
Genel Başkan Yardımcımız Elif İlhamoğlu, tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer, Yeni Çağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ve Nasuh Mahruki' nin katıldığı panelimiz, il başkanımız Deniz Oktay'ın; "Bizler vatanımızın birlik ve beraberliği için hayır diyoruz. Başbakanımızın arkasında Kürdistan bayrağı olmasın diye hayır diyoruz." sözleri ile başladı.
Moderatörlüğünü Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Semra Yılmaz' ın yaptığı Vatan Senden Hayır Bekler panelimizin ilk konuşmacısı Nasuh Mahruki konuşmasında sık sık "Eğer 16 Nisan' da evet çıkarsa ertesi gün, aldıkları yetkileri kullanmaya başlayacaklar. Bir ayımız var, kimin evet diyeceğini biliyorsak bizim onlara Hayır' ı anlatmamız gerek" vurgusunu yaptı.
Ardından Genel Başkan Yardımcımız Elif İlhamoğlu konuşmasında " Avrasya ve Atlantik Cephesinin keskinleşmeye başladığı bir dönemdeyiz ve Türkiye' de bu dönemde cephesini alıyor. Türk Millet'inin ordusu etrafında birleşmesi ve kenetlenmesi gerekiyor. Tarikatlara, gerici terör örgütlerine karşı Mustafa Kemal'i ilke edinmeliyiz. "
Tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer " Canım istedi diye anayasa değişimi yapılmaz, ilk önce çözümleri bilmemiz lazım. Şuan var olan iktidarda zaten istediklerini yapıyorlar. Peki şuan ekonomideki huzursuzluğu neden gideremiyorlar ? Bunun nedeni anayasa mı? Tabi ki hayır. İşte bu sorunlar varken ülkeyi ayrıştırmanın hiç bir gereği yoktur."
Son konuşmacımız Yeni Çağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ " Akp 15 yıldır üstümüze karabasan gibi çöktü. Bizlere yaptığı bir hizmet var bizleri Mustafa Kemal Atatürk ile birleştirdi. Bizler Mustafa Kemal'de birleşiyoruz devrimciyiz, halkcıyız, uluscuyuz, milliyetçiyiz ! "
Panelimiz cumhuriyeti yıktırmayacağız, Türkiye' yi böldürmeyeceğiz, başkanlığa geçit vermeyeceğiz vurgusu ile son buldu.
