Geleceğimiz için 'Hayır'da birleşelim

Aydınlık gazetesi, İstanbul İl Başkanımız Okan Özkan'ın da arasında bulunduğu gençlik örgütleri önderleriyle Başkanlık sistemi ve referandumu konuştu.

Geleceğimiz için 'Hayır'da birleşelim

Aydınlık gazetesi, İstanbul İl Başkanımız Okan Özkan'ın da arasında bulunduğu gençlik örgütleri önderleriyle Başkanlık sistemi ve referandumu konuştu. 

CHP İstanbul Gençlik Kolu Başkanı Kenan Otlu, Vatan Partisi Öncü Gençlik İstanbul İl Sekreteri Gül Öykü Yılmaz, ADD İstanbul Gençlik Kolu Yöneticisi Anıl Karaş ve TGB İstanbul İl Başkanı Okan Özkan ve Ülkü Ocakları Eski Buca Teşkilat Yöneticisi Kemal Köseoğlu, başkanlık sistemine neden 'hayır' dediklerini Aydınlık'a anlattı.

İstanbul İl Başkanımız Okan Özkan, "Bu anayasa geçtikten sonra bizim karşımıza çıkacak yetkisiz meclise aslında biz bundan yaklaşık 139 yıl önce Abdülhamit döneminde denk geliyoruz. Abdülhamit meclisin içerisinde tartışmalar yapabiliyor, meclisin önüne işler koyabiliyor, Divan-ı Hümayun’a yani onun emrindeki nazırlara, vezirlere çeşitli sorular soruyor ancak bunlara meclisin bir yaptırımı yok. Bu yüzden Abdülhamit’in meclisi ortadan kaldırması bir çırpıda gerçekleşiyor. Anayasa değişikliği geçerse önümüze gelecek olan meclis 600 milletvekiliyle genişletilmiş değil tam tersi yetkileri elinden alınmış ve sadece 600 kişinin bir araya gelip çeşitli tartışmalar yapacağı bir meclis haline dönecek. 80 milyonluk Türkiye’yi tek bir kişinin yönetmesi onun meşruiyetini de zedeler. Bu şekilde maalesef dış müdahalelere de açık bir Türkiye yaratılmış olur.

Bugün Türkiye’nin aslında en büyük problemi terördür. Türk askerinin verdiği mücadele de sadece Suriye’nin birliği, Suriye’deki terörün temizliği adına değil aynı zamanda Türkiye’deki ve tüm Ortadoğu’daki barışı sağlamak adına verilen mücadeledir. Bugün esas önemli olan topyekûn o emperyalizmi ülkemizden def etmek, tıpkı istiklal savaşı günlerinde olduğu gibi. Ülkemizden def ettikten sonra zaten hep beraber ayrılıkları konuşuruz. 

18 maddelik anayasa teklifi mecliste tartışıldığı sıralarda biz de meclisin önünde ‘Teröre Karşı Birliğe Evet, Başkanlığa Hayır’ vurgusuyla bir eylem yaptık. Başkanlık sistemine karşı mücadeleyi aslında o zaman başlattık. Referandum süresince ‘Vatan Senden Hayır Bekler’ sloganıyla çalışmalarımızı öreceğiz. Çeşitli platform ve birlikler içerisinde yer alacağız. Örgütlü olduğumuz her üniversitede mutlaka başkanlık sistemi ve yeni anayasaya ilişkin etkinlikler gerçekleştireceğiz. Ayrıca; sosyal medya sayfamızdan her gün gençlik sandık başına şekline görseller yayınlıyoruz; sandığa gitmek çok önemli. Referandum tartışmalarının daha da alevlendiği dönemlerde biz de TGB olarak çeşitli sürpriz çıkışlar gerçekleştireceğiz.

AKP ve Bahçeli propagandasında FETÖ'sü, IŞİD'i PKK'sı hayır diyor biz o yüzden evet diyeceğiz gibi bir sistematik kuruyorlar ancak bunun altı boş. Üniversitelerde çok güçlü olmasalar da kendisine sol diyen ama HDP’nin kuyruğundan ayrılmayan kuvvetler var. Onlarla aramıza kalın bir çizgi çekiyoruz. Hayır diyenlerin gerçekten vatansever olduğunu, Cumhuriyeti'ne, Atatürk’üne, Türk bayrağına sahip çıkan kuvvetler olduğunu göstermemiz lazım. 16 Nisan’dan sonra da biz Türkiye’de yaşamaya devam edeceğiz. Bu topraklarda daha önceden de vardık bu tarihten sonrasında da biz zaten yer alacağız. Ve mücadelemiz devam edecek. Geleceğimiz için 'hayır'da birleşelim"

Diğer gençlik örgütlerinin önderleri de vatan ve bayrak için omuz omuza durmamız gerektiği, başkanlığın meclisi yok edeceği ve milleti böleceğini, bun yüzden de hayırda birleşmemiz gerektiği vurgusunu yaptılar.

Röportaj: Damla Tatlıpınar/Meltem Şahin

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler