İsveç Başkonsolosluğu önündeydik!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İsveç’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını protesto amacıyla eylem yaptık.

İsveç Başkonsolosluğu önündeydik!

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin tarafından yapılan açıklamada saldırının son Haçlı saldırısı olduğu hatırlatıldı. Kayahan yaptığı konuşmada, “Karşımızda medeniyete, insanlığa, kutsallara, kitaplara savaş açmış bir Haçlı zihniyeti var, bunu görelim. Bu alçakça eylemin yapılmasına izin veren, polisleriyle koruyup gözeten bir İsveç devleti var. Bu Türk ve İslam düşmanı Haçlı zihniyetinin, İslamafobinin örgütlü ittifakı olan NATO var!” dedi.

‘İSVEÇ PKK YUVASI’
TGB Başkanı Kayahan Çetin tarafından yapılan açıklamada, İsveç’te Türkiye karşıtı eylemlerin bir süredir sürdüğü hatırlatılarak şu görüşler savunuldu:

“İsveç’te yaşanan bu düşmanlık ne ilk ne de son. Hatırlayalım, çok yakın zamanda yine Stockholm’de PKK’lılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketini ayaklarından asmışlardı. Yine Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafı ve Türk bayrağını yere serip üzerinden geçit yaptılar. Son yaşadığımız alçakça eylemin adresinin Türkiye büyükelçiliği önü olması da anlamlıdır. Nerede oldu bunlar? PKK’nın yuvası olmuş İsveç’te. Amerika’nın seçimlere giden süreçte “kan banyosu olacak” tehditlerine işaret çaktılar.

Hangi İsveç’te oldu bunlar? Bizim NATO’ya girmesi için protokoller imzaladığımız İsveç’te. İsveç işte şimdi hak etti NATO üyeliğini! Kendini ispatladı. Hani diyor ya hükümet yetkilileri; “NATO’nun genişlemesi prensibini destekliyoruz.” İşte NATO böyle genişler! PKK koruyucularıyla genişler, Türk ve İslam düşmanlığının sponsorlarıyla genişler. Başka türlü genişleyemez.

Çünkü doğası budur; Türkiye’yi kendi tatbikatlarında düşman ilan eden; üslerle ve silahlı yığınaklarla kuşatan, teröristleri besleyen, örgütlediği Gladyo ile darbeler, sabotajlar, tertipler düzenleyen, 15 Temmuzlara kalkışan NATO’nun kendisidir!

YENİ HAÇLI SEFERİ
NATO’nun Doğu’ya genişlemesinin İslam dünyası için tehdit olduğu da belirtilerek buna karşı durulması istendi:

“NATO’nun Doğu’ya genişlemesi çağımızın yeni Haçlı seferidir! Bırakalım İsveç’in NATO’ya girişine müsade edelim mi etmeyelim mi tartışmalarını! NATO Türk ve İslam düşmanlığının, insanlık cephesine düşmanlığın esas merkezidir. NATO bugüne kadar mazlumlara, İslam dünyasına bölünmeden, parçalanmadan, kandan, gözyaşından, işgalden başka ne getirdi? NATO; Amerika’nın sözde müttefiklerini kontrol örgütüdür. Artık kontrol de edemiyor, hegemonyası çatlıyor, NATO parçalanmanın eşiğine ilerliyor. Doğu’ya sefere kalkarken aslında kendi sonuna ilerliyor. O zaman bize düşen bellidir: NATO’dan çıkacağız, bu Haçlı İttifakının, dünyanın en büyük terör örgütünün dağılması için ilk kurşunu da biz atacağız!
Selahattin Eyyubi olacağız, Kılıçarslan olacağız, Haçlı seferini durduracağız! Biz İslam’ın kılıcı olmuş bir milletin evladıyız; bugünün Haçlı örgütü NATO’yu dağıtmak yakışır bize!

‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL’
“Atlantik düzeninin efendileri Kuran’ı Kerim’i yakmaya ifade özgürlüğü diyorlar. Siz ifade özgürlüğünden, insan haklarından bahsedemezsiniz. Yaptırımlar adı altında dünyada emperyalist zulmünüze direnen ne kadar devlet varsa; Türkiye, İran, Rusya, Çin, Küba, Venezuela, Kore.. Ticaretten, ilaca kadar yaptırımlar uygularsınız. İnsani felaketlerin pususuna yatarsınız. Rusya’yı tecrit etmek için; insanlığın ortak mirasını, Dostoyevski’yi, Puşkin’i, Kuğu Gölü Balesi’ni yasaklarsınız. Spora kadar sokarsınız yasaklarınızı, olimpiyatçılara, futbol takımlarına yasak koyarsınız. Savunma sanayimize yasak koyarsınız, hedefe koyduğunuz insanların seyahat özgürlüğüne bile yasak koyarsınız, Avrupa’da ABD’de mazlum milletlerin, milli devletlerin haklı davasını savunmaya yasak koyarsınız. Siz ifade özgürlüğünden bahsedemezsiniz, siz ikiyüzlüsünüz.”

Tarih:
Diğer Haberler