Dilek Çınar Kimdir?

Türkiye Gençlik Birliği'nin yeni Genel Başkanı Dilek Çınar kimdir?

Dilek Çınar Kimdir?

Türkiye Gençlik Birliği, Türk Devriminin 101. Yılında yeni Genel Başkanını seçti. 7. Dönem Genel Başkanlığına oy birliği ile Dilek Çınar seçildi.

DİLEK ÇINAR KİMDİR?

12 Haziran 1995’te Mardin/Nusaybin’de doğdu. Annesi ev hanımı, babası kaynak ustası olan Çınar ilk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Çınar Süleyman Demirel Üniversitesi İktisat Anabilim dalında Yüksek Lisans öğrenimini sürdürmektedir. İktisat tarihi alanında çalışmalar yürütmektedir. Yıldırım Gençer tarafından derlenen Nereden Çıktı Bu Z Kuşağı kitabının yazarlarındandır. 2011’den bugüne TGB Bursa Liseli İl Başkanlığı, TGB Eskişehir İl Başkanlığı, TLB Genel Başkan Yardımcılığı ve TGB Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısında seçimin ardından TGB’lilere seslendi.

İşte Dilek Çınar’ın konuşması:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımız kutlu olsun! 23 Nisan sadece meclisimizin açılış günü değil, bir devrim günüdür. Bir devrim gününde bu tarihi toplantıyı yapıyoruz. Bizler devrim yapacak kuşağız. Dünü anmak için değil bugünün savaşını vermek için bir aradayız. Türk Devriminin 101.Yılında Anadolu'nun bağrında kurulan devrimci meclisin ve devrimci hükümetin mücadele kararlılığını taşıyoruz. Bu topraklarda Mustafa Kemaller tükenmez. TGB’li olmak Mustafa Kemal olmaktır. TGB okulunun öğrencileri zorlukları devrimci çözümlerle aşar. 15 yıllık tarihimiz boyunca sırtımızı Türkiye’nin büyük milli demokratik devrim mirasına dayayarak Türkiye’ye yönelen her saldırıda göğsümüzü siper ettik. TGB’liler bugünün Jön Türkleridir.

Cumhuriyet devrimlerini tamamlama kararlığıyla terör örgütlerinin üstüne yürüdük, FETÖ’nün kumpaslarında Silivri duvarlarına dayandık ve duvarları yerle bir ettik. PKK’nın üniversitelerde karşısına dikildik ve üniversiteleri PKK’ya teslim etmedik. Gençliği bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı Türk Gençliğini vatan mücadelesinde birleştirdik.

HDP il binaları önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin, Şırnaklı annelerin, Hakkarili annelerin, Almanyada nöbet tutan Maide Annemizin ilk günden beri yanındayız. Türk milleti nezdinde HDP kapatılmıştır. Meclisimizin kuruluşunun 101.yılında söz veriyoruz. Meclisimizden terörü temizleyeceğiz, HDP’yi kapatacağız.

Her ilde, her üniversitede, her fakültede örgütlü olacağız. Bir üniversitede dahi örgütümüz yoksa uykularımız kaçacak. Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’e göz diken, Suriye sınırımızda bir kukla Kürdistan devleti yaratmak isteyen, Karadeniz’de kışkırtmalara devam eden Amerikan emperyalizmine karşı Asya devletlerinin birliğini kuvvetlendireceğiz. Türkiye, Asya’daki yerini almaktadır.

Türkiye’yi bölme planları yapanlar Amerikan askerlerinin başına geçirdiğimiz çuvalları unutmasınlar! Türk Gençliği görev başında!

Bu çürümüş sistem gençliği bağımlılıklara, uyuşturucu batağına, Z kuşağı denilen deli gömleklerine hapsetmek istiyor. Geleceğimizi ellerimizden almak istiyor. Gençliği sistemin kucağına teslim etmeyeceğiz. Geleceğimizi kendi ellerimizle kuracağız. TGB ben’in biz olduğu yerdir. TGB’li bencilliğe, bireyciliğe, köşe dönmeciliğe savaş açandır. Emeğini, ekmeğini, bilgisini paylaşan hayatını Türk Devrimine adayandır. Atatürk’ün gençliğe hitabesinden aldığımız görevle vatan savaşını başarıya ulaştıracağız. Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye’yi kuracağımız günlere koşuyoruz. Emperyalizme karşı insancıllığı yükseltecek ve arkadaşlar toplumunu kuracağız. Zaferlere koşuyoruz.

Türk gençliğine sesleniyoruz: Gelin, bir olalım. Bu mücadeleyi bir çığ gibi büyütelim. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Yaşasın Türkiye Gençlik Birliği” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler