Devrim Geliyorsa Gençlik Geliyor!

Sistem tükendiğinde, kolay gözüken ama imkansız olan çözümler iflas ettiğinde devrim geliyor. Devrim geliyorsa gençlik geliyor!

 Devrim Geliyorsa Gençlik Geliyor!

Genel Başkanımız ve Vatan Partisi Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Kayahan Çetin'in, Ankara Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşması.

 

 

Sayın Genel Başkanım,

Değerli yol arkadaşlarım, büyüklerim,

İsmim Kayahan Çetin, ODTÜ Tarih Bölümü öğrencisiyim. 1997 İzmit/Kocaeli doğumluyum. Girit’ten ve Kafkaslar’dan göç eylemiş, Anadolu yoluna düşmüş ailelerin çocuğuyum. 2018’den bu yana Türkiye Gençlik Birliği’nin farklı kademelerinde görev yaptım ve halihazırda Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanıyım. Vatan Partisi’nin 203 genç adayından, 80 öğrenci adayından biri de benim.

Bundan birkaç ay önce ABD ve İngiltere’ye sözde temiz para dilenmek için giden siyasetçilerin videosunda gençlere “Siyaset sıkıcı bir iş, siz dizinize, keyfinize, oyununuza bakın, biz sizin yerinize siyaset yaparız” diyenler oldu.

Bu bakış açısı bu çarkı bozuk sistemin gençlere biçtiği rolü çok iyi tanımlıyor. Hem sistemin bozukluklarına en çok maruz kalan, en çok sıkışan, geleceğinden çalınan olacaksın hem de yönetmekten, siyasetten, mücadeleden uzak duracaksın, güdüleceksin.

Seçim dönemi yaklaştığında birileri genç avına çıkacak, bini bir para vaatler savuracak, vitrinine birkaç genç serpiştirecek sonra gençlerin oylarını havuzlayıp yoluna devam edecek.

Bu emperyalizmin üzerimize giydirdiği deli gömleği, bu bozuk sistemin matematiği yıllardır böyle işliyor. Gençler şunu istiyor, bunu istiyor, onu arzuluyor diye önümüze konulan istatistikler var, koca bir gençliği bir çuvalın içine doldurup etiketlemeye kalkan Z kuşağı dayatması var.

Bu sistemin istatistikleri, sahte anketleri, içi kof şovları varsa bir de devrimin matematiği var.

 

DEVRİMİN SAATİ İŞLİYOR

 

Artık Türkiye’de devrimin matematiğinin zamanı geldi. Devrimin saati işliyor.

Çünkü düzen bitti. Önce konuşan arkadaşlarımız da belirtti, sistemin ekonomisine bakalım, güvenlikteki tehditler karşısındaki çaresizliğine bakalım çözümsüzlüğüne bakalım, o aday listelerine bakalım. FETÖ’cüsünden, bölücüsünden, mafyadan, kumpasçıdan, küfürbazdan, açılımcıdan geçilmiyor.

Bu sistem her yanından dökülüyor. Devrimin matematiği dediğimiz nedir? Tıbbiye koridorlarında 4 gencin kurduğu İttihatçılardan Hürriyet Devrimi çıkartan, Cihan Harbinde yedi cephede emperyalizme direnen bir kuvvet çıkarandır. Belgrad Ormanlarında buluşup yemin eden Genç Osmanlıların tarihimizin ilk anayasasını yapan devrime önderlik etmesidir. Yola çıktığında koskoca Osmanlı ordusundan sadece 6 generalle birlikte olan, en kritik anlarda görüntüde yalnız kalsa da tarihin aktığı yönü bildiği için cesaretle ve kararlılıkla direnen ve o zorlu anlarda dahi Hazro dağları bizi saklar mı, bir tepeye tek başımıza çıkar dövüşe dövüşe can verir miyiz iradesinde olan Mustafa Kemallerin başardığı Türk Devrim, Türk Mucizesi.

İşte devrimin matematiği böyle işliyor. Sistem tükendiğinde, kolay gözüken ama imkansız olan çözümler iflas ettiğinde devrim geliyor. Devrim geliyorsa gençlik geliyor!

Hiçbir istisnası yok. İttihatçılar Balkan dağlarına çıktıklarında, yedi düvele kafa tutarken 20li 30lu yaşlarındaydılar. Mustafa Kemal Paşa Anadolu’ya bir devrimci meclis kurmak için geçerken 30lu yaşlarındaydı. Demek ki devrim zamanı geldiyse gençlik zamanı geldi. Devrim bastırılıyorsa gençlik de eziliyor, bastırılıyor, havuzlanıyor.

Türk gençliği için tarihsel görevinin başına geçme zamanı geldi.

Gençlere iş ve gelecek için kaynak yaratacak, yatırım yapacak,

Dokunulamayanlara, üretimi yağmalayanlara dokunacak, faize, dolara akan kaynakları üretimin ve gençliğin kaynağı yapacak,

Dört bir yana sinmiş torpil ve rüşvet düzenini tarihe gömecek,

Eğitimi üretimle beraber planlayacak, gençlerin yeteneğini keşfedecek ve ona göre meslek kazandıracak, diplomalı işsizliğe son verecek,

Öğrenciyi ezen sisteme son verip öğrencinin bütün hayati ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak gerçekten parasız ve eşit eğitimi getirecek, borç değil ihtiyacı olana burs diyecek,

Zorlukları bir bir alt edecek Türk Devrimi geliyor, Üretim Devrimi geliyor!

Bu büyük görevleri başarmak için partimizde yerimizi aldık. Türkiye Gençlik Birliği’nin 17 yıllık mücadelesinde TC’yi çiğnetmeyen, milli bayramları yasaklatmayan, kumpasları bozan, Silivri’yi kuşatan, katil işgalci Amerikan askerlerinin başına 6 farklı yerde çuvalı geçiren, Mehmetçik cephede vurdukça üniversitelerde PKK’yı dövüşe dövüşe temizleyen o birikim burada. Ve bugünün üniversite liderleri Vatan Partisi sıralarında.

 

MECLİS'İ GENÇLEŞTİRMEYE HAZIRIZ!

 

En önemlisi Türkiye’nin en büyük gençlik hareketlerine, 68 hareketine liderlik etmiş, genç düşünen, genç bakan, genç tartışan, en gencimizin dinamizmiyle mücadeleye liderlik eden Genel Başkanımız Doğu Perinçek var.

Meclis’i gençleştirmeye, Asya Çağı’nda gençlik çağını açmaya hazırız.

1.Bölge 1. Sıra adayımız Sayın Hasan Korkmazcan 1969’ta Meclis’in en genç milletvekili olarak o Meclis’in en tecrübelisi İsmet Paşa’yla birlikte Meclis yemin törenini idare etmişti. Şimdi bizler de 14 Mayıs’tan sonra oluşacak Meclis’in en tecrübelisi olacak sayın Hasan Korkmazcan’la birlikte Meclis yemin törenini yönetmeye hazırız.

Kılıcımızı kuşandık, ufka odaklandık, görevlere hazırız.

 

Tarih:
Diğer Haberler