Beş Günde 1000 Üye!

Beş Günde 1000 Üye!

Meydanlarda masalar açıldı... Türkiye Gençlik Birliği 5 günde bin üye yaptı. Genel Başkan Çetin, ‘Sistem farklı kesimlerden gençlerin arasında duvar örüyor, TGB ise her kesimden gençleri birleştiriyor. Ortak noktamız Emperyalizme karşı birlik ve Atatürk.’ dedi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), “29 Ekim’in 100. yılında 100.000 Genç Haziran’da 10.000 Üye” kampanyasına hızlı giriş yaptı. TGB’liler beş günde 1000 üyeye ulaştılar.

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ile çalışmaları konuştuk. Çetin, yürüttükleri kampanyanın amacını, gençlerin ilgisinin nedenlerini ve gelen mesajları Aydınlık’a anlattı.

Kayahan Çetin
Kayahan Çetin

‘GENÇLER ATATÜRK’Ü TGB’DE BULUYOR’

Seçimlerden hemen sonra bir üye kampanyası başlattınız. Neden şimdi? Gençler en çok ne istiyor, ne anlatıyor?

Aslında tam zamanı. Kampanyamızda gördüğümüz en önemli şey, gençlerin arayışı seçimden sonra daha da arttı. Çünkü seçimler sorunları çözmedi, gençler seçimde kendilerini ifade edecek bir seçenek bulamadı. Kendilerine göre bazı mecburiyetler belirleyerek oy verdiler. Ama gençlerin talepleri, özlemleri, istekleriyle seçimde göz önüne çıkarılan programların bir alakası yoktu. Gençler ne istiyor sorusunun cevabı ise son dönemde gençlik içerisinde yükselen değere bizi götürür: Milliyetçilik, Atatürkçülük. Bu değerlerin hızla yükseldiğini görüyoruz. Gençler bölücülüğün her türlüsüyle mücadele eden, emperyalizme karşı dik ve tutarlı duran, Atatürk'ün yolunda ilkeli ve kararlı olan bir çizgiyi arıyor ve bunu TGB'de buluyor. Bütün kesimlerden gençler arasında Atatürk sahipleniliyor. 5 günde 1000 arkadaşımızın TGB üyesi olması bu arayışın ve doğru adresin en önemli göstergesi.

Türkiye'nin her yerinde meydanlarda masalarınız var, TGB'liler harıl harıl çalışıyor. Gençlere ne anlatıyorsunuz?

Esas olarak iki konuyu anlatıyoruz. Birincisi; TGB sağ sol demeden bütün gençlerin emperyalizme karşı vatan savunmasında ve Atatürk Devrimi'nde birleştiği teşkilattır. Gençlerin, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu bütün sorunların sorumlusu olan emperyalizmin kurduğu bu bozuk düzene karşı ortak mücadele örgütüdür. İkinci söylediğimiz şey ise teşkilat olmadan olmaz, örgütlü mücadele olmadan hiçbir şey değişmez. Atatürk'ün de, Talat Paşa'nın da, Namık Kemal'in de hepsinin hayatından çıkardığımız en önemli ders budur. Üniversitende, lisende, hayatında, ülkende bir şeyler değişsin istiyorsan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesindeki Birinci Vazifeyi uygulama zamanı. “Göreve atılmak için içinde bulunduğun imkan ve koşulları düşünmeyeceksin.”

‘BURADA ZORLUK DA SEVİNÇ DE PAYLAŞILIR’

