Almanya’daki Mücadelemiz Sonuç Verdi:Köln’deki Sözde Soykırım Anıtı Kaldırılıyor

Türk milletini soykırımcı ilan ederek diz çöktürmeye çalışan girişimlere izin vermeyeceğiz.

Almanya’daki Mücadelemiz Sonuç Verdi:Köln’deki Sözde Soykırım Anıtı Kaldırılıyor

Cumhuriyet’in 100. yılında, 29 Ekim günü Köln’de, sözde Ermeni soykırımı anıtının kaldırılması için Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türk Dernekleri İnisiyatifi Platformu ile birlikte düzenlediğimiz eylem sonuç verdi. Almanya’daki Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln kentinde “Soykırımı Hatırlatma İnisiyatifi” isimli oluşumun girişimleriyle geçici olarak dikilen ve yasal süresinin dolmasına rağmen kaldırılmayan sözde soykırım anıtı, başlattığımız mücadele sonucunda kaldırılıyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in önderliğinde yürütülen mücadele sonucu AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre Davası, 15 Ekim 2015’te sonuçlanmıştır. Mahkeme, “soykırım suçunun hukuken var olabilmesi için yetkili mahkeme kararının bulunmaması nedeniyle, Ermeni soykırımı olduğunu kabul etmenin mümkün olmadığına, hiçbir meclis, kurum ve oluşumun böyle bir karar alma yetkisinin bulunmadığına” hükmetmiştir. Alınan bu karar sayesinde yetkili mahkemeler dışında hiçbir meclis, soykırım kararı verme yetkisine sahip değildir.

Türk milletinin vermiş olduğu İstiklal mücadelesini karalamayı hedefleyen ve Türk milletini soykırımcı ilan ederek diz çöktürmeye çalışan girişimlere izin vermeyeceğiz. 100 önce olduğu bugün de aynı kararlılıkla vatanımızı savunmaya devam edeceğiz. 

Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızı, Cumhuriyetine, vatanına ve tarihine sahip çıkmak için 7 Aralık 2023 günü Köln Belediye Meclisi Toplantısına katılacak olan Türkiye Gençlik Birliği, Vatan Partisi ve Köln Türk Dernekleri İnisiyatifi Platformu’nu desteklemeye, bu iftira anıtının tamamen kaldırılması ve yeni iftira anıtları dikilmemesi için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

 

Tarih:
Diğer Haberler