Milli birlik ve egemenliğimiz için yürüdük!

YSK’nın hukuksuzluğuna ve milli egemenliğe el uzatanlara karşı Türkiye’nin dört bir yanından onbinlerce vatansever ile 23 Nisan'da Anıtkabir’e yürüdük

Milli birlik ve egemenliğimiz için yürüdük!

Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin katıldığı ve Ankara halkının büyük ilgi gösterdiği eylemde onbinlerce yurttaş milli egemenliği için yürüdük. Vatandaşlar bölücü teröre, mühürsüz anayasa ve başkanlık heveslilerine meydan okudu.

ATATÜRK’ÜN PROGRAMINI İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ

Siyasi partilerden Vatan Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisinin de katıldığı yürüyüş öncesi Tandoğan metro girişi önünde biraraya gelen gençler İzmir ve 10. Yıl Marşlarını söyledi. EllerindeTürk bayraklarıyla yediden yetmişe onbinlerce yurttaş gençlerin yürüyüşüne destek verdi.

Yürüyüş öncesi basın açıklamasını gerçekleştiren Genel Başkanımız Çağdaş Cengiz, “Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan... Bu dizeleri söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Vatana, cumhuriyete Atatürk'e düşman olanlara inat her 23 Nisan da neşe içinde olacağız.

BİRLEŞENLER KAZANACAĞIZ

Türkiye açısından 16 Nisan halk oylamasından sonra tek sonuç vardır: Türkiye'ye bölünmeyi dayatanlar yenilecektir.

Milletin %50 küsürüyle Türkiye terörü çözülür mü ? Amerikan emperyalizminin üzerimize sürdüğü PKK, IŞİD ile başa çıkılır mı? Tek bir yol var milletin bütün gücünü seferber etmek.

Türkiye’yi bölmeye kalkanlar kaybedeceksiniz, birleşenler kazanacak biz kazanacağız. “ ifadeleriyle birlik ve bütünlük vurguları yaptı.

Konuşmanın devamı ise şöyle:

18 büyük şehirde hayır oylarının çıkması referandumun en net sonucudur: AKP eriyor   . AKP sonrasına hazırlanmak üzerimize düşen esas görevdir.

Bunun ötesinde YSK mühürsüz oyları kabul etmenin öncesinde yasayı çiğnedi. Türkiye’nir devlet birikimi geleneği var. Meclisi açanların iradesi var o irade şunu söyler mühürsüz olan hükümsüzdür.

Cumhuriyet ile hesaplaşmaya kalkanları alaşağı edeceğiz.

Tekrar söylüyoruz 200 yılla hesaplaşmaya kalkarsan altında kalırsın. 200 yılın içinde vatan var, Jön Türk ile Abdülhamit’i aşağıya indirenler, cumhuriyeti kuranlar var .

Abdülhamit zamanında meclisi kapamış anayasayı engellemiştir ancak ne oldu Abdülhamit'in sonu gördük.

Meclisle uğraşanlar kesinlikle başarılı olamayacaktır.

Buradan bir kez daha söylüyoruz:

1)Bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ ile asla ve kata yan yana gelmeyeceğiz PKK'yı mecliste de Türkiye’de de istemiyoruz.

2)Karamsarlığı tanımıyoruz.

3)Hep doğru eylem çizgisinde olacağız.

Biz Silivri zindanlarını yıkarken de gezide de hep doğru eylem çizgisinde olduk.

Hep çakı gibi durduk bugün de bombaların üzerine koşan askerimizin polisimizin arkasında çakı gibi duracağız.

4)Türkiye Mustafa Kemal'in programının uygulanacağı Türkiye olmuştur.
Bütün ezberler bozuluyor. Sevgi ve umut doluyuz Türkiye’yi terör batağından kurtaracağız, ekonomiyi de üretim ve paylaşım politikasıyla kurtaracağız.” İfadelerini kullandı.

