Ankara'daki Öğrenciler Üniversitelerinde Mavi Vatan Rüzgarı Estiriyor

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, ODTÜ, Ankara Üniversitesi’nden çeşitli öğrenci toplulukları çevrimiçi etkinliklerle Mavi Vatan rüzgarı estiriyor

Ankara'daki Öğrenciler Üniversitelerinde Mavi Vatan Rüzgarı Estiriyor

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nden çeşitli öğrenci toplulukları (Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Dergi 101 ve Düşünce ve Kitap Topluluğu) yaptıkları çevrimiçi etkinliklerle üniversitelerinde Mavi Vatan rüzgarı estirdiler. 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Bağımsızlığın Kilidi: Mavi Vatan etkinliğinde bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan Topluluk başkanı Oğulcan Yaldız Mavi Vatanımızın kara parçalarımızdan ayrı tutulamayacağından bahsederken konunun Türkiye için önemini vurguladı. Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Haydar Çakmak’ın katılımı ile gerçekleşen etkinlik Haydar Çakmak’ın Mavi Vatanınımızı derinlemesine inceleyen sunumuyla devam etti. Mavi Vatanı savunmanın önemine değinen Haydar Çakmak Türkiye’nin Yunanistan karşısındaki haklılığına ve denizlerimizdeki meşru müdafaasının kararlılığına değindi. Konferansın son bölümü topluluk üyelerinin Haydar Çakmak’a ilettiği sorularla tamamlandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Dergi101 topluluğunun düzenlediği Mavi Vatan'ın Kalesi: Kıbrıs etkinliğinde ODTÜ'lü öğrenciler bir araya geldi. Dergi101 Genel Yayın Yönetmeni Taha Küçükuygun'un Mavi Vatan ve Türk gençliğinin ayrılmaz bütünlüğü vurgularını taşıyan açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Dr. Emete Gözügüzelli'nin Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konulu sunumuyla devam etti. Dr. Emete Gözügüzelli'nin konuşması sırasında Kıbrıs'ın Mavi Vatan'da üstlendiği kilit role ve Doğu Akdeniz'de yaşanan sıcak gelişmeleri derinlemesine aktardı. Dr. Emete Gözügüzelli yaptığı sunumun ardından ODTÜ'lü öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra etkinlik tamamlandı.

Ankara Üniversitesi Düşünce ve Kitap Topluluğu da Emekli Tümamiral Dr. Ali Deniz Kutluk’un katılımıyla Türkiye’nin Geleceği Mavi Vatan etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik Topluluk Başkanı İzzet Anıl Işık’ın Türkiye’nin ufkunda beliren geleceğinin Mavi Vatan’dan geçtiğini belirten konuşmasıyla başladı. Ardından Dr. Ali Deniz Kutluk’un Türkiye’nin geçmişten bugüne gelen Mavi Vatan politikasını detaylıca aktarmasıyla devam etti. Etkinliğe katılanların soruları ile tamamlandı.

Türk gençliği, üniversitelerinde Mavi Vatan bilinciyle hareket ediyor. Ankara’nın üniversitelerinde önümüzdeki günlerde Mavi rüzgarı daha da kuvvetli esecek.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler