Genel Sekreterlik yeniden TGB’de!

Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği’nin 2. Kurultayının ardından yapılan yeni dönem yürütme kurulu toplantısında, genel sekreterliğe TGB seçildi.

Genel Sekreterlik yeniden TGB’de!

17-23 Mart tarihleri arasında Türkiye Gençlik Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşması başarıyla tamamlandı. 25 ülkeden gelen uluslararası genç katılımcılar, büyük bir umutla ve yeni planlarla ülkelerine döndüler.

Etkinliğin 2. günü 19 Mart’ta yapılan Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği (WAYU) 2. Kurultayı'nda çok önemli kararlar alındı. WAYU üyesi olmayan ve ilk kez kongreye katılan 10 gençlik örgütü, bu kurultay ile birlikte WAYU’ya üye oldu. Şu an Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği’nin 32 farklı örgütten üyesi bulunmakta.

KURULTAYDA WAYU YÜRÜTME KURULU YENİDEN OLUŞTURULDU

Bangladeş Gençlik Birliği, Hindistan Devrimci Gençlik Derneği, Irak Gençlik Konseyi, İran Barış için Adalet Derneği, Mısır Tagammu Partisi Gençliği, Filistin Gençlik Birliği, Rusya Vatanın Kaplanları, İsviçre Komünist Partisi Gençliği, Türkiye Gençlik Birliği olmak üzere 9 temsilciden oluşan Yürütme Kurulu toplantısında Türkiye Gençlik Birliği oy birliği ile yeniden Genel Sekreterliğe seçildi.

Bir sonraki kongreye kadar dört ayda bir yürütme kurulu üyeleri içinden değişerek devam edecek olan dönem sözcülüğünü ise ilk dönemde Bangladeş Gençlik Birliği yürütecek.

Etkinliğe katılan WAYU üyesi kuruluşlar kendi ülkelerindeki diğer anti-emperyalist gençlik örgütlerine de birliğe katılma çağrısında bulunacaklar. Yeni döneme ilişkin planlar içerisinde birliği büyütme ve daha geniş coğrafyalara açılma hedefi var.

Bu planlar ve kararlarla birlikte, katılan tüm gençlik örgütleri yayınladıkları sonuç bildirgesi ile Amerikan emperyalizmine, İsrail siyonizmine ve terör örgütlerine karşı yılmadan mücadele edeceklerini ve başarıya ulaşacaklarını tüm dünyaya ilan ettiler.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler