Ege Üniversitesi'nde 80 Topluluktan 10 Kasım Ata'ya Saygı Yürüyüşü

Ege Üniversitesi toplulukları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümünde Ata'ya Saygı Yürüyüşü düzenledi.

Ege Üniversitesi'nde 80 Topluluktan 10 Kasım Ata'ya Saygı Yürüyüşü

10 KASIM YAS DEĞİL MÜCADELE GÜNÜDÜR

Tüm topluluklar adına açıklamayı gerçekleştiren Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Esra Açıkyıldız, 10 Kasım’ı yas değil mücadele günü olarak ilan ettiklerini söyleyerek Atatürk’ün fikirlerine dair vurgular yaptı. “10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı gündür. Fakat Mustafa Kemal’in fikirleri ve mücadelesi hala yaşamaktadır. 

Atatürk bu durumu, “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” şeklinde ifade etmiştir. 

Atatürk’ün önderliğinde emperyalizmi topraklarından def etmiş ve emperyalizmi bu topraklardan sürerek bağımsızlaşan ülkemiz, Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılacak kuvvettedir. Çünkü Mustafa Kemaller hala yaşamaktadır. Mustafa Kemaller hala buradadır. “


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YAŞIYOR

Türk gençliğinin görevlerini anlatan ve karakterine vurgu yapan Açıkyıldız, Türk gençliği, İzmir’i işgal etmek için çıkarma yapan Yunan’a karşı ilk Kurşunu sıkan Hasan Tahsin’dir. 

Türk gençliği, Afyon düşmesin diye Kocatepe’de o büyük mücadeleye önderlik eden Miralay Reşat Çiğiltepe’dir. 

Türk gençliği, paşam siz de mandayı kabul ederseniz sizide redderiz diyen Tıbbiyeli Hikmet’tir. 

Türk gençliği, cepheye mermi taşıyan Kara Fatma’dır. Ateşten geçen Halide Edip’tir, Mustafa Kemal Atatürk’tür!”


Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunarak son bulduğu yürüyüşte “Atatürk gençliği görev başında, Yasla değil mücadele ile  anıyoruz, Mustafa Kemaller 20 yaşında” sloganları atıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Ege Üniversitesi’nin vatansever toplulukları, Ege Üniversitesi’nin Atatürk’çü, vatansever öğrencileri olarak, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yılında, Ata’mızı anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. 


10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı gündür. Fakat Mustafa Kemal’in fikirleri ve mücadelesi hala yaşamaktadır. 


Atatürk bu durumu, “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” şeklinde ifade etmiştir. 


Atatürk’ün önderliğinde emperyalizmi topraklarından def etmiş ve emperyalizmi bu topraklardan sürerek bağımsızlaşan ülkemiz, Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılacak kuvvettedir. Çünkü Mustafa Kemaller hala yaşamaktadır. Mustafa Kemaller hala buradadır. 


Mustafa Kemal Atatürk’ü Atatürk yapan koşullar, vatanın bağrına düşmanın hançerini dayadığı zamanlardı. Mustafa Kemal’i yaratan koşullar, İngilizlerin Çanakkale’ye çıkarma yaptığı koşullardı, Mustafa Kemal’i yaratan koşullar Kafkas’lar’da, Yemen’de düşmanın ülkemizi işgal etmeye çalıştığı koşullardı. 


O nedenledir ki, Mustafa Kemal vatanın kurtuluşunun emperyalizme karşı mücadeleden geçtiğini biliyordu. Bu durumu ‘’emperyalizm bir gün mahv ve perişan olacaktır’’ diye tanımlamıştı. Ve Türkiye’nin Atatürk öndeliğindeki mücadelesi emperyalizmi mahv ve perişan etti. 


Mustafa Kemal Atatürk cephede dahi, Türkiye’nin geleceğini inşa etti. Türkiye’nin bağımsızlığı için, demokratik Türkiye için tüm milleti seferber etti. Bağımsızlık Mustafa Kemal’in karakteriydi. O nedenle bağımsızlık Türk gençliğinin, Türk milletinin karakteridir. 


Bugün Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü, fakat bugün yas günü değildir. 10 Kasım yas değil mücadele günüdür. Çünkü 10 Kasım, Mustafa Kemallerin hala 20 yaşında olduğunu hatırladığımız, Mustafa Kemallerin bitmek, tükenmek bilmediğini hatırladığımız gündür. 

10 Kasım’larda, 29 Ekim’lerde sarı saçlım, mavi gözlüm nerede demiyoruz. Sarı saçlım, mavi gözlüm nerede diyenlere karşı Mustafa Kemal burada diyenleriz. 


Kendimize olan güvenimiz, Türk milettin bir parçası olmaktan gelir.

Kendimize olan güvenimiz, çöl sanılan bu alemdeki cehverler olmaktan gelir 

Kendimize olan güvenimiz, bugün Doğu Akdeniz’de, Suriye’nin kuzeyinde vatanımızın bağımzlığı için mücadele eden Türk Ordumuza olan güvenimizden gelir. 

Kendimize olan güvenimiz, Mustafa Kemal’in askerleri olmaktan gelir. 


Türk gençliği, İzmir’i işgal etmek için çıkarma yapan Yunan’a karşı ilk Kurşunu sıkan Hasan Tahsin’dir. 

Türk gençliği, Afyon düşmesin diye Kocatepe’de o büyük mücadeleye önderlik eden Miralay Reşat Çiğiltepe’dir. 

Türk gençliği, paşam siz de mandayı kabul ederseniz sizide redderiz diyen Tıbbiyeli Hikmet’tir. 

Türk gençliği, cepheye mermi taşıyan Kara Fatma’dır. Ateşten geçen Halide Edip’tir. 


Görevini Gençliğe Hitabe’den alan gençlik olarak birinci vazifemizin farkındayız. Birinci vazifemiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhazafa ve müadafa etmektir. Atatürk’ün gençliği olarak söz veriyoruz. Vatanımızı ilelebet muhazafa ve müdafa edeceğiz. Şimdi hepinizi bu sözü vermek için Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini, birinci vazifemizi okumaya davet ediyorum. Benden sonra tekrar etmenizi rica ediyorum.”

 

 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler