Atatürkçü Gençlik Kampları tamamlandı! Ayağı burkulanın koluna girildi

TGB’nin Atatürkçü Gençlik Kamplarında geçen günler hep birlikte olmayı, yaşamayı, çalışmayı öğretti.

Atatürkçü Gençlik Kampları tamamlandı! Ayağı burkulanın koluna girildi

Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) Atatürkçü Gençlik Kampları tamamlandı. Her sene düzenlenen kampları gençler, niteliksizleşen eğitim sisteminin aksine kendilerinin inşa ettiği bir okula dönüştürdüler. Bu okulda ezber yok, sınav yok; öğrenmek, paylaşmak ve imece var! TGB’nin düzenlediği 30 Temmuz - 5 Ağustos ve 6 - 12 Ağustos tarihleri arasında yapılan Atatürkçü Gençlik Kampları sona erdi. Kamplara 41 farklı ilden katılan gençler paylaşmayı ve birliği doyasıya yaşadı.

ONLARCA YENİ TGB ÜYESİ
Kampa katılanlar arasında TGB üyesi olmayan onlarca genç, tam bağımsız Türkiye mücadelesinde öncü TGB’ye katılmak istediklerini belirterek üye oldular. Katılanlar arasında TGB’nin yeni temsilciliklerini oluşturan ve farklı alanlarda çalışma yapmak üzere görev alan gençler de vardı. Kamp boyunca 8 yeni il teşkilatı ve il temsilciliği kuruldu.

ATATÜRK VE DEVRİMLERİ ANLATILDI
Atatürkçü Gençlik Kampları adını verdikleri kamplarda gençlerin Atatürk’ün en çok gizlenen yönü olan teşkilatçılığı üzerine sunumlar ve tartışmalar yapıldı. Türk devriminin ilerleyiş süreci, Jön Türklerden bugüne dek anlatıldı. TGB’liler, eğitimlerde sistemin üstünü kapatmaya çalıştığı Atatürk’ü ve devrimlerinin detaylarını da öğrendiler. TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ve TGB Genel Sekreteri Barış Dikmen, “Jön Türklerden bugüne gençlik hareketine ve TGB’nin gençlik hareketindeki konumuna” ilişkin eğitimler verdi.

‘SORUMLULUĞU BU KAMPTA ÖĞRENDİM’
Türkiye Gençlik Birliği Malatya Temsilciliğine Murat Oğuz getirildi. Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkan tek teşkilatın TGB olduğunu, bu sebeple TGB’ye üye olduğunu belirten Oğuz, artık TGB’nin çalışmalarında en önünde sorumluluk alacağını ifade etti. TGB Malatya Temsilcisi Murat Oğuz: “Kampta hem takım oyunlarıyla paylaşmayı ve birlikte eğlenmeyi öğrendik hem de bilmediğimiz konuları tartışarak bilgi sahibi olduk. Takım oyunlarının dışında turnuva ve atölyelerimiz vardı, bu atölyelerde dövüş sporlarından tutun halk oyunlarına kadar pek çok şey öğrendik.

‘BAYRAĞI DALGALANDIRACAĞIZ’
“Kampı değerlendirdiğimde dostluğun, paylaşmayı öğrenmenin ve fedakarlığın çok güzel öğrenildiğini düşünüyorum. Aynı zamanda kampın insanlara özgüvenli olmayı öğretmekte çok yüksek bir etkisi var. Sorumluluk alabilmeyi ve grup halinde çalışmayı öğreten bir kamp geçirdik. Çok güzel geçen bir kamptı, her gencin TGB’ye katılarak sorumluluk almayı ve fedakârlığı öğrenmesi lazım. Bu katkılarından dolayı TGB ailemize çok teşekkür ederim. TGB bayrağını Türkiye’nin her yanında dalgalandıracağımıza ve yükselteceğimize söz veriyorum.”

ARKADAŞLARINI GERİDE BIRAKMADILAR
TGB İstanbul Üyesi Fatih Temel: “TGB kampına gelene kadar nasıl çadır kuracağımı bilmiyordum ama kamp alanına vardığımızda sorumlu arkadaşların bize öğretmesiyle hep birlikte çadırlarımızı kurduk. Hep birlikte yaptığımız ve yediğimiz yemekler sayesinde yeni arkadaşlar edindik. Özellikle oynadığımız uyum oyununda diğer takımlarda tatlı bir rekabet yaşadık ve bütün takım arkadaşlarımızla birlikte bu oyunu kazanmaya çalıştık, bunu yaparken de bir ekip işi olduğunu unutmadık. Oyunda bir arkadaşımızın ayağını burkması üzerine onu geride bırakmayarak oyunu tamamladık. Bu kampta kardeşçe ve paylaşarak yaşayabileceğimizi öğrendim.”

‘TGB EKSİKLİKLERİNİZİ TAMAMLADIĞIMIZ BİR YER’
Akdeniz Üniversitesi PDR Bölümü Öğrencisi Elif Dinç: “Buraya gelirken sıradan bir kamp geçireceğimi düşündüm fakat buraya geldiğimde kurduğunuz arkadaşlıkların bütün yorgunluğunuza, huzursuzluğunuza değdiğini gördüm. Eve dönüş otobüsünde kendinizindeki eksiklikleri anlamaya başlıyorsunuz. Çoğu zaman biraz daha aktif olmamanızdan ya da verimli geçirmediğiniz zamanlardan şikayetçi oluyorsunuz. Ama TGB bütün bu eksiklerinizi tamamlayabilmeniz için var. Bu kamplar ve daha birçok etkinlik dahil olmak üzere size yeni fırsatlar sunuyor. Bu kamp benim için yorucu da geçse bu insanları iyi ki tanımışım ve buraya iyi ki de gelmişim diyerek ayrıldım.”

