Afganistan ABD İşgalinden Kurtuldu Darısı Başınıza

Afganistan’ın zaferine karşı yapılan açıklamalara TGB Genel Başkanı Dilek Çınar’dan ve TLB Genel Başkanı Furkan Kaplan'dan tepki geldi.

Afganistan ABD İşgalinden Kurtuldu Darısı Başınıza

20 yıllık ABD işgalinden kurtulan Afganistan’da kadınların tehlikeden olduğunu iddia eden Eğitim-Sen şunları söyledi: “Hiçbir meşruiyeti olmayan ve Afganistan halkını, özellikle de kadınları ve kız çocuklarını terörize eden Taliban hükümetini tanımayı reddedin.”
“1 Eylül Barış Günü” kapsamında açıklama yapan Eğitim-İş de Afganistan’ın zaferini ve bağımsızlığını barışa aykırı olarak nitelendirdi. Eğitim-İş, ABD’nin yenilerek bölgeden ayrılmasının “huzursuzluk” yaratacağını belirtti. Eğitim-İş, emperyalizmin Ortadoğu’yu bölüp kana buladığını ifade ederken Türkiye’nin sınır ötesindeki emperyalizmle savaşına da karşı çıktı.

TGB VE TLB’DEN SENDİKALARA TEPKİ
Afganistan’ın zaferine karşı yapılan açıklamalara Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar’dan ve Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Furkan Kaplan’dan tepki geldi. 

“Afganistan'ın hükümetine Afgan milleti karar verir.”
ABD’nin Afgan Milletini katlettiğini ve Afganistan’ın geleceğine ve hükümetin meşruluğuna sadece Afgan halkının karar verebileceğini söyleyen Dilek Çınar, “Eğitim Sen, Afgan milletini katleden, kadınlara tecavüz eden, Kur'an yakan ABD'yi meşru görüyor. ABD'yi kovarak zafer kazanan Taliban'ı meşru görmüyor. Afganistan'ın hükümetine Afgan milleti karar verir. Bu çağrılar emperyalizmin sinek vızıltısı olmaktan öteye geçemez.” dedi.

“AFGANİSTAN ABD İŞGALİNDEN KURTULDU, DARISI EĞİTİM-SEN'İN BAŞINA.”
Eğitim-Sen’e karşı bir diğer tepki de Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Furkan Kaplan’dan geldi. Daha önce Rojava Devrimi adı altında çocukların PKK tarafından dağa kaçırılmasına selam gönderen Eğitim-Sen’in şimdiki tavrının da Mehmetçiğe karşı olduğunu söyleyerek Eğitim-Sen’i de bağımsız tavır sergilemeye davet etti. “Kadınlara tecavüz eden, çocukları dağa kaçıran PKK'yı "Rojava Devrimi" diye selamlayan Eğitim-Sen, ABD'yi yenen Afganistan'a düşman. Mesele Taliban değil; Eğitim-Sen, PKK'yı hendeklere gömen Mehmetçik'e de düşman. Afganistan ABD işgalinden kurtuldu, darısı Eğitim-Sen'in başına.”

“EMPERYALİZMİN YENİLMESİNDEN DAHA ÖTE BİR BARIŞ YOKTUR.”
Eğitim-İş’in açıklamasına da tepki gösteren TLB Genel Başkanı Furkan Kaplan, “Eğitim-Sen'in mavisi olan Eğitim-İş de döner koltuğundan Afganistan'a "medeniyet" ihraç etmeye kalkıyor. Hoca, hoca; Emperyalizmin yenilmesinden daha öte bir barış yoktur. "Yurtta Sulh" ve "Atatürk"ü emperyalizme kalkan yapanların sonu derslerle doludur.” dedi.
 
İşte o paylaşımlar:

Tarih:
Diğer Haberler