Fas'ta PKK'yı kovdular Diyarbakır Annelerini alkışlattılar

Fas’ta düzenlenen Gençlik Forumu’nda Alman pasaportlu PKK’lılar örgüt lehine slogan attı, Türkiye'yi karaladı.

Fas'ta PKK'yı kovdular Diyarbakır Annelerini alkışlattılar

Fas’ın Tanca şehrinde 5 kıta 40 ülkeden 250’den fazla gencin katılımıyla 27 Mayıs tarihinde başlayan 1. Uluslararası Gençlik Forumu (IYF) önceki gün sona erdi. Fas parlamentosunda grubu olan İlerleme ve Sosyalizm Partisi’nin (PPS) gençlik kolu Fas Sosyalist Gençliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’yi Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) temsil etti. Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, gençliği temsilen kürsüye çıkan beş açılış konuşmacısından biri oldu. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar ise forumun ikinci gününün ilk oturumunda bir sunum yaptı. Demiralay ve Çınar’ın konuşmalarında yeni bir dünyanın kuruluşu ve Türkiye’nin emperyalizm destekli teröre karşı mücadelesi ön plandaydı. Dinleyiciler konuşmaları sık sık alkışlarla böldü. Oturumların ardından Türk heyete yoğun ilgi gösterildi.

 

FİLİSTİN İLE BAŞLADI


Toplantının onur konuğu, Filistin Devleti’nin Rabat Büyükelçisi Jamal Al-Shobaki’ydi. İsrail işgalinin şiddetlendiğini vurgulayan Büyükelçi, Filistin davasının tüm insanlığın davası olduğunu ifade etti. İlerleme ve Sosyalizm Partisi Genel Sekreteri Nabil Benabdellah da Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizmine karşı mücadele cephesini büyütme mesajıyla seslendi. Fas Sosyalist Gençliği Genel Sekreteri Younes Siraj, yeni bir dünyanın kurulduğunu söyledi ve Filistin’de kazanılacak zaferin bu dünyanın nişanesi olacağının altını çizdi. Uluslararası Gençlik Forumu Genel Sekreteri Ghassan Sadawi ise “Filistin davası, en öncelikli gündemimizdir.” dedi. İsrail’in şehit ettiği Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile’yi tüm konuşmacılar tarafından anıldı ve Filistinli şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Salonda dakikalar boyunca Filistin davasını destekleyen sloganlar atıldı.

Dilek Çınar
Dilek Çınar

‘YENİ DÜNYA DİRENENLERİN SÜNGÜLERİYLE KURULUYOR’


Onur konukları ve ev sahiplerinin açış konuşmasından sonra sıra gençlik temsilcilerinin açış konuşmalarına geldi. Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, konuşmasına “Yeni bir dünya kuruluyor!” sözleriyle başladı. Dünün mazlumlarının yeni dünyanın ve yükselen uygarlığın kurucuları olduğunu vurguladı. Demiralay, Doğu Perinçek önderliğinde Vatan Partisi’nin Türkiye’de 60 yıldır anti-emperyalizmin bayraktarlığını yaptığını söyleyerek bu mücadelenin dünya çapında mevziler kazandığını anlattı.

 

 

Barış Demiralay
Barış Demiralay

Türkiye’nin NATO’nun yeraltı örgütü Gladyo’yu ezen ilk ülke olduğunu vurgulayan Demiralay, 15 Temmuz FETÖ darbesinin bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. “NATO’nun subayları hapislerde” diyen Demiralay, “Bundan sonra ayağa kalkamazlar. Çünkü başta Türkiye, tüm dünyanın gelişen ülkeleri ayağa kalkıyor.” diye devam etti. Dünyanın yüzde 87’sinin Rusya’ya uygulanan Batı yaptırımlarına katılmadığını vurgulayarak Afganistan’dan Suriye’ye, Filistin’den Rusya’ya, Latin Amerika’dan Güneydoğu Asya’ya yeni bir dünyanın kurulduğuna işaret etti.

