TGB İstanbul Yeni İl Sekreterini Seçti

Yakup Büray Yılmaz, İl Yönetim Kurulu tarafından oy birliğiyle TGB İstanbul İl Sekreterliği görevine seçildi.

TGB İstanbul Yeni İl Sekreterini Seçti

Türkiye Gençlik Birliği İstanbul, TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin’in katılımıyla TGB İl Yönetim Kurulu Toplantısını tamamladı. Siyasi gündemin değerlendirildiği ve yaz dönemi çalışma planın yapıldığı toplantıda yeni görevlendirmeler de yapıldı.

 

Yapılan toplantıda Yakup Büray Yılmaz, İl Yönetim Kurulu tarafından oy birliğiyle TGB İstanbul İl Sekreterliği görevine seçildi.

 

Toplantıda konuşan Yılmaz:

"Ülkemizde gericiliğin, bölücülüğün ve dış tehditlerin yükseldiği koşulları yaşıyoruz. Ülkemizin dört bir tarafı Amerikan üsleriyle çevrili. ABD, YPG/PKK’yı ordulaştırdı, Suriye’nin kuzeyinde sözde bir Kürdistan kurmak için harekete geçti. Ülkemize dönük ambargoları ve başka araçlarını kullanarak uyguladığı baskılar devam ediyor. Hükümetimizse ABD emperyalizmi tehdidi karşısında boyun eğer bir tutum içerisinde. Bu durum da gericiliğin ve bölücülüğün yükseldiği koşullarda, ülkemize dönük tehditleri ağırlaştıran bir çarpan etkisi yapıyor. Yerel seçimlerde PKK tabiri caizse hendeklerden çıkarıldı ve birçok belediyede iktidar koltuklarına oturtuldu. Aynı zamanda Yeniden Refah ve HÜDA-PAR gibi gerici oluşumlar güç kazandı. Bu noktada, milli devletimizin büyük tehditler altında olduğunu saptıyoruz. Emperyalizme ve onun güdümündeki gericiliğe/bölücülüğe karşı, Türkiye Cumhuriyeti’ni savunma cephesinde, gençliği sağ-sol demeden birleştirebilecek tek kuvvet Türkiye Gençlik Birliği’dir. Dolayısıyla bu tehditleri bertaraf etme noktasında başta bizlere, ardından devletimizin bütün güçlerine ve toplam olarak milletimize büyük görevler düşüyor.’’ duygularını anlattı.

 

Aynı zamanda TGB İstanbul İl Yönetim Kurulu'na Cansu Çirci, Duru Aktaş ve İrem Vatandaş seçildiler.

Tarih:
Diğer Haberler