"Ben"in "Biz" olduğu yer: TGB-TLB kampları

TGB-TLB Geleneksel Yaz Kampları başlıyor!

"Ben"in "Biz" olduğu yer: TGB-TLB kampları

"Ülkemizin geleceğini ellerimizle inşa edeceğiz" sloganını şiar edinen Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği, geleneksel hale getirdiği yaz kamplarına bu sene de devam ediyor. TGB kampı 11-17 Ağustos günlerinde İzmir’in Dikili ilçesinde, TLB kampı ise 27 Ağustos-1 Eylül günlerinde Antalya’da yapılacak.

KAMPLAR NEDEN YAPILIYOR?

Gençler yıl boyunca yürüttüğü çalışmaların yorgunluğunu bu kamplarda birlikte atıyor. Yeni döneme yine birlikte hazırlanıyorlar. Siyasi süreçlerin yorumlandığı ve yeni dönemin planlandığı kamplarda eğlenceli zaman geçirmenin yanında öğrenmek, tartışmak, yaratıcılığın artırılması ve üretmek amaçlanıyor. Kampın bir diğer amacı ise yapılan spor müsabakaları ve oynanan oyunlarla ekip ruhunu ve ikna yeteneğini geliştirmek.

BU KAMPTA REHAVETE KAPILMAK YOK

Kamp, gençlerin alana yerleşmesi ve görev dağılımının yapılmasıyla başlıyor. Kamp kolektif bir yaşam yeri haline getiriliyor. Çadırların kurulması, yemeklerin pişirilmesi, alanın temizliği gibi işler hep birlikte yapılıyor. Kampta bir işin ortaya çıkması görev paylaşımını da beraberinde getirir. Kimse tek başına çalışmaz ve bir iş için arkadaşını beklemek zorunda kalmaz. Çünkü spor yarışmalarından alışverişe, güvenliğe, beslenmeye ve temizliğe kadar her işin bir sorumlusu ve çalışma grubu var.

Gençler kamplarda sistemi de karşısına alıyor ve rehavete kapılmadan her işin ucundan birlikte tutuyor. Sabahları erken kalkıp (07.00) güne sporla başlıyor. Ardından hazırladıkları kahvaltı ile gazete taraması ve gündem değerlendirmesi yapıyor. Gün boyunca sırasıyla eğitimler, atölyeler düzenleniyor.

ARKADAŞLIK HER ZAMAN GALİP

Farklı kurguların ve konuların tartışıldığı, sunumların yapıldığı grup oyunları için eşit sayıda çalışma grupları oluşturuluyor. Her grup, arkadaşlarıyla beraber yaratıcılığını konuşturuyor. Her grup isimler, marşlar ve sloganlar belirleniyor. Tatlı bir rekabetle yürütülen bu çalışmalar sistemin bireyci tavrından oldukça uzak. Her grup yaptığı çalışmalarla puanlar topluyor. Bu oyunların tek birincisi oluyor ancak kazanan her zaman dostluk oluyor. Grup içerisinde ön plana ortak akıl, öğrenmek ve hitabet çıkıyor. Herkes grupça belirlenen görevlerini yerine getiriyor.

Beraber hazırlanan öğle yemeğinin ardından atölye çalışmaları başlıyor. Kamplarda ilk defa geçen sene oluşturulan atölyelerle pek çok gencin becerileri ortaya çıkarıyor. TGB-TLB bu kamplarda kendi eğitim modelini oluşturuyor.

Çalışmaların ardından günün yorgunluğu spor faaliyetleriyle atılıyor. Futbol, voleybol, basketbol, satranç, tavla, masa tenisi gibi spor dallarının turnuvaları yapılıyor. Üniversite ve lise öğrencisi olan her gencin katılabildiği kamplarda gün, değerlendirme toplantıları ve müzik dinletisi ile bitiyor.

Tüm Atatürkçü, vatansever gençleri TGB-TLB Geleneksel Yaz Kamplarına davet ediyoruz.

İletişim: 05534190053 - 05389780656

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler