
Özyeğin Üniversitesi öğrencileri önceki günlerde okul servis ücretlerine yapılan fahiş zamları protesto etmek amacıyla forum düzenledi. Forum sonucunda komite oluşturuldu. Komitenin okul yönetimi ile firmayla gerekli görüşmeleri yapması kararlaştırılarak, makul bir ücrette anlaşması, bu süre içinde servislere 1.10 TL(İETT Öğrenci Kartı ulaşım ücreti) ödenmesine karar kılındı.
Boykotun ikinci gününde servis firmasının ödenen ücreti yeterli bulmaması nedeniyle servis hizmeti alamayan öğrenciler bir araya gelerek Anti Shuttle Call Center adını verdikleri imece usulü işleyen araç paylaşım ağı kurdular. Öğrenciler söz konusu yöntemi kullanarak, kendilerine en yakın araç ile okullarına gidebiliyor.
Tüm çabalarının sonucu olarak okula bir adet İETT otobüsü getirilmesini sağlayan öğrenciler, okul yönetiminin öğrenci haklarını korumadığını ifade ediyor. Öğrenciler servis aracına yapılan zamma karşı boykot ve protestolarını sürdüreceklerini belirtiyor.
Özyeğin Üniversitesi öğrencileri eylemlerinin birinci haftasını bitirmek üzereler.
tgb.gen.tr