 

“Yeni bir dünya, emperyalizme direnen ülkelerin süngüleriyle kuruluyor” diyen Demiralay, konuşmasının önemli bir bölümünü, Türkiye’nin PKK, PYD ve YPG ile mücadelesine ayırdı. ABD’nin bu ayrılıkçı terör örgütlerini, bölge ülkelerini bölmek ve yeni dünyanın kuruluşunu engellemek için eğitip donattığına işaret eden Demiralay, Türkiye’nin yürüttüğü askeri operasyonların, bölge halklarının ve tüm insanlığın müdafaası anlamına geldiğini söyledi.

 

 

Türkiye heyetinde, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat ve Vatan Partisi Öncü Gençlik GYK Üyesi Elif Asena Mirze yer aldı.
Türkiye heyetinde, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat ve Vatan Partisi Öncü Gençlik GYK Üyesi Elif Asena Mirze yer aldı.

PKK’NIN KIŞKIRTMA GİRİŞİMİ BASTIRILDI


Demiralay’ın konuşması, salonda bulunan hazirun tarafından uzun süre alkışlandı. Bu sırada salonun arka tarafında oturan bir grup ayağa kalkarak PKK terör örgütü lehine sloganlar atmaya başladı. “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Yaşasın Rojava” sloganları atan PKK destekçisi grubun provokasyon girişimi, Barış Demiralay’ın kürsüden yüksek sesle söylediği “Sizler Mehmetçiğimizin katilisiniz. ABD’nin bir avuç paralı askerisiniz. Burada teröre yer yok!” sözleriyle bastırıldı. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar da Kürtçe “Siz Kürt değilsiniz. Gerçek Kürt biziz. Siz teröristsiniz, katilsiniz. Türk ve Kürt kardeştir, Amerika kalleştir.” diyerek PKK yanlısı grubu susturdu. Gruptakilerin Kürtçe dahi bilmediği daha sonradan anlaşıldı.

ALMAN PASAPORTLU PKK’LILAR ETKİNLİKTEN KOVULDU

 

Fas Sosyalist Gençliği’nin Uluslararası İlişkiler Sorumlusu ve Forum’un direktörü Said Bakkali, hemen Türk heyetin yanına gelerek özür diledi ve provokatörlerin etkinlikten atılacağını söyledi. Forumun düzenleyicileri, “Kürdistan Gençlik Hareketi” adıyla etkinliğe sızma girişiminde bulunan PKK yanlısı grubun kim tarafından davet edildiğinin bilinmediğini ve önceden haber vermeden Alman pasaportu ile otele giriş yaptıklarını bildirdiler.

 Oturumun bitmesiyle salondan uzaklaştırılan grup daha sonra provokasyonlarına devam ettiği için odalarında gözetimde tutuldu ve ertesi sabah erken saatlerde otelden çıkışları sağlandı. İkinci günü oturumlar başlamadan önce ev sahibi örgütün merkez yöneticisi ve Forum Direktörü Said Bakkali ve Forum Genel Sekreteri Ghassan Sadawi, önceki gün ayrılıkçı terör örgütü PKK’nın bir provokasyon girişiminde bulunduğunu, bu sebeple herkesten özür dilediklerini ve provokatörlerin etkinlikten ‘kovulduğunu’ herkesin önünde duyurdu. Bölücü terör karşıtı ve Türkiye’nin toprak bütünlüğünden yana vurgular alkışlandı.

Türk heyeti, Faslı ev sahiplerine PKK/YPG’nin dünyanın dört bir yanında benzer etkinliklere sızıp kendi bölücü terör faaliyetlerini meşrulaştırmaya çalıştığını anlattı. Bu paravan örgütlerin yabancı istihbarat örgütleri tarafından organize edilip fonlandığını belirtilerek benzeri provokasyonların bir daha yaşanmaması için daha yakın işbirliği yapma kararı alındı.

ÇINAR: KÜRTLER PETROL BEKÇİSİ OLMAYACAK


TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, forumun ikinci gününün ilk oturumunda konuştu. Sözlerine Kürtçe başlayarak “Ben terörün ne olduğunu bilen Türk vatandaşı bir Kürt kadınıyım.” Diyen Çınar, önceki gün yaşanan provokasyonun “Türkler ve Kürtler arasında” olmadığını, Türküyle Kürdüyle Türk milleti ile ABD’nin kuklası PKK terör örgütü arasında olduğunu söyledi. Daha sonra konuşmasına Türkçe devam eden Çınar, hala emperyalizm çağında bulunduğumuzu ve bu çağda tüm savaşlara karşı olunamayacağını, barışı ve istikrarı “haklı savaşların” getireceğini ifade etti. “Filistin’in İsrail’e karşı savaşı haklı savaştır.” diyen Çınar, Rusya’nın Ukrayna’da verdiği savaşın, Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin ABD’nin Üç İsrail Planı’na, PKK gibi terör örgütlerine karşı verdiği mücadelenin de haklı savaşlar olduğunu vurguladı.

Oturumun soru cevap kısmında “Ülkelerin toprak bütünlüğünü savunuyoruz ama Kürtlerin Türkiye’de ezildiği bir gerçek değil mi?” sorusuna yanıt veren Dilek Çınar, bugün Türkiye’de Kürt halkını ezen, annelerin evlatlarını dağa kaçıran, ABD’nin petrol bekçisi ve paralı askeri yapan kuvvetin bizzat PKK’nın kendisi olduğunu söyledi. Diyarbakır’da Kürt annelerin PKK’ya karşı 1000 gündür süren büyük bir mücadele başlattığını söyleyen Çınar’ın “Bizim alkışlamamız gereken o annelerin cesaretidir.” sözleri salondan büyük alkış aldı.

Vatan Partisi Öncü Gençlik, Fas Sosyalist Gençliği Genel Sekreteri Younes Siraj'a; Türkiye Gençlik Birliği ise Uluslararası Gençlik Forumu Koordinatörü Said Bakkali'ye plaket takdim etti.
Vatan Partisi Öncü Gençlik, Fas Sosyalist Gençliği Genel Sekreteri Younes Siraj'a; Türkiye Gençlik Birliği ise Uluslararası Gençlik Forumu Koordinatörü Said Bakkali'ye plaket takdim etti.

BÖLÜCÜLÜĞE KARŞI TAVIR SONUÇ BİLDİRGESİNDE


Toplantının sonuç bildirgesinde, Türk heyetin katkıları göze çarpacak nitelikteydi. “Gençliğe yaraşır bir dünya kurma” şiarını merkezine yerleştiren sonuç bildirgesinde radikalizm, bölücü ve aşırılıkçı eğilimlere karşı ortak mücadele vurgusu yer aldı. Ulusların egemenliğine, toprak bütünlüğüne saygı ve iç işlerine karışmama ilkesinin önemi teyit edildi.

Sonuç bildirgesinde ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Tek kutuplu emperyalist sistem, savaşlardan besleniyor, krizleri körüklüyor, zenginlikleri yağmalıyor ve insanları tüketiyor. Bu sistem altında insanlar kendi özlerine ve değerlerine yabancılaşıyor. Çok kutuplu bir dünyanın kurulması için her türlü inisiyatifin savunucusu ve parçası olmayı görev biliyoruz. Bu çok kutuplu dünya, ortak çalışma ve eyleme, karşılıklı saygıya, hoşgörüye, aşırıcılığın reddedilmesine, adalet ve hakkaniyete, eşitlik ve ortak kazanca dayalı olacaktır.”

Son olarak, foruma katılan ve dünyada benzer davalar uğruna mücadele eden farklı örgüt ve kuruluşlardan ya da bireysel olarak faaliyet yürüten tüm gençler, sonuç bildirisinde ilan edilen ortak düşünceler etrafında, kolektif düşünme süreçlerine ve sorumlu bir diyaloğa dayalı küresel bir gençlik bloğunun inşasına çağrıldı.

Tarih:
Diğer Haberler