Vatan Partisi adına konuşmasını gerçekleştiren Öncü Gençlik Genel Sekreteri Uğurcan Yardımoğlu “Türkiye düşmanları bir avuç biz bütün Türk Milleti olarak milyonlarız ve bugün Atamızın huzuruna yürüyoruz.

Elbette haklarımızı savunacak ve kanunsuzluğa karşı çıkacağız. Ancak milleti kutuplaştırmayacağız. Aksine önümüzdeki yakıcı görevler birleşeceğiz.

Bırakınız kendi milletimizi birleştirmeyi, bizi boğmaya çalışan Amerikan emperyalizmine karşı bütün avrasyayı birleştireceğiz.

Amerika’nın bizleri birbirimize kırdırmak için yaptığı çağrıları onlara iade edeceğiz. Herkes görecektir, Türkiye'de Evetçi-Hayırcı diye bir kavga çıkmayacak, kavga emperyalizme karşı verilecektir. Kavganın bu cephesinde, bizim tarafta herkese yer vardır, AKP, CHP ve MHP emperyalizmin senaryolarında rol almayıp milli saflarda yer almalıdır. Emperyalizmin başrol oyuncusu HDP'ye ise burada yer yoktur. Bu cephe PKK'yı, FETÖ'yü ezmek için kuruluyor.

GENÇLİK BÜTÜN MİLLETİMİZİ BİRLEŞTİRECEKTİR

Büyük görevler hükümet olarak başarılır.

Jöntürkler devrim yaparak hükümet olarak ülkemize özgürlük getirdiler. Mustafa Kemal herkesi birleştirerek hükümet oldu ve vatanımızı kurtardı.

Namık Kemallerin ruhunu taşıyoruz.

Talat Paşaların kararlılığını taşıyoruz.

Mustafa Kemallerin cesaretini taşıyoruz.

Bugünün sorunları ve onların çözümleri bellirdir. O sorunlardan esas olarak üç görev çıkarıyoruz:

Bu görevler nelerdir?

1) Vatan bütünlüğümüzü sağlamak.

ABD emperyalizminin başta PKK ve FETÖ olmak üzere tüm aparatlarıyla vatanımızı parçalamayı hedeflerdiği bugünlerde birincil görev vatan bütünlüğümüzü diğer bir deyişle tam bağımsızlığımızı korumaktır.

2) Üretim ekonomisini kurmak. Ülkemizi hakimiyeti altına almak için borca batırmışlardır bizi. Borçlanma ekonomisi olarak ifade edebileceğimiz bu yöntem artık çökmüştür. Hızla üreten ve gelişen bir Türkiye kurmak zorundayız. Atatürk'ün halkçı-devletçi çizgisi rotamızı oluşturuyor. Ve bu rota Türkiye'de sadece Vatan Partisi'nin milli hükümet programında vardır.

3) Bölge ülkeleriyle işbirliği görevi. ABD emperyalizmi yalnızca bizi hedef almıyor. Dikkatle bakalım, ABD merkezli terör, Suriye, Irak ve Türkiye'yi birlikte hedef alıyor. İran ve Rusya'yı tehdit ediyor. “ ifadelerini kullandı.

Katılımın yoğun olduğu yürüyüşte gazilerimizde en önde yerini aldı.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyen on binler terör örgütü PKK'ya karşı verilen mücadelede şehit olan mehmetçiğimizi anarak ‘’Vatan Sana Canım Feda’’ sloganını attılar.

“Cumhuriyet’le Birleştik Bölünmeyiz”, “Atatürk’le Birleştik Bölünmeyiz”, “Amerikan Emperyalizmi Değil Atatürk’ün Çocukları Kazanacak” yazılı dövizler dikkat çeken görüntüler arasındaydı.

ASLANLI YOLDA BİRLİĞE YÜRÜYORUZ

Onbinlerce yurttaş; “Vatan sana canım feda”, “Atatürk Gençliği Görev Başında “, “Cumhuriyet devrimi kazanacak”  sloganlarıyla Anıtkabir'e yürüdü.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler