İzmir'in Çiğli İlçesi'nde gerçekleşen IŞİD protestosuna katılan 7 CHP üyesi genç, bir sokak arasında yakılan ateş ve kapatılan yol ile ilgili olarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 7 CHP üyesinden 6'sı serbest bırakıldı. 1 CHP üyesi ise tutuklandı. Tutuklanan CHP üyesinin ise aynı anda 4 farklı örgüte üye olmakla suçlandığı ifade edildi.
Konuyla ilgili konuşan, aynı zamanda Şair Metin Altıok’un da kızı olan CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı: “Tutuklanma sebebi örgüt üyeliği, kamu malına zarar, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet. Tutuklanan genç arkadaşımız aynı anda hem Dev-Sol, hem DHKP-C, hem TKEP hem de Türkiye'de hiç olmayan polisin uydurduğu bir örgüte üye olmakla suçlanıyor.” dedi.
Emniyet’e konu ile ilgili ulaşan ihbarda yolu kapatan kişilerin Dev-Sol, DHKP/C, TKİP ve TKEP/L adlı örgütlere mensup olduğu, aynı kişilerin ertesi gün silahlı ve molotof kokteylli eylem yapacağı, tüm örgütlerin birlikte hareket edeceği, kendi aralarında “Silahlı çatışma, olmazsa olmazımız. Motolof atıp ortalığı savaş alanına çevireceğiz” diye konuştukları, içlerinden birine “Keleş” diye seslenildiği iddia edildi.
Gençlerden Ü.S., o gece düğünden geldiğini, yakılan ateşi uzaktan gördüğünü, ateşin başında 5-6 kişinin bulunduğunu, durmayıp evine gittiğini söyledi. CHP’li olduğunu kaydeden Ü.S., bu eylemle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını ifade etti. Ü.S., evinde bulunan ruhsatsız tabanca ve av tüfeğinin ise kendisine ait olduğunu kabul etti. Sorgulama sonunda 7 gençten Ü.S. “silahlı örgüt üye olma ve ruhsatsız silah bulundurma” iddiasıyla tutuklandı. Ancak Ü.S.’nin hangi örgüte üyelikle suçlandığı açıklanmadı.
Yaşadıkları hukuksuzluk karşında yargılanan CHP'Lİ arkadaşlarımızın yanındayız.
tgb.gen.tr