Marmara Üniversitesi Nuh Hüseyin Köse ile buluştu

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Yar...

Marmara Üniversitesi Nuh Hüseyin Köse ile buluştu

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Yargıçlar Sendikası İstanbul Temsilcisi Anadolu yakası hakimlerinden Nuh Hüseyin Köse ile "Türkiye ve Hukuk" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

"Kendi Anayasasına Aykırı Devlet Olur mu?" sorusuna yanıt aranan söyleşinin birinci kısmında, anayasada yer alan Atatürk milliyetçiliğinin siyasi iktidar tarafından hedef alındığı tespiti yapıldı. Laiklik kavramı üzerine sorular soruldu ve cevapları değerlendirildi.

Devlet kurumlarında laiklik ilkesine aykırı biçimde ve yasalara, tüzüklere aykırı giyim tarzlarının günümüz siyasi iktidarı tarafından gösteriş amaçlı olarak serbest bırakıldığına dikkat çekildi. Buna paralel olarak, kısa zaman önce ceza alan Rennan Pekünlü hocamızın durum karşısında, yasaları uygulamaya yönelik aldığı tavıra dikkat çekildi.

Söyleşinin ikinci kısmında ise hakim ve savcıların mesleki sorunlarına değinildi. Liyakâte göre değil mensubiyete göre yapılan atamaların, hukuka aykırılığı vurgulandı. Ergenekon, Balyoz OdaTv davalarında yapılan hukuksuzluklar ve sahte deliller  hatırlatıldı.

Cemaate yapılan operasyon ise kertenkeleye benzetildi. Konuşmacı Nuh Hüseyin Köse; 

"Siyasî iktidar kertenkele gövdesi, kuyruğu ise cemaattir. Kendini zorda, krizde hisseden kertenkele, kaçarken arkasında kuyruğunu bırakır. Kuyruk artık kendi başının çaresine bakacaktır. Gövdesiz kalan kuyruğun kaçacak yeri yoktur,  çürümeye ve yok olmaya mahkumdur." sözleriyle durumu özetledi.

Söyleşinin devamında ise katılımcı öğrencilerin soruları cevaplandıktan sonra, konuşmacı Nuh Hüseyin Köse’ye katılımından dolayı plaket verildi.

Tarih:
Diğer Haberler