İzmir'de 19 Mayıs Rüzgarı

TGB İzmir, 19 Mayıs'ın 100. yılı heyecanını Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'ne taşıdı.

İzmir'de 19 Mayıs Rüzgarı

TGB İzmir, 19 Mayıs'ın 100. yılında tüm milletimizi Türkiye için kenetlenmeye davet ediyor. 100. yıl hazırlıkları kapsamında İzmir'in sokaklarında, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ve Ege Üniversitesi'nde bildiri dağıtarak 19 Mayıs'ta Beşiktaş İskele Meydanında buluşmaya davet etti. 

 

Ege Üniversitesi'nde Yer Gök 19 Mayıs

Ege Üniversitesi Birimimiz 100. yıl heyecanını tüm kampüste yaşatıyor. Ege Üniversitesi Birim Örgüt Başkanı Hamide Yücel kampüste yürütülen çalışma hakkında şunları dedi:

"Ege Üniversitesi'nin her yerinde 19 Mayıs rüzgarı esiyor. Her sabah 09.00'da kampüsümüzde buluşup çalışmalarımıza başlıyoruz. Her yeri 19 Mayıs afişlerimizle donatıyoruz. Öğle araları kampüs içerisinde bildiri çalışması yapıyoruz. Bu bildiri çalışmaların oldukça yoğun bir ilgi var. Daha bildiri çalışmamız bitirmeden geri dönüşler alıyoruz. 19 Mayıs'a üniversite öğrencilerinden çok yoğun bir ilgi var. Türkiye'nin şuan içinde bulunduğu siyasi atmosferde bu durumda oldukça etkili. TGB'nin Türkiye'yi kenetleme iradesi ve bu iradenin önümüzdeki sorunların çözümü olması Türk gençliğine umut oluyor.

Akşamları yaptığımız arama çalışmalarında da aynı şey geçerli. Konuştuğumuz herkes 19 Mayısın 100. yıl heyecanın daha doğru daha güzel yaşanamayacağını ifade ediyor. Yani kısacası Ege üniversitesinde şuan yer gök 19 Mayıs."

 

Ege Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Ege Üniversitesi


Dokuz Eylül'de 100. Yıl Coşkusu

Dokuz Eylül Üniversitesi Birim Örgüt Başkanımız Eda Yücel 19 Mayıs'ın 100.yılı çalışmları hakkında şunları dedi:

"Türkiye'deki siyasi iklim üniversitelere de yansımış durumda. Üniversite gençliği gitgide politikleşiyor ve ülke sorunlarına çözüm üretme arayışına giriyor. Buna kampüslerimizde, çevremizde, sosyal medyada da şahit oluyoruz. Özellikle ülke sorunlara karşı birleşilmesi gerektiği yönünde fikirleri var öğrencilerin. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda da böyle bir durum söz konusu. Haliyle Türkiye Gençlik Birliği olarak 19 Mayıs'ın 100. Yılında Istanbul'da yapacağımız büyük yürüyüşün yankıları öğrenci arkadaşlarımızda karşılık buluyor. Bizler de arama çalışmaları ile, kampüslerde dağıttığımız bildirilerimizle, fakülte önlerinde açtığımız 19 Mayıs masaları ile Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerini yürüyüşümüze davet ediyoruz. Üniversite çevrelerini afişlerimizle donatıyoruz. Geri dönüşler çok iyi. Öğrenci arkadaşlarımız bizleri arayarak katılmak istediklerini belirtiyorlar. Katılım hızla artıyor. 100 bin genç hedefimize adım adım ilerliyoruz. 100 yıl önce olduğu gibi bugün de Bandırma Vapuru'nu Istanbul'dan hareket ettiriyoruz. "Türkiye Için Kenetlen" sloganıyla Türk Milletini birleştirme iradesini sürdürüyor, milletimizi 19 Mayıs'ın 100. Yılında Istanbul'da yapacağımız büyük yürüyüşümüze davet ediyoruz."

 

tgb.gen.tr

 

Dokuz Eylül Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Tarih:
Diğer Haberler