İşte TGB'nin Yeni Yönetimi

TGB, Türk Devriminin 101. yılında yeni Genel Başkanını seçti. 7. dönem Genel Başkanlığına oy birliği ile Dilek Çınar seçildi.

İşte TGB'nin Yeni Yönetimi

TGB’NİN YENİ GENEL BAŞKANI DİLEK ÇINAR OLDU

Türkiye Gençlik Birliği, Türk devriminin 101. yılında 23 Nisan Cuma günü yurdun dört bir yanından yüzlerce gencin katılımıyla Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulunu (GGYK) toplayarak Türkiye gençlik hareketine önderlik edecek yeni genel başkanını seçti. TGB’nin 7. dönem Genel Başkanı Dilek Çınar oldu. Çınar konuşmasına “Türk Devriminin 101.Yılında Anadolu'nun bağrında kurulan devrimci meclisinin ve devrimci hükümetin mücadele kararlılığını taşıyoruz” diyerek başladı. Çınar “15 yıllık tarihimiz boyunca sırtımızı Türkiye’nin büyük milli demokratik devrim mirasına dayayarak Türkiye’ye yönelen her saldırıda göğsümüzü siper ettik” dedi. Cumhuriyet devrimlerini tamamlama ve Türkiye’ye yönelen tehditlere karşı Türk gençliğinin tavizsiz vatanseverliğine vurgu yapan Çınar konuşmasını “Bu çürümüş sistem gençliği bağımlılıklara, uyuşturucu batağına, Z kuşağı denilen deli gömleklerine hapsetmek istiyor. Geleceğimizi ellerimizden almak istiyor. Gençliği sistemin kucağına teslim etmeyeceğiz. Geleceğimizi kendi ellerimizle kuracağız. TGB ben’in biz olduğu yerdir. TGB’li bencilliğe, bireyciliğe, köşe dönmeciliğe savaş açandır. Emeğini, ekmeğini, bilgisini paylaşan hayatını Türk Devrimine adayandır” diyerek tamamladı.

 

DİLEK ÇINAR KİMDİR?
12 Haziran 1995'te Mardin/Nusaybin'de doğdu. Annesi ev hanımı, babası kaynak ustası olan Çınar ilk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladı.
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Çınar Süleyman Demirel Üniversitesi İktisat Anabilim dalında Yüksek Lisans öğrenimini sürdürmektedir.
İktisat tarihi alanında çalışmalar yürütmektedir. Yıldırım Gençer tarafından derlenen Nereden Çıktı Bu Z Kuşağı kitabının yazarlarındandır.
2011'den bugüne TGB Bursa Liseli İl Başkanlığı, TGB Eskişehir İl Başkanlığı, TLB Genel Başkan Yardımcılığı ve TGB Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

TGB’DE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Genel Başkan Vekilliği ve Genel Sekreterlik görevini yürüten Okan Özkan’ın TGB’den mezun olmasıyla yeni görev değişiklikleri de yapıldı. Önceki dönem Genel Sekreteri Okan Özkan mezuniyet konuşmasında “Büyük insanlık mücadelesini, fedakarlığı, kardeşliği burada öğrendik. Hiç tanımadığımız ve belki de hiç tanıyamayacağımız bir insanla öz kardeşimizden daha çok duygudaşlık kurmayı ve gerçekten kardeş olmayı burada kavradık” dedi. TGB’nin büyük bir aile olduğunu, mücadelenin merkezi ve bir okul olduğunu vurgulayan Özkan sözlerini “150 yıllık fedai geleneğinin temsilcisiyiz. Varını yoğunu milletine vererek canı pahasına vatanını savunanların torunlarıyız. Vatanımız yarın düşman postalları altında kalırsa, ses çıkaran kimseyi bulamazsanız emin olun ki Türkiye’de bir tane TGB’li kalmamıştır. Çünkü biz “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyenlerdeniz” diyerek tamamladı.

GGYK’da alınan kararlar doğrultusunda TGB Genel Sekreterliği görevine önceki dönemde Akıl Fikir Kulübü Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Barış Demiralay oy birliği ile seçildi.

GYK üyesi Görkem Gözet ise oy birliği ile Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Gözet konuşmasında 101 yıllık süreçte Türk gençliğini bencilliğe ve bireyciliğe itemediklerini, Türk Gençliğini milli kimliğinden koparamadıklarını ifade etti. Gözet “TGB’nin en büyük başarısı budur. Her zaman teşkilatlıdır ve teşkilatçıdır. Her durum ve meseleye Türkiye’nin menfaatleri üzerinden yaklaşır. Bu yüzden PKK’sı, FETÖ’sü ve bil cümle Amerikancısı başarısız oldu. Bizi ne Montrö masalıyla uyuttular ne de Saray Savaşı bozgunculuğuyla Mehmetçiğimizin düşmanı haline getirebildiler” dedi.

Akıl Fikir Kulübü Başkanlığı görevine ise Genel Başkan Yardımcısı Naci Önenköprülü oy birliği ile seçildi. Önenköprülü, Türk devriminin zafere ulaşacağı günlerin yaşandığını ve TGB’nin bu zaferin müjdecisi olduğunu vurgulayarak “Ne mutlu ki bize milletimiz bağrında bizleri yetiştirdi, büyüttü. Şimdi bu görevlerin başına geçirdi ve bize vatana hizmet etme fırsatı verdi. Gururluyuz! Türk Devriminin 101. yılında Türk devrim tarihine damga vurmuş, onlarca başarı elde etmiş ve en önemlisi Türk devrimini zafere ulaştıracak Türkiye Gençlik Birliği’nde görevler alıyoruz. 101 yıl önce bugün Büyük Millet Meclisi, İstiklal Savaşı’nın karargahı olarak inşa edilmişti. O merkezdeki devrimci irade, fedakarlık ve bağımsızlık ruhu ile İstiklal Savaşı’nı başarıya ulaştırdı. TGB de bugün aynı ruh ve iradeyle İkinci İstiklal Savaşı’nın merkezindedir. Mücadeleyi zafere ulaştıracaktır. ” dedi.

TGB Mezunları Şimdi Ne Yapıyor?
Geçmiş yıllarda TGB’nin liderliğini yapan gençler şu anda da Türkiye’nin en önemli kurumlarının yöneticiliğini üstleniyor.
TGB Kurucu Genel Başkanı Adnan Türkkan, Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı; Genel Sekreterlik görevini yürütmüş Yener Güneş, Ulusal Kanal Yurtdışı Temsilcisi; 3. dönem  Genel Başkanı Mustafa İlker Yücel, Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni; 4. dönem Genel Başkanı Çağdaş Cengiz,  Ulusal Kanal Yönetim Kurulu üyesi; 5. dönem Genel Başkanı Cem Dikmen, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı; 6. dönem Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Vatan Partisi Genel Saymanı; TGB’nin kurucu önderlerinden Utku Reyhan, Ulusal Strateji Merkezi Başkanı; Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş olan Yadigar Özen, Görev Vakfı Genel Sekreteri; Genel Sekreterlik görevini yürütmüş isimlerden Cemil Gözel, Teori Dergisi Yazı İşleri Müdürü; İzmir’de ve TGB Genel Merkezinde önemli görevler üstlenen Meltem Ayvalı, Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı; yine Genel Sekreterlik görevini yürütmüş olan Özgür Bursalı ise Vatan Partisi Genel sekreteri olarak Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde en önder görevleri üstleniyor.

AYDINLIK GENÇLİK

Tarih:
Diğer Haberler