Yüzlerce genç hep bir ağızdan ‘Dur Yolcu’ dedi Atatürkçü Gençlik Kampları sırasında gençler Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret etti. Anafartalar Zaferi’nin 108. yıl dönümünde Çanakkale Şehitleri Abidesi önünde yüzlerce genç ‘Dur Yolcu’ şiirini okudu. Abide’yi ziyaret edenler arasında da yoğun ilgi duyuldu. Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı toprakları ziyaret eden gençler, zaferin ruhunu kamplarına da taşıdılar.
Yüzlerce genç hep bir ağızdan ‘Dur Yolcu’ dedi Atatürkçü Gençlik Kampları sırasında gençler Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret etti. Anafartalar Zaferi’nin 108. yıl dönümünde Çanakkale Şehitleri Abidesi önünde yüzlerce genç ‘Dur Yolcu’ şiirini okudu. Abide’yi ziyaret edenler arasında da yoğun ilgi duyuldu. Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı toprakları ziyaret eden gençler, zaferin ruhunu kamplarına da taşıdılar.

LİSELİLERİN LİDERİ ELİF YILMAZ SEÇİLDİ
Kampta Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Başkanlığı görevine oy birliği ile Elif Yılmaz seçildi. TLB Başkanlığına seçilen Elif Yılmaz şunları söyledi: “Türkiye’nin dört bir yanından gelen arkadaşlarımızla birlikte Atatürkçü Gençlik kampımızı tamamladık. Benim için en eğlenceli ve en verimli kamp bu kamptı. Gerek Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin’in verdiği eğitim gerek gündeme dair konuları ele alan takım oyunları kampa ayrı bir hava katmış oldu. TGB’yi birçok arkadaş yakından tanımış oldu ve bu mücadeleye onların da katkısı olması gerektiğini ve görev almak istediklerini söylediler. Atatürkçü Gençlik Kamplarında düzenlediğimiz Türkiye Liseliler Birliği Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu Toplantısında, teşkilatımızın 2. Dönem Başkanı olarak seçildim. Liselilerin, Türkiye’nin içine girdiği zorluklarla beraber öne çıktığı ve siyasileştiği bir dönemde, Tam Bağımsız Türkiye mücadelesi bayrağını en yukarıya taşıma kararlılığıyla görevlerimize sarılıyoruz. Umutluyuz, heyecanlıyız!”

İLK KEZ KATILANLAR ANLATTI
11. sınıf öğrencisi Asya Irmak Usta da bu yıl TGB Yaz Kamplarına ilk kez katılanlardan. Usta, kampta gençlerin her alanda kendini gösterebildiğini ve çeşitli alanlarda çalışmalar yapabildiğini anlattı: “Bu yaz TGB’nin yaz kamplarından birine katıldım. Kampın genel işleyişi ve kamp hakkındaki izlenimim üzerine kısa bir yazı yazmak istiyorum. Kamptaki etkinlikler üç başlıkta incelenebilir. Atölyeler, turnuvalar ve takım oyunları. Takım oyunları için kampın ilk gününde takımlara ayrıldık. İlk oyun Şu İşin Adını Koyalım’dı. Takımımız için bir manifesto, bir marş yazdık ve bir flama tasarladık. Bunları daha sonra siyasetten, bölgenin tarihinden ve mitolojisinden, felsefeden bağlantılar kurarak diğer takımlara sunduk. Diğer oyunlar ise İkna Oyunu, münazaraya benzetebilirsiniz, Bir Kelime Bir Kurgu, bunu da dramaya benzetebilirsiniz ve Politik Tabu’ydu.

Oyunlar Türkiye’nin geleceği, sorunları ve bu sorunlar üzerine tartışmaları içeriyordu. Müzik atölyesi, dövüş sanatları atölyesi ve yüzme atölyesi gibi atölyeler vardı. Her şehirden takımların veya bireysel katılımcıların bilek güreşi, yüzme, satranç, futbol gibi alanlarda yarıştığı turnuvalar yapıldı. Genel olarak kamp hakkındaki izleniminden bahsetmek gerekirse burası benin biz olduğu yer. Hayatımda insanın bu kadar değer gördüğü bir topluluk daha görmedim. Bu insanlar yalnız kaldığımı gördüklerinde hemen yanıma koştu, beni üzgün gördüklerinde neyim olduğunu sordular. Yaşım küçük olmasına rağmen beni dışlamadılar. Ben sevildiğimi bu kadar hissettiğim başka bir toplulukta bulunmadım. Bu kampta öğrendim ki bir insanı kazanmak için önce kalbini kazanmak gerekiyormuş. TGB bu kampta beni kazandı. Bundan sonra ben de mücadeleye dahil olmak istiyorum.”

TECRÜBELERE ORTAK OLUN
İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Oğuzhan Uluyol, TGB yaz kamplarına ilk kez bu yıl katıldığını ve gelecek yıllarda bu kamplara katılmayı düşünen gençlere de bu tecrübeye ortak olmalarını tavsiye etti: “TGB yaz kampına bu yıl ilk kez katıldım. Gerçekten güzel bir kamp oldu benim için Pek çok yeni arkadaş tanıdım, nöbet tuttum, spor yaptım, toplantılara ve eğitimlere katıldım, daha sayamayacağım bir sürü tecrübe edindim bir hafta içinde diyebilirim. Tüm bu gördüğüm tecrübeyle ve birikimden ötürü Atatürkçü gençliğe, TGB’ye üye oldum. 2024 ve daha sonraki yıllarda yapılacak kamplara katılmayı düşünen lise ve üniversiteli arkadaşlarıma katılmalarını ve bu tecrübelere ortak olmalarını kesinlikle tavsiye ediyorum.”

Tarih:
Diğer Haberler