Barınma Sorunu Yaşayan Öğrenciye FETÖ'den Senet Tuzağı

Üniversiteye başlayan öğrenciler FETÖ'nün hedefinde. Barınma sorunu yaşayan gençler, FETÖ'nün örgüt evlerinde kalmaya mecbur bırakılıyor.

Barınma Sorunu Yaşayan Öğrenciye FETÖ'den Senet Tuzağı

FETÖ, büyüyen barınma sorunu ve artan kira sorununu fırsat bilerek üniversite öğrencilerini hedef alıyor. Barınma sorunu yaşayan öğrencileri yeni açmış olduğu örgüt evlerinde kalması için alan açan FETÖ, evlerinde kalan öğrencileri daha önce imzalatmış olduğu senetlerle tehdit ediyor.

ÖĞRENCİYİ KURYE OLARAK KULLANMA PLANI

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde korunan örgütün üst düzey yöneticilerinin talimatları sonucu mevcut örgüt üyeleri evler açarak barınma sorunu yaşayan öğrencileri ev tuzağına çekmeye çalışıyor.

 Örgüt evlerinde kalan öğrencilerden FETÖ kaynaklarını okumaları, Fethullah Gülen’in konuşma videolarını izleyerek eğitilmelerinin yanı sıra örgüt mensubu olmayan okul arkadaşlarının örgüte kazandırılması ile diğer örgüt mensuplarına para ve talimat notları iletilmesi gibi faaliyetlerde kuryelik yapmaları dayatılıyor. Öğrencilerin doğal hayatlarına devam etmesi ve dikkat çekmemesi noktasında yoğun bir çabaya girerken aynı zamanda çeşitli senaryolar üzerinden örgüt üyesi olmayan isimlerin örgüte kazandırılması için “abiler’’ veya ‘’ablalarla’’ tanıştırılıyor ve bu abi ve ablalar vasıtasıyla öğrencilerin örgüte bağlanması sağlanıyor.

FETÖ, işte bu yöntemlerle dağılan örgütüne insanları katmaya çalışırken aynı zamanda bu öğrenciler üzerinden örgütün çalışmalarını da sürdürmeye çalışıyor. FETÖ öğrencilere imzalattığı senetleri de örgütten ayrılmak isteyen öğrencilere şantaj yapmak için kullanıyor. 

ÖĞRENCİLER TARİKAT VE CEMAATLERİN İNSAFINA TERK EDİLEMEZ

FETÖ’nün öğrencileri hedef alması ve tekrar gençlik içinde örgütlenmesini engellemek için YÖK tarafından üniversite rektörlerine gönderilen uyarı mektubu yetersizdir. Yeniden 15 Temmuzların yaşanmaması için hükümet, milletimizi hedef alan ve örgütlenmek için yeni yöntemler arayan FETÖ’nün bu girişimlerini engellemelidir. Teröre karşı silahla ve yargı yoluyla mücadele edilirken örgütlenme sahaları kapatılmalıdır. Yaşanan bu sürece son vermek ve FETÖ’nün öğrenciler içinde varlık göstermesini engellemek için öğrencinin en temel hakkı olan barınma sorunu çözülmelidir.  Tarikat ve cemaat yurtları kamulaştırılarak devlet güvencesiyle öğrenciye yurt imkanı sağlanmalıdır. Öğrenciler tarikat ve cemaatlerin insafına terk edilemez.

 

Tarih:
Diğer Haberler