Emperyalizme Ve Maşalarına Geçit Vermeyeceğiz

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, CHP-HDP ittifakının iki günlük icraatlarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Emperyalizme Ve Maşalarına Geçit Vermeyeceğiz

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, CHP-HDP ittifakının iki günlük icraatlarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Çınar, 'Uyarıyoruz! Türkiye'de ABD'nin planlarını uygulayamazsınız. Terör örgütü PKK'yla masalar kuramazsınız. Atatürk ile hesaplaşamazsınız!' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Günel Cantak’ın “Bay Kemal ve İttifakları” belgeselinin ilk bölümünde Kürt sorununa dair konuştu. Kılıçdaroğlu, 2015 seçimlerinde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP’nin parti olarak Meclis’e girmesini desteklediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümüne dair şunları söyledi: “Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim.”

 Kılıçdaroğlu’nun HDP "meşrudur" ve "Kürt sorunu" HDP'yle çözülür! açıklamalarına, HDP'li Sezai Temelli'den İmaralı’yı işaret eden cevap geldi.

“Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır.”

Çözümü Türk askerini şehit edenlerde, gençleri dağa kaçıranlarda arayan Kılıçdaroğlu’na Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Dilek Çınar sosyal medya üzerinden verdiği yanıtla tepki gösterdi.

İŞTE HDP’NİN TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İLE İLİŞKİSİNİN ÖZETİ
Yapılan açıklamaları CHP ve HDP ittifakının özeti olarak değerlendiren Dilek Çınar, “ CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na göre HDP "meşrudur" ve "Kürt sorunu" HDP'yle çözülür!

HDP'nin bu açıklamalara karşılığı Kılıçdaroğlu'na İmralı'yı işaret etmek oldu.

İşte HDP'nin terör örgütü PKK’yla ilişkisinin özeti!” dedi.

Açıklamaların devamında HDP/PKK’ya bağlı, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir şubesi “12 Eylül’den Günümüze Askeri ve Siyasi Darbeler” konulu panel düzenlenmesi ve Kemalist Devrime karşı konuşmaların yapıldığı panele Konak Belediyesi ev sahipliği yapması ve yapılan panele konuşmacı olarak terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatı-HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, terör örgütüne karşı yapılan operasyonlara karşı hazırlanan bildiriye imza atan aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı bir iştirakta yönetim kurulu üyesi olarak çalışan Melek Göregenli ile Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz katılmasına dair tepki veren Dilek Çınar PKK’nın CHP ile olan ilişkisini şu sözlerle anlattı : “PKK'nın yalnız HDP'yle değil CHP'yle ilişkisi de ortada.

CHP'li belediyenin salon verdiği Halkların Demokratik Kongresi'nde konuşmacı, terör örgütü PKK'nın sözde lideri Öcalan'ın avukatı Cengiz Çiçek.
 
Çiçek'in muhalefetin "Kemalizm ile hesaplaşamadığı" söylemi CHP'den onay aldı.

CHP TÜRKİYE İLE HESAPLAŞIYOR!
Türkiye’nin Mavi Vatan politikalarını yayılmacı bulan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz’ün tavrını da değerlendiren Dilek Çınar Daha dün CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Türkiye'nin Mavi Vatan stratejisini "yayılmacı" bulduğunu açıkladı.

Mavi Vatan, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün teminatıdır. Çeviköz bu açıklamaları ile ABD emperyalizmi ve maşalarıyla aynı yerden Türkiye’ye saldırmaktadır. Bitmiyor! İbrahim Kaboğlu'nun Soros'un Türkiye şubesi Kavala ve PKK’nın elemanı Demirtaş'a özgürlük istemesi CHP'nin mevcut stratejisini gözler önüne sermektedir. Biden’ın iktidar planlarında yer almanın ön şartı HDP’yle ittifaktır! CHP bunun için Türkiye’yle hesaplaşmaktadır.” dedi.

“ATATÜRK GİBİ KARARLIYIZ VE GÖREV BAŞINDAYIZ!”
Atatürk gençliğinin görev başına olduğunu söyleyen Dilek Çınar açıklamasını şu vurgularla bitirdi :”Uyarıyoruz! Türkiye'de ABD'nin planlarını uygulayamazsınız. Terör örgütü PKK'yla masalar kuramazsınız. Atatürk ile hesaplaşamazsınız!

"Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Atatürk gibi kararlıyız, görev başındayız!

Emperyalizme ve maşalarına geçit vermeyeceğiz.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler