bir döneme girdi. Bunun da aslında bu yıkımından kurtulmanın ve bu enkazı üzerimizden atmanın formülü olduğunu düşünüyorum. Örneklerini burada hep beraber yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz.

VATANDAŞIN DEVLET HASSASİYETİ
“Kahramanmaraş Afşin’deki çadır kente ilk geldiğimizde Ulusal Kanal’a röportaj verirken bir abimiz geldi ve dedi ki ‘Aman başkan, devletimizin aleyhinde bir şey söyleme. Çünkü biz onunla beraber kol kola verdik, can cana verdik.’ Ben bu tabloyu her yerde görüyorum.  Devletle milletin arasına nifak sokmaya çalışanlar sadece sosyal medyadan ibaret. Sahada yoklar, elini taşın altına koymuyorlar. Burada depremden etkilenen, acısı büyük olan vatandaşımızla can cana, gönül gönüle değiller.

“AFAD, Kızılay ne zaman talepte bulunursa, hemen arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz. Şu anda 2 binin üzerinde deprem gönüllümüz var. Maraş'ta ve Hatay'da 200’ün üzerinde arkadaşımız çalışıyorlar. Bu sayı daha da artacak.

 

“Hatay'ın maalesef karşı karşıya olduğu yıkım çok üst düzey. Bu sebeple ihtiyaç devam ediyor. Buraya gelebilecek her gönüllünün yapacağı, üstleneceği sorumluluğa çok ihtiyaç var. Bütün genç arkadaşlarım, üniversite ve lise öğrencilerini TGB'nin deprem gönüllüsü kampanyasına katılmaya ve burada gönüllü olarak devlet kurumlarıyla beraber çalışmaya çağırıyorum.”

‘GÖNÜLLÜLERİMİZ DE AYNI FİKİRDE’
TGB’nin Hatay'daki çalışmalarının planlamasından sorumlu olan TGB İstanbul İl Başkanı Yiğit Çınar, Türkiye’nin farklı illerinden gelen TGB gönüllüleriyle hem yardım merkezinde hem de çadır kentlerde çalışma yürüttüklerini söyledi. Çınar şöyle konuştu:

“Burada çalışmalar iki ayaklı yürüyor. Biri yardımların ayrıştırılması, depolanması. Bir diğer ayağı da çadır kentlere veya konteyner kentlere ihtiyaçların ulaştırılması.

“Üniversitelerdeki, liselerdeki arkadaşlarımızla birlikte TGB Deprem Gönüllüleri Platformu'yla birlikte alanlara geldik. Çoğu TGB üyesi değil belki ama onlar da aynı şekilde devlete zeval gelmesin, bu milletin başına bir daha böyle bir olay gelmesin diyerek bizimle birlikte hareket ediyorlar.

“Biz ‘Devlet enkazın altında kaldı’ sözlerinin tamamen karşısındayız. Türk gençliğini de buna karşı örgütlüyoruz, burada birleştiriyoruz. Çünkü bu, Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal'e idam fermanı çıkartanlara alkış tutanların yaptığıyla aynı. Devlet düşmanlığına fırsat vermeyeceğiz. Onlar devletin üzerine, Türk ordusunun üzerine gittikçe biz Türk ordusunun daha fazla yanında olacağız. Türk gençliği Mehmetçiğin bir adım arkasındadır.”

 

GÖNÜLLÜ OLMAK İÇİN
TGB Deprem Gönüllüsü olmak için kayıt formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Tarih:
Diğer Haberler