Artık her yerde kardeşlerimiz var

TGB, İzmir Dikili’de düzenlediği yaz kampında bu yıl Diyarbakır, Mardin ve Şırnaklı gençlerle bir araya geldi.

Artık her yerde kardeşlerimiz var

Türkiye Gençlik Birliği (TGB)’nin her yaz düzenlediği geleneksel yaz kamplarında bu sene de Türkiye’nin her yerinden gençler buluştu. 8-14 Temmuz tarihleri arasında İzmir’in Dikili ilçesinde düzenlenen kampta gençler, Türkiye’nin her yerinden arkadaş edindiklerini söylerken bölücülüğe karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdiler.
Kampın tamamlanmasının ardından illerine dönen gençler, TGB Gelenek Yaz Kampı’na ilişkin görüşlerini de paylaştılar. “Türk’ün ve Kürt’ün kardeş olduğunu bir kez daha gördük” diyen gençler, Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan ve TGB Genel Başkanı Dilek Çınar’a da teşekkürlerini iletti.

Diyarbakır, Mardin ve Şırnaklı gençlerin kampın ardından paylaştıkları mesajlar şöyle:
“Merhabalar 17 yaşındayım ve şu yaşıma kadar bizi herhangi bir seyahat çıkarmadılar. Ferdi başkan bizim de Batı’daki insanlardan farkımızın olmadığını bize belirti. Bu etkinlikler sayesinde Kürt’ün ve Türk'ün kardeş olduğunu anladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

‘TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNİ DÜNYAYA DUYURDUK’
“Merhaba ben Hüseyin. TGB kampını önceden bilmiyordum ve Ferdi başkanımızın sayesinde öğrendim. İyi ki katıldım. Çünkü her ilden bir arkadaşım oldu ve arkadaşlıklar kurdum. Ben bundan ötürü Ferdi Tanhan başkanımıza seslenmek istiyorum: Sayın Başkanım, düzenlediğiniz bu güzel ve uyumlu organizasyon için hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yaşıma kadar gördüğüm ve duyduğum hiçbir kampa benzemiyor. Bu organizasyon sayesinde Türk'ün ve Kürt'ün kardeş olduğunu tekrar Türkiye'ye ve tüm dünyaya duyurduk. Ayrıca yolda, kampta, her bir sıkıntımızda yanımızda olan yöneticimiz Deniz Kahraman abime teşekkür ederim. Yaptıkları bu etkinliğin ve vatanımızın geleceği için verdikleri emeklerinin karşılığını almaları için de en içten dileklerimi sunuyorum. Türk gençliği Atatürk’ün izinde!”

‘HER İLDEN ARKADAŞ EDİNDİM’
“Merhaba ben Ahmet. TGB kampının var olduğundan haberim yoktu. Ferdi başkanımız sayesinde o güzel kampı, o güzel arkadaşları tanımak o kadar güzel oldu ki… Nerdeyse her ilden arkadaş edindim. Kampa gittiğim için kamptaki arkadaşları tanıdığım için çok mutluyum. Tekrar tekrar gitmek istiyorum. Bu imkanlar için çok teşekkür ederiz. Sizi çok seviyoruz. Kamptan Ferdi başkana, Diyarbakır, Şırnak, Mardin, herkese selam gönderdiler. Sizleri çok seviyorum. Bekle Diyarbakır. Biz geliyoruz.”

‘HEP BİRLİKTE ÜRETEN VE KALKINAN TÜRKİYE’
“Çok güzel, eğlenceli ve biraz da yorucu olan TGB kampımızı ekip arkadaşlarımla en iyi ve en güzel şekilde değerlendirdik. Bu kampta siyasetten kardeşliğe, millî beraberliğe dair çok değerli bilgiler edindik. Bu imkanları bize sağlayan başta Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan olmak üzere Dilek Çınar, Doğa Dursun, Deniz Kahraman ve tüm TGB yönetimine kalpten teşekkür ediyoruz. Hep birlikte üreten ve kalkınan Türkiye!”

‘UZUN YOLCULUĞU EĞLENCELİ YAPTIK’
“Daha dün gibiydi... Uzun, yorucu bir yolculuk yapmıştık. Ama bir o kadar da eğlenceli geçmişti... Diyarbakır ve Şırnak’tan arkadaşlarımızla hemen kaynaştık. Serviste MP3 gibi şarkı söyleyen arkadaşımız Diyarbakırlı Ahmet. Halay çeken diğer arkadaşlarımız yolculuğu eğlenceye çevirdi sağ olsunlar. Ben de tabi. Zaten zorlu yollar her zaman güzel yerlere götürür insanı. Evet gelgelelim kampa adım attığım o ana. Çok heyecanlıydım, arkadaşlar da öyleydi... Yeni, farklı, bambaşka insanlarla tanışmaya, arkadaş edinmeye bir adım kalmıştı.
“Bizi karşıladılar. Halay çektik. Sıcakkanlıydık ama inanın onlar da öyle güler yüzlü, öyle iyi insanlardı ki anlatamam. Orada o kadar mutlu oldum ki, o kadar güzel günler geçirdik ki… İnanın anlatmaya Türkçem yetmez. Her yerden bir arkadaşım, kardeşim var artık. Hepsine selam olsun...

‘HERKESİ ŞİMDİDEN ÖZLEDİM’
“Bu kamp çok şey öğretti, çok şey kattı hayatıma. Önyargım uçtu gitti. Hepimiz kardeşiz. Gerçekten çok eğlendim. Dur gitmeyin demelerini o kadar çok istiyordum ki. Daha 2 saat oldu ayrılalı ama hepsini ayrı ayrı özledim. Kamptan ayrılınca kendimi zor tuttum ağlamamak için. Ekip çalışmalarında da birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı gösterdik. Ben Koruk-19 ekibindeydim. Birinci olduk demeden geçmek istemedim. Evet TGB'nin bu yaz kampı gerçekten eğlendirirken eğitiyordu. Evet bir insana kuvvet veren şey, işinde çalışmak ve ilerlemek gücünü temin eden sorumluluk duygusudur. Bunun en güzel örnekleri Deniz başkanımız ve Doğa başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ve tabi Nişanı abiye de teşekkürler.
“Bizlerin sorumluğunu aldığınız için sizlere minnettarım. Ferdi Başkanım, size ne kadar teşekkür etsem azdır. Bize bu fırsatı sunduğunuz için çok teşekkür ederim. İyiliğinizi unutmayacağız. Bu dünyadaki iyilik yapan herkes mutlu olmayı hak eder. Hep mutlu kalın Ferdi Başkanım. Dilek başkanım ve Mustafa başkanım, sizleri de çok seviyorum. Sonsuz teşekkürler. Saygılarımla. Sağlıcakla kalın.”

‘TGB ÜYELERİ SİZİNLE GURUR DUYUYOR’
“Ben Güneş İşlek. 18 yaşındayım. Şırnak Merkez'den katılıyorum. Daha önce hiçbir kampa katılmadım. Buradan tüm TGB görevlilerine ve bütün başkanlarıma çok teşekkür ederim. Kamp çok keyifli ve güzel geçti. Diyarbakır İl Başkanım Ferdi Tanhan, TGB Genel Başkanımız Dilek Çınar, TGB Genel Sekreteri Berke Mustafa Berkil, TLB Genel Sekreteri Doğa Dursun, Şırnak İl Başkanım İsmail Kabul, hepinize sonsuz teşekkürler. TGB üyeleri sizinle gurur duyuyor.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler