Gençlik terör saldırısına meydan okudu!

İstanbul Taksim’de meydana gelen terör saldırısına karşı üniversite öğrencileri ayağa kalktı.

Gençlik terör saldırısına meydan okudu!

İstanbul Taksim’de meydana gelen terör saldırısına karşı üniversite öğrencileri ayağa kalktı.

13 Kasım’da Taksim İstiklâl Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısı sonrasında kaybettiğimiz vatandaşlarımız için üniversite öğrencileri Türkiye'nin dört bir yanında saygı duruşunda bulundu.

Türkiye’de terör saldırılarının failinin ABD olduğunu ve HDP’nin terör saldırılarını tezgahlayan parti olduğunu vurgulayan TGB üyesi gençler HDP’nin kapatılması gerektiği söyledi.

 

Türkiye’yi bölme çabalarına karşı harekete geçtiklerini belirten gençler açıklamalarında  “Bizi bölemeyecekler, huzurumuzu kaçıramayacaklar. Korkmuyoruz, kararlıyız terörü bitireceğiz!” diyerek kararlılıklarını belirttiler.

 

İzmir’de Ege ve Katip Çelebi Üniversitesi, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi, Konya’da Selçuk Üniversitesi, Denizli’de Pamukkale Üniversitesi, Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi ve İstanbul’da İstanbul Üniversitesi’nde açıklamalar yapan öğrenciler, Türkiye’de yaratılmak istenen terör iklimine karşı harekete geçerek saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar için üniversitelerin yemekhanelerinde saygı duruşunda bulundular. Binlerce genç, Türkiye’nin dört bir yanında aynı anda saygı duruşuna geçti.

 

Konuyla ilgili Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin, “İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu hain terör saldırısının faili bellidir. ABD ve beslediği terör örgütlerinin ülkemizde bir kaos ve korku iklimi yaratmasına izin vermeyeceğiz.” sözleriyle saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

 

 

Tarih:
Diğer Haberler