Gençler neden TGB'ye üye olmalı? TGB'li olunca hayatlarında ne değişecek?
TGB ‘ben’in ‘biz’ olduğu yerdir. Bu sistem her yanından gençlere birbirine düşmanlaşmayı, birbirinin üzerine basarak, arkadaşını arkada bırakarak yükselmeyi dayatıyor. Yeri geldiğinde bir tostu, yeri geldiğinde cebimizdeki son parayı paylaştığımız arkadaşlarımızla ilişkilerimizi piyasalaştırmaya kalkıyor. TGB arkadaşlar örgütüdür, öğrenci örgütüdür. Burada zorluk da, sevinç de paylaşılır. Sistem farklı kesimlerden gençlerin arasında duvar örüyor, TGB ise her kesimden gençleri birleştiriyor. Üye olan arkadaşlarımız içinde ‘Bugünün İttihat Terakkisi'ne katıldım, Türk Milliyetçiliği benim için her şeyden önce gelir’ diyen de var; Rasim Özdenören, Sezai Karakoç şiirleriyle kendisini tanımlayan arkadaşımız da var; ‘21. yüzyılın sosyalizmini anlamak, incelemek istiyorum’ diyerek üye olan da var. Ortak noktamız nedir? Emperyalizme karşı birlik ve Atatürk.

‘TORPİLSİZ, RÜŞVETSİZ, TEMİZ TÜRKİYE’
Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Gençleri ne bekliyor, gençler gelecek yüzyılda ne istiyor?

Cumhuriyet bir asrı doldurdu. Önümüzde yeni 29 Ekimler, 23 Nisanlar, 30 Ağustoslar var. Bunun bilincinde olmak gerekir. 100. yılı bir bayram kutlamasından öte görüyoruz. Önümüzde ABD emperyalizminin silahlı tehditleriyle, üzerimize sürdüğü piyonlarla zorlu mücadeleler var. Ekonomide büyük krizler, zorluklar var. En köklü çözümler kör çıkmazlarda bulunur. Türkiye yeni yüzyılında Atatürk rotasına kararlı şekilde girecek, kanımızı emen emperyalist sistemin zincirlerinden kurtulacak, Atatürk'ün ‘Biz Asyai bir devletiz, Asyai bir milletiz’ sözünde söylediği gibi Asya'da onurlu yerini alacak. Gençler gelecek yüzyılda iş sahibi olduğu, özgürce ürettiği, kendisini ve yeteneklerini keşfedebildiği, ülkesiyle beraber kendisini geliştirebildiği bir gelecek istiyor. Eşitlik istiyor, torpilsiz, rüşvetsiz temiz bir Türkiye istiyor. Bunların hepsinin yolu da bağımsız, başı dik bir Türkiye'den geçiyor; bu tefeci sistemden kopmaktan geçiyor.

Kampanyanıza liselilerin yoğun ilgisi var. Liseliler geleceğe nasıl bakıyorlar? TGB'ye üye liseliler neler yapıyor?
Liseli arkadaşlarımız yoğun şekilde TGB'ye katılıyorlar. Onların kendi örgütleri de var: Türkiye Liseliler Birliği. TLB; liselerde geleceğine sahip çıkan, Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda okul sıralarından cephelere koşan 15'lilerin teşkilatı. Liseliler bugün bozuk sistemin en ağır yüklerini taşıyan arkadaşlarımız. Aldıkları eğitim ezbere, teste, niteliksizliğe boğulmuş; yeteneklerini keşfeden ve ona göre yönlendiren değil piyasanın ihtiyaçlarına göre alan dayatan ve sonunda işsizler ordusu yaratan bir eğitim sistemi kurulmuş. Üniversite sınavı bile dayatma halini almış. TLB bu çarpıklıklarla mücadelenin örgütüdür; vatansever liselilerin ocağıdır, Aybüke Yalçınların öğrencisi, Eren Bülbüllerin yoldaşıdır. Yeni Milli Eğitim Bakanı’ndan taleplerini açıkladılar, takipçisi olacaklar. TLB önümüzdeki sürecin yıldızı olacak. Bütün gençleri TGB ve TLB'ye üye olmaya, göreve atılmaya davet ediyoruz.

‘ÇALIŞMALARIMIZI GÖREN KATILMAK İÇİN CAN ATIYOR’

TGB Ankara İl Başkanlığı görevini devralan Taha Küçükuygun, Ankara’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Masalarda tanıştığımız arkadaşlar, yayınlarımızı ve çalışmalarımızı duyunca aramıza katılmak için can atıyorlar.” diyen Küçükuygun sözlerine şöyle devam etti:

“Her gün onlarca genç ile sohbet ediyor, sorularını cevaplıyoruz. O gençlerden biri olan Mert arkadaşımız da aramıza yeni katıldı. Katıldığı gibi de önlüğünü giyerek başka arkadaşlarımızı TGB’yle buluşturmaya girişti. Mert gibi onlarca genç var. Hepsi çok heyecanlı, üzerine yapıştırılan çürümüş etiketlerden kurtulmak istiyor. Türk Gençliği Atatürk’ü bir portre olarak duvara asmayan, şahsi emellerine alet etmeyen bir örgütü görünce heyecanını gizleyemiyor. Hepimizin en büyük ihtiyacı, bu hayat pahalılığına, kötü eğitime ve seçeneksizliğe rağmen kendini keşfetmek.”

TGB İzmir İl Yöneticisi Enes Somun da İzmir’de TGB’nin çalışmalarının ilgiyle karşılandığını şöyle ifade etti:

“TGB’ye yeni üyeler kazandırarak daha da güçlendirmek için çok büyük bir fırsatın eşiğindeyiz. Atatürk’te birleşen, Atatürkçü vatansever gençlerin dikkati TGB’de.”

‘KUYRUKLAR OLUŞUYOR’
TGB Konya İl Başkanı Muhammed Koz 7’den 70’e herkesin TGB’nin çalışmalarını takip ettiğini belirtti:

“Masamız her kesimden çok yoğun ilgiyle karşılanıyor. Genç arkadaşlarımızdan olduğu kadar büyüklerimizden de çalışmalara ilgi var. Atatürk’ü HDP ile birleştirmeye çalışan siyasetçilerden çok şikâyet ediyor.

“Hangi liseli ile konuşsak hemen TLB’ye katılıyor ve görev almak, arkadaşlarını TLB ile tanıştırmak istiyor. Masamızı açar açmaz kuyruk oluşmaya başlıyor. Çok bilinçli, bilgili, Atatürk’ü doğru mevzide bulan bir liseli hareketi geliyor.

“Üniversiteli arkadaşlarımız da içerisinde bulundukları onca zorluğa, torpil düzenine TGB ile çözüm bulmaya çalışıyor. Türkiye’nin bütün sorunlarının çözümünü Atatürk’te arayan ve bulan bir gençlik var. Onlar da ülkemizin sorunlarını çözmeye kararlı ‘Sizler bu ülke için çok mücadele ediyorsunuz, biz ne yapabiliriz?’ diye söze başlayıp TGB’ye katılıyorlar.”

‘TGB’Lİ OLURSAN ÇOK ŞEY BAŞARIRSIN’
Şulenur Yıldırım, TGB ile deprem gönüllüsü olarak tanıştığını daha sonra Türkiye için mücadelesini TGB’lilerle birleştirerek nasıl üye olduğunu anlattı.

“Bundan dört ay önce TGB'nin ne demek olduğuna dair en ufak bir fikrim yoktu. Ben TGB ile deprem gönüllülüğü aracılığıyla tanıştım. Dahil olduğum bir WhatsApp grubuna bir bağlantı geldi ve benim TGB serüvenim böylelikle başladı.  İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisiyim, yabancı dilim de var ne de olsa çıkıp giderim düşüncesi kafamda haddinden fazla yer etmeye başlamıştı. Bir yanım kal mücadele et derken bir yanım Şule sen tek başına ne yapabilirsin diyordu.  Sonra yavaş yavaş TGB’yi araştırdım ve Şule sen tek başına ne yapabilirsin düşüncesi ‘Şule sen TGB'li olursan çok şey yapabilirsin’e dönüştü. Şimdi TGB'liyim ve TGB'nin faaliyetlerini gördükçe, katıldıkça iyi ki TGB'liyim diyorum.”

ÇAĞIMIZIN İTTİHAT TERAKKİSİ

Sahalarda yapılan çalışmaların yanı sıra TGB’ye internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla da yüzlerce üyelik başvurusu geliyor. Gençler neden TGB’ye üye olduklarını ve TGB’de gördüklerini yazdı. İşte o mesajlardan bazıları:

Göknur Özel: TGB'li olmak benim için bir ayrıcalık. Arkadaşlığın ve dostluğun ne olduğunu burada öğrendim. Aynı zamanda ülkem için faydalı işler yapmak beni mutlu ediyor.

İsmail Güler: Gerçek Atatürkçülüğün ne olduğunu biliyordum fakat bu fikirlere sahip olan bir yer bulamamıştım. Ta ki TGB ile tanışana kadar. O yüzden herkese TGB ile tanışmalarını ve üye olmalarını öneriyorum.

Ramazan Aydemir: TGB'nin görüşlerini dinledikçe benimsemeye başladım. İleride yazacağım yazılarla da hem insanların umudu olacak hem de  TGB'de daha aktif olacağım.

Mevlüt Sepik: TGB'nin görüşlerinde kendi ideolojimi buldum. Benim gibi düşünen insanları görmek çok gurur verici. Çevremdeki insanları da TGB'li yapmak için elimden geleni yapacağım.

Muhsin Erdem Keleş: TGB 21. Yüzyılın İttihat ve Terakkisi. Enver ve Talat Paşaları sahiplenen yer.

Tuğra Bozkurt: Ben sizleri çok sevdim. Ailem gibi hissetmeye başladım. İyi ki sizinle tanıştık.

Osman Gürel: Açtığımız masalara, siyasetlerimize olan ilgiyi görünce gençliğin Atatürk'te birleşip, örgütlü bir kuvvet haline dönüşeceğine olan inancım arttı.

Kadriye Uslu: Gençliğin aradığı ve içinde mücadele etmek istediği yeriz. O yüzden TGB'yi daha çok gence ulaştırmamız gerek.

Mert Kadir Çatal: 21. yüzyılda emperyalizm ve sosyalizmi öğrenmek istiyorum. Dünya devrimlerini incelemek istiyorum. Bunu da TGB ile yapabileceğimi düşündüğüm için buradayım. Özgürce fikirlerimi tartışabileceğim için çok mutluyum.

Defne Turgut: Çevrede devrimci olduğunu söyleyen solcu gruplar görüyordum Ama hiçbiri beni tatmin etmiyordu. TGB’lilerle masada tanıştım ve aradığım Atatürkçü devrimci gençliği burada görüyorum.”

Almira Buluz: Dershane çıkışında TGB masası ile karşılaştım. Ben de bu ülke içinde yaşadığımız sorunları görüyorum ve bir şeyler yapmak, Atatürk'ün programını yaşatmak istiyorum.

‘BÜYÜKLERİMİZ ÇOCUKLARINI TGB’YE GETİRİYOR’

TGB Muğla İl Yöneticisi Polat Soytürk:

“Çalışmalarımızın başından itibaren şunun farkına vardık gençler farkında olmadan TGB’yi arıyordu Atatürk’ün mirası olan cumhuriyeti daha ileri taşımak her gencin ortak amacıydı. Ama bu mücadeleyi nerede vereceklerini henüz bilmiyorlardı. Bir tarafta Mehmet Şimşek görünümlü Kemal Derviş, bir tarafta PKK ve FETÖ ile iş tutanlar, Altı Ok’tan vazgeçenler. Gençlik bunlardan bıkmışken vatansever, Atatürkçü, milliyetçi, devrimci gençliğin bir çatı altında toplandığını görüyor ve TGB’ye geliyor. Katılanların mutluluğu, büyüklerimize ümit veriyor, gençliğe olan inancını arttırıyor. Büyüklerimiz çocuklarını, yeğenlerini teşkilatlı mücadele için TGB’ye getiriyorlar.”

Tarih:
Diğer Haberler