Hiçbir kuvvet Türk milletini katliamcı ilan edemez

Ermeni Soykırımı yalanı, Türkiye'ye karşı sopa göstermek isteyen emperyalist devletler tarafından uydurulmuş bir yalandır.

Hiçbir kuvvet Türk milletini katliamcı ilan edemez

Emperyalist devletlerin sunduğu hayallere kapılan Taşnaksütyun Partisi, çetecilik faaliyetleri başlayarak Türk köylerinde katliamlar yaptı.

Ermeni tarihçi A. A. Lalayan yaşanılanları şöyle tarif eder; Taşnak birlikleri tarafından işgal edilen Türk köyleri, orada yaşayan insanlardan ‘kurtarılmış’ ve tanınmaz hale getirilmiş kurbanlarla dolu bir harabeye çevrilmiştir.

24 Nisan 1915’te Talat Paşa, artan zulümler nedeniyle Osmanlı Ordusu Başkomutanlığı’na Ermenilerin zararlı faaliyetleri ve komitelerle ilgili yazı göndermiş ve “Ermeni Komite Merkezlerinin kapatılması, evrakına el konulması ve komite elebaşlarının tutuklanmasını” istemiştir. Bu talimat üzerine İstanbul’da 2345 kişi tutuklandı.

Ermenilerin bugün dünya çapında soykırımı anma günü olarak ilan ettikleri tarih olan 24 Nisan aslında Türklere yönelik saldırıların arkasındaki Komite üyelerinin tutuklandığı tarihtir.

1915 yılında Dünya savaşının içinde bulunan Osmanlı’nın topraklarında bir yandan Ruslar Doğu Anadolu’da Ermeni desteğiyle ilerlerken bir yandan da İngiliz ve Fransızlar Çanakkale’yi zorlamakta ve güneyde de Kanal Harekâtı yapılmaktaydı.

Osmanlı bu durumda cephedeki ve cephe gerisindeki Ermeniler de dahil tüm vatandaşlarını korumak için 27 Mayıs 1915’te“vakti seferde icraatı hükümete karşı gelenler için ciheti askeriyece ittihaz olunacak tedabir hakkında Kanunu Muvakkatı” yürürlüğe koymuştur. Bu, tehcir kararıdır.

Tehcir kararı bir azınlığa duyulan düşmanlıktan değil başka bir çarenin olmamasından dolayı alınmıştır. Bu karar aslında hem savaşan Osmanlı Devleti’ni hem de emperyalist destekli çeteler yüzünden çapraz ateşte kalan masum Ermeni tebaayı korumak için alınmıştır.

İddia edildiği gibi Tehcir kararı Osmanlı toprakları içerisindeki tüm Ermeni vatandaşları kapsamıyor aksine sadece düşmanla işbirliğinin görüldüğü, savaş açısından son derece stratejik bir bölge olan harp vilayetlerini içeriyordu.

Tehcir kararının yerindeliğine Taşnak Partisi kurucusu ve Ermenistan’ın ilk başbakanı olan Ohannes Kaçaznuni de aşağıdaki görselde olduğu gibi fikirlerini açıkça belirtmiştir.

Her 24 Nisan'da gündeme getirilen ve emperyalist devletlerin ülkemize yönelttiği iddialar emperyalist bir yalandan ibarettir. Türkler tarihinin hiçbir döneminde soykırım yapmamıştır. Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır.

SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK.

1915'te yaşanılanların “soykırım” olarak kabul edilemeyeceği Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek tarafında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde tescil edilmiştir. Bu karar sayesinde sözde Ermeni Soykırımını tanıyan ülkeler kararlarını iptal etmek zorunda kalmıştır.

Bu vesileyle Ermeni çetecilerin şehit ettiği büyük devlet adamı Talat Paşa’yı, büyük teşkilatçı Dr. Bahattin Şakir ve ASALA'nın şehit ettiği diplomatlarımızı saygıyla anıyoruz.

Tarih:
Diğer Haberler