ABD Askerine Çuval Geçirmek Suç Değil!

İncirlik'te ABD askerine çuval geçirdiğimiz eylemin ardından görülen davanın gerekçeli kararında çuval geçirmenin suç teşkil edilmeyeceğine hükmedildi

ABD Askerine Çuval Geçirmek Suç Değil!

Nisan 2016’da İncirlik Üssü’nde ABD askerlerine çuval geçirdiğimiz eylemi davasında gerekçeli karar çıktı. Adana 20. Asliye Ceza Mahkemesi, “ABD askerine çuval geçirmenin suç teşkil etmeyeceğine" hükmetti.

Adana İncirlik Üssü'ne girerek Amerikan askerlerine çuval geçiren Adana İl Yöneticilerimiz Yalçın Semir Akarsu, Cenk Kızılırmak ve Eski Genel Sekreterimiz Sinan Sungur hakkında çuval eylemi için açılan davanın 7. duruşmasında, bütün TGB’liler için beraat kararı verilmişti.

Aydınlık, davanın gerekçeli kararına ulaştı. Gerekçeli kararda, TGB'li arkadaşlarımızın savunma içerikleri, kasıtları ve görüntüler dikkate alındığında çuval geçirme girişiminin suç olmadığına karar verildiği açıklanıyor.

2011 yılında Bodrum’da gerçekleştirdiğimiz çuval eyleminin ardından açılan davanın gerekçeli kararında da, Kuzey Irak’ta ABD askerlerinin Türk askerlerinin kafasına çuval geçirme olayına atıfta bulunulmuştu. Söz konusu kararda  Türkiye’deki çuval geçirme eyleminin bir suç teşkil etmediği belirtilmişti.

Gerekçeli kararın ilgili bölümü
Gerekçeli kararın ilgili bölümü

“ÇUVAL ABD’NİN BAŞINDADIR”

Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, gerekçeli kararın açıklanmasının üzerine şöyle konuştu:

“Çuval davalarımızdan çıkan bu beraat kararlarını çok önemsiyoruz. Bu kararlar yargımıza güvenimizi perçinliyor. Çünkü bu kararlar, içeride ve dışarıda taşeronlarıyla bizzat kendisiyle göğüs göğüse çarpıştığımız ABD’ye karşı, vatansever bir iradeyi de ortaya koyuyor. Mehmetçiğimiz, polisimiz ABD destekli teröre karşı mücadele eden bütün kurumlarımızın ve en önemlisi milletimizin yüreğine su serpiyor. Türk gençliği her zaman, sorumlulukla, vatanseverlikle, Atatürk’ün izinde görevinin başındadır. Çuval eylemlerinden gurur duyuyoruz. O çuval semboliktir ancak, anlamı büyüktür. Ne Kuzey Irak’ta kafalarına çuval geçirilen askerlerimizi unuturuz, ne de ABD’li katil askerlerin mazlumlar dünyasındaki işkencelerini. Ancak bugün topyekün yeniliyorlar, sistemleri çürüyor. Çuval artık bizim ellerimizde, ABD’nin ise kafasındadır.

Türk gençliği, 19 mayıs 1919'un 100. yılında Atatürk gibi kararlı olacaktır. Onun verdiği görevle Türk istiklal ve Cumhuriyetini her koşulda muhafaza ve müdafaa edeceğiz!”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler