AVRUPA BİRLİĞİ’NE GİRİŞ YOLU TERÖRLE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEKTEN GEÇİYOR

Peki bizim kapısından bir türlü ayrılmadığımız AB’nin, Amor’a göre bizden istedikleri nelerdir?

AVRUPA BİRLİĞİ’NE GİRİŞ YOLU TERÖRLE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEKTEN GEÇİYOR

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye gitmeden önce “Gerekirse Avrupa Birliği ile yollarımızı ayırabiliriz.” demişti. ABD’ye gittikten sonra ise katıldığı bir toplantıda “Türkiye’nin AB’ye katılım süreci canlandırılmalı” şeklinde bir çıkışı yaptı.


  Avrupa Parlamentosu Raportörü Nacho Sanchez Amor, Tayyip Erdoğan’ın bu çıkışlarının ardından şartlarını hatırlatarak, dediklerimizi yapmazsanız AB’ye giremezsiniz mesajını verdi.


  Peki bizim kapısından bir türlü ayrılmadığımız AB’nin, Amor’a göre bizden istedikleri nelerdir?

 

1) Terörle mücadele yasasını küçültün

  Mehmetçiğimiz sınır ötesinde PKK’ya büyük darbeler indiriyor. Doğu Anadolu’da milletimiz şehirleri terörden temizlendiği için artık sıkıntılar çekmiyor. Genç yaşta arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi dağa kaçırarak gençliğini elinden alan HDP’nin belediyelerine kayyum atanıyor. Dağa kaçırılan kardeşlerimiz Diyarbakır annelerinin başlattığı çağrıya kulak veriyor, teslim oluyor. İşte el çekmemizi talep ettikleri terörle mücadelenin kısa bir özeti. 


  AB ve ABD ne istiyor? Tekrar açılım süreci başlasın, şehirlerimize hendekler kazılsın, meydanlarda bombalar patlasın, Türk bayrağı indirilsin, polisimiz askerimiz şehit olsun, ordu yok edilsin, Türkiye bağımsız olmasın,  Türkiye bölünsün.


2) “Demokrasi”yi işletin
 

  Amor’un açıklamalarına göre, AB tam bir demokrasi kulübüymüş.  Türkiye’de hiç demokrasi yokmuş. Terör propagandası yapan “gazeteciler” tutuklu olduğu için, LGBT dayatması ve propagandasına izin verilmediği için, terörle mücadele devam ettiği için “sizi AB’ye almak istemiyoruz” demek istiyor.  

3) Kıbrıs’taki haklı mücadelenizden vazgeçin

  Avrupa Birliği Türkiye’nin Kıbrıs meselesinde “iki devletli çözüm” önerisine karşı geliyor. Kıbrıs, Rum yönetimine devredilsin, Doğu Akdeniz’deki mücadele sekteye uğrasın. AB’nin görevi arabuluculuk yapmakmış. Türkiye’de bu çözümden vazgeçerse ancak şartlara uymuş oluyor. Yani Kıbrıs adasında Rum bayrağı altında tek devlet olacak, Doğu Akdeniz’de NATO ve ABD gemileri cirit atacak, Türkiye, Mersin limanından olanları seyredecek.

 

4) Rusya’ya karşı başlatılan yaptırımlara uyun

  Amerikan emperyalizmi ile Türkiye gibi cephe cepheye savaşan Rusya ile ilişkilerimizi kesmemizi ve yaptırımlara uymamızı istiyorlar. Zaten ortada bir politika izliyorsunuz tamamen taraf olun bizde rahat rahat Rusya’ya yapmak istediğimizi yapalım diyorlar.

 

  Bunlar sadece AP Raportörü Amor’un özetlediği şartlar. Temel olarak amaçları Türkiye’nin tamamen AB’ye ve ABD’ye teslim olması, bölme planlarını uygulamak ve Türkiye’yi sömürge devlet haline getirmek ve bağımsızlığını yok etmek.


  Merak ediyoruz: AB’nin şartlar bu kadar göz önündeyken, terörle mücadele başarılı şekilde devam ediyorken hükümetimiz neden AB’nin kapısından ayrılmıyor? AB kapılarına bağlı bir Türkiye nasıl bağımsız olabilir? 


  Tam aksine. Türkiye, terörle mücadeledeki başarısını taçlandıracak adımları atmalıdır. HDP’yi kapatmalı, komşu ülkelerle işbirliğinde vites yükseltmelidir. LGBT propaganda ve dayatmasına karşı mücadeleyi daha kararlı bir şekilde yürütmeli, terör ve devlet düşmanlığının propagandası yapanlara karşı ısrarlı bir politika geliştirmelidir. Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın karasularını 12 mile çıkarma isteğine karşı savunma pozisyonunda mücadele etmemeli, Türkiye’nin haklarını korumalıdır. ABD’nin Rusya’ya karşı yaptırımlarına sert yanıt vermeli, ikircikli davranmaktan vazgeçmelidir.

 

  Türkiye, 50 yıldır AB kapılarına bağlanmış, tam bağımsızlık yolunda attığı adımlar hedef alınmıştır. Ayağımıza taş bağlayan, bağımsızlık mücadelemizi sekteye uğratan bu anlayıştan vazgeçmeli, komşularımızla ilişkimizi geliştirip Asya’daki konumumuzu sağlamlaştırmalıyız. 

 

Tarih:
Diğer Haberler