
18 Mayıs’ta Ankara’da Gençlik Meclisi toplayacak Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, PKK’nın fesih kararında Lozan ve 1924 Anayasası’na saldırmasına karşılık olarak, “Bizler Jöntürklerden bugüne Türkiye’nin bağımsızlığı için kendini en ön cepheye atmış bir hareketin temsilcileriyiz. Türkiye’nin bağımsızlık senedi olan Lozan’ı hedef alan, 1924 Anayasası'nı suçlayan ve Türk Devleti’ni soykırımcılıkla suçlayan zehirli bir dille yazılan bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Lozan'a saldırmak Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline saldırmaktır.”
Türkiye Gençlik Birliği (TGB)’nin “Tam Bağımsız ve Bütünleşen Türkiye” sloganıyla Ankara’da TES-İŞ Sendikası’nın Genel Kurul Salonu’nda 18 Mayıs’ta düzenleyeceği Gençlik Meclisi’ne sayılı günler kaldı. Üniversite kampüslerinden şehir meydanlarına, sokakları arşınlayıp bildirilerini dağıtan ve afiş asan gençler, son düzlükte Gençlik Meclisi için yaptıkları çalışmaları ve bu Meclis’in amacını Aydınlık’a anlattı.

‘PKK’NIN KARARI ABD-İSRAİL PROVOKASYONUDUR’
- TGB Genel Başkan Yardımcısı Sueda Babacan:
“Türkiye gündeminin her an değiştiği ve geliştiği bir süreçte Gençlik Meclisimizi toplama kararı aldık. Son günlere girerken, PKK’nın 12. Kongre Kararı’nı açıkladığına şahit olduk. Bu açıklama, açıkça silah bırakma, devlet ve toplumla bütünleşme sürecini baltalamak için kurgulandı.
“Türkiye’nin geleceğini temsil eden biz gençler açıkça görüyoruz ki; 27 Şubat’ta İmralı'dan yapılan çağrıda PKK'ya Türk devleti ve toplumuyla bütünleşmek için tüm grupların silah bırakması gerektiğinin söylenmesine rağmen, PKK kendisine yapılan çağrıyı baltalamış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine saldırmıştır. Karardaki ifadeler, şüphe götürmeyecek şekilde ABD-İsrail güdümlüdür. Açıklanan karar; silah bırakmayı değil, yeni isimlerle bölücülüğü sürdürmeyi hedefliyor.
‘LOZAN'A SALDIRMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ’
“Lozan'ı hedefe koyup saldıranlar ancak ve ancak emperyalizm piyonları olarak görev görmektedir. Çünkü Lozan, emperyalizmin piyonlarının ezildiğinin sahiplerine kabul ettirildiği zaferdir. Lozan'a saldırmak Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline saldırmaktır. PKK Kongresi’nin bu umutsuz girişimi, Türküyle Kürdüyle tüm Türk milletinin bütünleşme sürecini ve Türkiye’nin terörden temizlenmesini engelleyemez.
‘TÜRK GENÇLİĞİ GÖĞSÜNÜ SİPER ETMEYE HAZIR’
“Bugün ‘Tam Bağımsız ve Bütünleşen Türkiye’ çağrısıyla yüzlerce genci bir araya getiriyoruz. Bu yüzlerce genç ise; PKK'ya silah bıraktıracak, emperyalist güdümlü girişimleri bertaraf edecek her girişimin arkasında duracak olgunluğa sahip ve Cumhuriyetimizi, Lozan'ı, milli birliğimizi hedef alan her hain saldırıya da göğsünü siper etmeye hazır. PKK’nın koşulsuz şartsız feshi ve silah bırakması, 150 yıllık Türk Devrimi’nin hedefi olan bütünleşme ve milletleşme sürecinin tamamlanması yolunda Türk gençliğinin üzerine düşen görevlerin farkındayız. Gençlik Meclisimiz işte bu amaçla toplanıyor.
‘HERKESİ DAVET EDİYORUZ’
“PKK’nın yeni kimliklerle sahaya inmesine, bölücülüğün farklı kılıklarda yeniden dirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Milletimizin birliğini, vatanımızın bütünlüğünü, Cumhuriyetimizin temelini savunmaktan bir adım geri atmayacağız. 18 Mayıs’ta Ankara’da ‘Tam Bağımsız ve Bütünleşen Türkiye’ sloganıyla düzenleyeceğimiz Gençlik Meclisi’ne Türkiye’nin birliği ve bütünleşmesi iradesini sahiplenen tüm arkadaşlarımızı davet ediyoruz.”

‘TÜRK GENÇLİĞİ TARİHİ GÖREVİNİ ÜSTLENİYOR’
- TGB Ankara İl Başkanı Taha Küçükuygun:
“Türk gençliğinin tam bağımsızlığa giden yolda en önde olduğunu hatırlatacak bir Gençlik Meclisi topluyoruz. Bu Meclisi toplama sebebimiz, Türk gençliği olarak tarihi görevimizi bir kez daha üstleniyor oluşumuz ve emperyalizme karşı yürütülen büyük mücadelede Türk Devrimi’nin mirasçısı olma sorumluluğuyla hareket etmemizdir.
“Toplayacağımız Gençlik Meclisimiz için sokaklarda, üniversitelerde, meydanlarda milletimizle buluşuyoruz. Ankara’yı afişlerimizle, bildirilerimizle, coşkumuzla donattık. Başkentimizin caddelerinde yankılanan bu çağrıya halkımız büyük bir ilgi ve umutla karşılık veriyor. Esnafından emeklisine, öğrencisinden işçisine her kesimden insanımız, gençliğin kararlılığına güveniyor. Gençlik Meclisi’ni taşıdığımız her Ankaralı, gençliğin öncülüğünde yükselecek tam bağımsızlık mücadelesinde Gençlik Meclisimizi kendi sözü, kendi kürsüsü olarak benimsiyor. Tam Bağımsız ve Bütünleşen Türkiye şiarıyla düzenleyeceğimiz Gençlik Meclis’i, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin ortak aklını, kararlılığını ve mücadele azmini Tüm Türkiye’ye gösterecek.”
‘İSTANBUL’DAN MECLİSİMİZE İLGİ YOĞUN’
- TGB İstanbul İl Başkanı Yakup Büray Yılmaz:
“İstanbul'da çalışmalarımız son düzlüğe girmişken tüm hızıyla devam ediyor. Üniversiteler ve liseler başta olmak üzere İstanbul'un birçok merkezinde tam bağımsız ve bütünleşen Türkiye için cansiperane bir çabayla çalışıyoruz. Meclisimize ilgi yoğun. Arkadaşlarımız PKK'nın fesih süreci başta olmak üzere birçok meseleye dair tartışıyor, çözüm arıyorlar. Meclisimiz de tam da bu ihtiyaca cevap verecek. Aynı zamanda bütünleşen Türkiye'yi kurma fırsatı önümüze gelmişken ve ülkemiz türlü zorluklarla karşı karşıyayken gençliğin en ön cephede olduğunun bir ifadesi olacak. Bütünleşen Türkiye, Türk Devrimi’nin Türkümüz ve Kürdümüz arasına emperyalizm tarafından sokulan kamalar yüzünden yarım kalmış bir hedeftir. Şimdi o kamaların en büyüğü PKK, tasfiye süreciyle karşı karşıya.
‘ZORLUKLARI VE FIRSATLARI GÖRÜYORUZ’
“Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.’ programının hayata geçmesi için önümüze gelmiş bir fırsat var. Biz de bu mücadelenin en ön safında yer alan Türk gençliği olarak kendi meclisimizde bir araya geleceğiz. Gençlik Meclisi, Türkiye’nin bu fırsatı değerlendirirken aynı zamanda karşı karşıya kaldığı zorlukları ve tehditleri görecek; çözüm yöntemlerini ortaya koyacak.
“PKK’nın 12. Kongre Kararı’nı bir zafer olarak görmeyip, Abdullah Öcalan’ın mektubundaki bütünleşme talebine karşı çıktığını görüyoruz, Türk gençliği de görüyor. Sürecin geldiği noktayı kiminle konuşsak benzer cevaplar alıyoruz. Bu da Gençlik Meclisimizi toplamak için en doğru zamanı seçtiğimizi gösteriyor.”
‘18 MAYIS’TA ANKARA’DA BULUŞALIM’
TGB yöneticileri, Türkiye’nin geleceğine dair kaygı duyan, sorumluluk üstlenmek isteyen, Türkiye’nin ve gençliğin önündeki sorunları ve fırsatları konuşmak isteyen tüm vatandaşları 18 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak buluşmaya davet etti. Gençler, Gençlik Meclisi’nin ardından hep birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek Türk gençliğinin kararlılığını, Atatürk’ün huzuruna çıkarak bir kez daha gösterecek. Gençlik Meclisi hakkında daha fazla bilgi almak için 0534 916 17 27 ile iletişim kurulabiliyor.