Atlantik’in medyasına karşı ortak mücadele

İran İslam Cumhuriyeti’nin resmi davetiyle Tahran’a giden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) heyeti, dün ziyaretlerine devam etti.

Atlantik’in medyasına karşı ortak mücadele

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin başkanlığındaki heyet, İran Yarı Resmi Haber Ajansı Mehr, İbret Müzesi ve eski ABD Büyükelçiliği’ni gezdi. Heyette TGB Genel Başkan Yardımcısı Sueda Babacan ve TGB Genel Yönetim Kurulu Üyesi, Ankara İl Başkanı Taha Küçükuygun eşlik etti. Temaslarda, ABD emperyalizmi ve İsrail Siyonizmine karşı medya başta olmak üzere her alanda Türk-İran işbirliğinin önemi vurgulandı.

‘DİRENİŞ CEPHESİNİN DOSTUYUZ’
Dün ilk olarak Mehr Haber Ajansı’nı ziyaret eden heyet, Dış Haberler Müdürü Muhammed Muradi ve Ajansın Türkçe Servisi muhabirleri ile bir araya geldi. Ajans hakkında bilgi veren Muradi, Farsça’nın yanı sıra Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere çok sayıda dilde haber yayını yaptıklarını anlattı. Muradi, ajansın Vatan Partisi ve TGB’yle ilgili gelişmeleri de sık sık haberleştirdiklerini, bunu da sürdüreceklerini belirtti. TGB Genel Başkanı Çetin, 30 Aralık’ta İncirlik Üssü önünde yaptıkları eylemin ardından Tahran’a geldiklerini bildirerek, “Biz bu üsleri kendi topraklarımızdaki ihanet üsleri olarak görüyoruz. Hem komşularımıza hem de kendi ülkemize bunlar birer tehdittir. Hem Türkiye kamuoyu hem de direniş ülkeleri bizi ABD askerlerine yönelik çuval geçirme eylemlerimizle tanıdılar. Hatta İran Devlet Televizyonu Seda ve Sima, bu konu hakkında belgesel hazırlamıştı. Kendimizi Direniş Cephesi’nin Türkiye’deki dostu olarak görüyoruz.” dedi. 

3 FARKLI İSRAİL PROJESİ
Çeti konuşmasında şunlara değindi: “Türkiye’de Arap ve İran düşmanlığı pompalanıyor. İran’ın ve direniş ülkelerinin Türkiye’yi daha çok önemsemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu proje bir yandan Türkiye’yi yalnızlaştırma projesidir. Biz bu konuda 3 İsrail projesine karşı mücadele ediyoruz. Birinci İsrail, şu anda Filistin topraklarını işgal eden İsrail’dir. İkinci İsrail, PKK ile kurulmaya çalışılan sözde Kürdistan’dır. Üçüncü İsrail, Yunanistan ve ABD askerlerinin Akdeniz’deki silahlanmasıyla kurulmaya çalışılan İsrail’dir. Aydınlık, Ulusal Kanal ve Mehr Ajansı ortaklığı ile bu amaç yerine ulaşabilir. Askeri olarak ise, direniş cephesine ve Filistin’e en büyük destek, Türkiye, Suriye, İran ve Rusya işbirliği ile yapılacak, bölgeden PKK’yı temizleyecek askeri işbirlikleridir. Buna benzer işbirliğine 2017 yılında Kürdistan Bağımsızlık referandumunda yaptık. Yine yapabiliriz.”

‘MEDYA İŞBİRLİĞİ İÇİN HAZIRIZ’
Görüşmede yer alan Ulusal Kanal ve Aydınlık İran Temsilcisi Gürkan Demir de yeni işbirlikleri için hazır olduklarını vurguladı. Muradi de “Biz her türlü işbirliğinden yanayız. Batı Asya’da her türlü plan için Türkiye, İran ve Suudi Arabistan arasındaki ortaklaşma değerlidir. Bölgemizde barış için bu ülkeler yan yana gelmelidir. İran ve Türkiye arasındaki ilişkiler tarih boyunca inişli çıkışlı oldu. İşbirliklerini halka da yaymamız gerekmektedir. Mehr Türkçe Servisi bu konuda bir kilometre taşı olabilir. Bizim dış ilişkiler masamızın bir görevi de yeni ilişkiler geliştirmektir. Biz bu görüşmeleri son süreçte Çin’le de yapıyoruz. Orada da olumlu adımlar var. Sizin Türkiye’deki kuvvetiniz ve İran’daki temsiliyetiniz ile beraber işbirliği yapmamız çok olanaklıdır ve başarıya ulaşacaktır. Biz bunun için hazırız.” ifadelerini kullandı.

Tarih:
Diğer Haberler