MEB'İN TARİKATLARLA İMZALADIĞI ANLAŞMALARI YIRTIP ATIYORUZ

Okullarımızda tarikat istemiyoruz!

MEB'İN TARİKATLARLA İMZALADIĞI ANLAŞMALARI YIRTIP ATIYORUZ

Türkiye Liseliler Birliği, Milli Eğitim Bakanlığının yeni dönemde “Hayat Boyu Öğrenme Projesi”ndeki “Değerler Eğitimi” başlığı altında, tarikatların yönettiği çeşitli vakıf ve derneklerle imzalanan işbirliği anlaşmalarına karşı basın açıklaması yaptı. Türkiye Liseliler Birliği, yeni dönem kampanyasını duyurdu. Türkiye Liseliler Birliği Başkanı Elif Yılmaz, “Bahsi geçen proje kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Müdürlükleri tarafından eğitimde protokoller imzalanmıştır. Bu protokoller, liselerde çeşitli tarikat ve cemaatlerin; seminer, yarışma veya gezi gibi faaliyetler düzenlemesine imkan sağlamaktadır.” dedi.

TARİKATLARA EĞİTMEN GÖREVİ

Eğitim kurumlarında, tarikatların fikirlerini yaymak için hazırlanmış yayınların öğrencilerin kullanımına sunulduğunu ifade eden Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

 “Yurtlarda tarikat yöneticilerinin eğitmen adı altında görev yaptığı ve her geçen gün farklı skandallara imza attığı görülmektedir. Tarikat ve cemaatlerin; Cumhuriyet’e, laiklik ilkesine ve fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireylerden oluşan toplumun temeline aykırı olduğu ortadadır. Yeni nesiller; toplumuna ve milletine yararlı, kadını ve erkeğiyle hayatın içinde olması, Cumhuriyet yurttaşı temelinde bireyler olarak yetişmelidir. Bu temelin tam karşısında konumlanan grupların eğitim kurumlarında bulunması, yönetici sıfatlarıyla faaliyet yürütmesi kabul edilemez.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e de çağrı yapan TLB, Cumhuriyetimizin kurduğu okullarda, Cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı, ileride devlete tehdit oluşturabileceği açık olan, daha önce FETÖ örneğinden de bilindiği gibi tarikatların bozuk ve karanlık fikirlerine karşı Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Tekin’i göreve çağırdı. kampanya linki TLB Başkanı Elif Yılmaz, “Türkiye’nin geleceği olan biz gençleri, tarikat tehlikesiyle baş başa bırakan bu protokollerin iptali için imza kampanyası başlatıyoruz. Okullarımızda tarikat ve cemaatleri istemeyen tüm liselileri imza atmaya ve bu imza kampanyasını büyütmeye çağırıyoruz.” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı önünde 23 Aralık’ta açıklama yapacak TLB’liler, liselileri harekete geçmeye çağırdı.

 

Tarih:
Diğer Haberler