Atatürk Evi Önünde Andımız Nöbeti

İstanbul İl Örgütümüz, CKD ve ADD'nin katılımıyla Şişli Atatürk Evi önünde "Andımız Nöbeti" tuttu.

Atatürk Evi Önünde Andımız Nöbeti

Şişli Atatürk Müzesi önünde Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği, Vatan Partisi Şişli İlçe Örgütü, CHP Şişli İlçe Örgütü, Eğitim-İş, Kapıcılar Sendikası, Şişli Sevgi Korosu ve Şişli İşitme Engelliler Derneği Andımız Nöbetine durdu.

Nöbetin, Andımız'ın okullarda tekrar okutulana kadar devam edeceği beyanında bulundular. Nöbet sırasında İstanbul İl Başkanımız Barış Demiralay ve CHP Şişli Gençlik Örgütü Başkan Yardımcısı Ali Kıranoğlu basın açıklaması yaptılar. Açıklamalarda Andımız’ın Türk milletini birleştirici olduğu ve vatanın bütünlüğü için Andımıza sahip çıkmak gerektiği vurgusu yapıldı. Nöbet boyunca ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ve ‘’ Cumhuriyet Kadını Görev Başında’’ sloganları atıldı; ‘’Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun’’, ‘’Andımız Nöbeti’’ pankartları taşındı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan nöbette Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Şişli Şubesi Başkanı Müge Köksalan açılış konuşmasını yaptı. Devamında konuşan İstanbul İl Başkanı Barış Demiralay, "Andımızı kaldıranlar Türk milletini, Türk gençliğini milli değerlerinden ve cumhuriyet devrimlerinden koparmak istemişlerdi; ancak Andımızın kaldırılmasıyla Türk gençliğinin bilincinde sıçrama yarattılar. Mustafa Kemalin ‘Açtığı Yolda, Gösterdiği Hedefe’ ilerleme arzusunda olan gençliği ayağa kaldırmıştır. Andımız 80 yıl boyunca gençliğin milli bilincinin oluşmasına katkı sunmuştur, içerde ve dışarda verdiğimiz savaşta Türk milletini birleştirici unsur olmuştur. Andımız; cumhuriyetin kuruluşunu sağlayan, Milli Mücadeleyle bağımsızlığını sağlayan koca bir milletin sembolüdür; varlığını Türk varlığına adayan milletimize boynumuzun borcudur. Bu yüzden Andımızın okutulması gerekmektedir. Danıştay bu ay içinde kararını açıklayacak. Bu zamana kadar durmak yok, bu mücadeleyi Türk milletine yaymamız gerekmektedir. Bizler de şimdi tüm yurttan Cumhuriyet kadınları, Atatürkçü vatansever gençler ve vatandaşlar Andımızı tekrardan okutmak için ayağa kalkıyoruz. Tüm kurumları da bu seferberliğe davet ediyorum’’ diyerek açıklamasını tamamladı.

Konuşmalardan sonra Andımız okundu. Andımız Nöbetinin bir sonraki hafta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda saat 16.00’da devam edecek.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler