Bilkent öğrencileri Bilim ve Felsefe etkinliğinde buluştu

Bilkent Ütopya ve Bilim Topluluğu, Prof. Dr. Semih Koray’ın katılımıyla "Aydınlanmadan Postmodernizme Bilim ve Felsefe" etkinliğinde buluştu.

Bilkent öğrencileri Bilim ve Felsefe etkinliğinde buluştu

Etkinlik Semih Koray’ın sunumu ile başladı. Semih Koray sunumunda aydınlanmanın ve postmodernizmin bilgiye ve bilime verdiği rolü karşılaştırdı. Koray, bilimin ve bilginin demokratik devrimler döneminde ve aydınlanma çağında hayatı açıklamaya ve toplumların ilerlemesini sağlamaya çalıştığını belirtti. Postmodernizm ve neoliberalizmin ise bilimin gerçeklik ile olan bağını kopararak insanı özgürleştireceğini düşünmekte olduğunu vurgulayan Koray, gerçekliğe dayalı bilimsel bilgi olmadan toplumların ilerlemesi mümkün olmayacağının altını çizdi. Semih Koray, postmodernizmin bu anlayışına karşı felsefe ve bilim arasındaki diyalektiği geliştirerek postmodernizme yanıt verilmesi gerektiğini ve postmodernizmin artık sonuna gelindiğini sözlerine ekledi.

Koray, sunumunu Ütopya ve Bilim Topluluğu’na teşekkür ederek bitirdi. Etkinlik soru-cevap kısmının tamamlanmasının ardından sona erdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler