İBB Raflarından PKK Kitapları Kaldırılsın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünden seslendik: Demirtaş'ın kitaplarının satışı derhal durdurulmalıdır!

İBB Raflarından PKK Kitapları Kaldırılsın!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının İBB’nin kitapçısından kaldırılması için İBB önünde basın açıklama gerçekleştirdi.

Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının İBB’ye ait olan İstanbul Kitapçısında satışa sunulmasının ardından kamuoyundan büyük tepkiler gelmişti. Konuyla ilgili ilk açıklamayı yapan ve kitapların satışının sonlandırılmasını talep eden Türkiye Gençlik Birliği olmuştu.

TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, İBB’nin Saraçhane’deki binasının önünde açıklama yaparak İBB’ye ait olan İstanbul Kitapçısından Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının kaldırılması taleplerini yineledi. Açıklamada “Bu kitapların yazarı teröristtir. Terör örgütünün kravatlı temsilcisidir. Kimse kitapların içeriğine sığınıp Demirtaş’ı masum göstermeye çalışmasın!” diyen Yıldırım Gençer şu sözlerle devam etti:

“Bu kitapları çocukları HDP/PKK tarafından kaçırılmış Diyarbakır Annelerine verebilir misiniz? Veremezsiniz! Vermeye kalkarsanız suratınıza tükürürler. Bu kitapların satılmasına aracı olan İBB yetkililerinin hiç mi vicdanı sızlamamaktadır? Sayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu milletin haklı öfkesini, itirazını hiç mi duymamaktadır? İBB’yi uyarıyoruz: Bu kitapların satışı derhal durdurulmalıdır. Şehit ailelerinin ve Türk Milletinin vicdanını daha da yaralamayın.”

TGB’liler açıklamanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunarak Demirtaş’ın kitaplarının İstanbul Kitapçısından kaldırılması talebini resmi makamlara iletti.

Yıldırım Gençer’in açıklaması şu şekilde:

Değerli İstanbul Halkı,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Kitapçısı’nda, terörist Selahattin Demirtaş’ın kitapları satılmaktadır. Bir hafta önce Türkiye’nin gündemine getirdiğimiz bu hadiseye dönük talebimizi dile getirmiştik. Aradan geçen sürede değişen hiçbir şey olmadığı gibi, İBB yeni bir adım atarak, Demirtaş’ın yakında çıkacak olan “Leylan” adlı kitabını ön siparişe açmıştır.

İBB, terör hükümlüsü Demirtaş’ın kitaplarını satarak ve yayarak neyi amaçlamaktadır?

Kimse, kamunun imkanlarını PKK’nın sözcüsü Demirtaş’ın kitabını satmak ve yaymak için kullanamaz.

Demirtaş terör suçundan dolayı yargılanmaktadır. Suçları açıktır. Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, terör örgütü propagandası yapma bunlardan bazılarıdır.

Demirtaş sadece yargı önünde değil, Türk milletinin vicdanında da hükümlüdür.

Apo’nun heykelini dikmek isteyen, Mehmetçiğimize kurşun sıkan PKK’lıları şehit ilan eden kişidir.

Yollarımıza dinamitler döşeyen, şehirlerimizde bombalar patlatan partinin lideridir.

Terör sicili ortada olan Demirtaş’ın kitaplarını satmak İBB’ye ne katacaktır?

Bu kâr amaçlı bir adım değil, siyasi bir adımdır. Demirtaş’ın tiyatro oyununa katılarak verilen mesajın bir devamı ve “barış” adı altında yeniden açılım çığırtkanlığının bir parçasıdır.

Terör örgütü liderini şirin göstermek kimsenin haddine değildir. Köşeye sıkışan HDP-PKK’ya nefes alacağı yeni alanlar açmak İBB’nin işi olmadığı gibi yetkisi de değildir.

Kitapların içeriğine aldanıp, bu kitaplarda terör propagandası yok diyen vatandaşlarımıza sesleniyoruz: Bu kitapların yazarı teröristtir. Terör örgütünün kravatlı temsilcisidir.

Abdullah Öcalan, Cemil Bayık ya da Murat Karayılan, hikâye ya da şiir kitabı yazsa onları bu şekilde masumlaştırıp pazarlayabilir misiniz?

Demirtaş’ın bu terörist liderlerden tek farkı dağda değil şehirde yaşamasıdır.

Kimse kitapların içeriğine sığınıp Demirtaş’ı masum göstermeye çalışmasın!

Bu kitapları şehit Eren Bülbül’ün, şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın ailelerine okutabilir misiniz?

Bu kitapları çocukları HDP/PKK tarafından kaçırılmış Diyarbakır Annelerine verebilir misiniz? Veremezsiniz! Vermeye kalkarsanız suratınıza tükürürler.

Bu kitapların satılmasına aracı olan İBB yetkililerinin hiç mi vicdanı sızlamamaktadır? Sayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu milletin haklı öfkesini, itirazını hiç mi duymamaktadır?

İBB’yi uyarıyoruz: Bu kitapların satışı derhal durdurulmalıdır. Şehit ailelerinin ve Türk Milletinin vicdanını daha da yaralamayın.

Yıldırım Gençer
TGB Genel Başkanı

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler