Batı Asya'nın Kurtuluşu İçin Kadınlar En Önde!

GYK Üyemiz Eser Keskin’in başkanlığındaki TGB heyeti, İranlı akademisyen heyetini kabul etti.

Batı Asya'nın Kurtuluşu İçin Kadınlar En Önde!

23 Şubat Cumartesi İslam Mezhepleri Üniversitesi Uluslararası İş Birliği Ofisi Müdürü Cihangiri Yayla ve Tahran Kevser Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan İran heyeti TGB’yi ziyaret etti.

GYK Üyemiz Eser Keskin’in başkanlığında, Basın Bürosu Başkanımız Meltem Şahin ve GYK üyemiz Duygu Karabulut’un içinde bulunduğu TGB heyeti, İranlı akademisyen heyetini kabul etti.

Heyetler arasında yapılan görüşmede İran ve Türkiye’nin ABD emperyalizmine karşı ortak bir noktada olduğu; ambargoların, terör sorununun ve ekonomik sorunların bölgesel iş birliği ile aşılacağı vurgulandı. TGB’nin Genel Sekreterlik görevini yürüttüğü Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği’nin (WAYU), antiemperyalist mücadeledeki yerini anlatan TGB heyeti, bu zeminde yaptığı çalışmaları aktardı.

İRAN HALKI AMBARGOYU SEVER

Eser Keskin, “İran halkı yarım asırdır emperyalizme direniyor. Amerika’nın uyguladığı ambargoları oldukça normal karşılıyorlar. Öyle ki, ‘Biz ambargoyu severiz. Amerika ambargo uyguluyorsa biz doğru yoldayız demektir.’ diyorlar. Öte taraftan Türkiye’miz de hem içeride hem dışarıda günbegün ABD emperyalizminin aygıtlarını söküp atıyor. Bu kararlılık Batı Asya’nın kurtuluş parolasıdır. Kadınlar iki ülkede de bu mücadelenin en önünde. Bölgesel iş birlikleriyle bu mücadeleyi taçlandırmak, hayat ve onur meselesi oldu. Biz Türk gençliği olarak gözümüzü buralara diktik.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmede TGB’liler, milli mücadeleyi ve milli mücadelede kadının yerini anlattı ve İran heyetini, 19 Mayıs’ın 100. yılında yapacağı büyük eyleme davet etti.

 

Tarih:
Diğer Haberler