TGB Almanya 100. Yıl Programını Açıkladı

TGB Almanya Başkanı Meram Tosun, yaptığı açıklamayla Almanya'daki vatansever Türkleri 25 Mayıs günü Köln’de düzenlenecek etkinliğe çağırdı.

TGB Almanya 100. Yıl Programını Açıkladı

Türkiye Gençlik Birliği Almanya, 19 Mayıs’ın 100. Yıl kutlamalarına ilişkin programını açıkladı.

Köln’de Atatürk imzasını oluşturacaklarını açıklayan TGB Almanya adına açıklamayı, TGB Almanya Başkanı Meram Tosun yaptı. Tosun, 19 Mayıs’ın Türk milletini kenetleyerek Milli Mücadele’nin bağımsızlık meşalesini yaktığını hatırlatırken, 1919 ruhunun hala gençlikte yaşadığının da altını çizdi. Türk gençliğinin yurtdışında da FETÖ’nün, PKK’nın üzerine gittiğini vurgulayan Tosun, 100. yıl vesilesiyle Ermeni ve Pontus soykırımı yalanları üzerinden Türk milletinin bağımsızlığının emperyalist merkezlerde hedef alındığına dikkat çekti. Türk gençliğinin bu saldırıları göğüsleyecek güce sahip olduğunu vurgulayan Tosun, bağımsızlık naralarının tüm dünyada yankılandığını şu sözlerle ifade etti: “Bugün dünyada bir değişime tanık oluyoruz. Silah tüccarlarıyla, her türlü pisliğin bulaştığı paralarıyla, tüm direniş güçlerini misyonerlik faaliyetleriyle devşirmeye çalışan, Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da, Yemen’de, Libya’da, Venezuela’da yaşayan insanların kanına girenlere karşı ortak bir ses yükseliyor. Bu ses artık Berlin’de, Paris’te, Londra’da yankı buluyor. Dün savaş, açlık, sefalet ve ölüm ihraç edenler bugün yarattıkları sorunlarla, terörle yüzleşmek zorunda kalıyor. Çin’in, Almanya’nın bir numaralı ticaret ortağı haline gelmesi, ABD’nin Avrupa’ya gümrük vergileri dayatması bunun neticesidir. Atlantik’teki zıtlaşmalar tüm açıklığıyla ortaya çıkıyor. Dünya çapında yükselen yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve etnik terör bu çatışmanın göstergesidir.”

ÇÖZÜMÜN REHBERİ ATATÜRK’TÜR

Dünya çapındaki sorunların yeni arayışlara yol açtığını belirten Tosun, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Avrupa’da seçimlerin arifesindeyiz. Seçimler, değişen dünya düzeninin ışığında gerçekleşiyor. Sadece milletimizin değil, Avrupa milletlerinin de kendi birlikteliklerini koruma ihtiyacını hissettiklerini gözlemliyoruz. Alman ve Fransız bakanlarının Atatürk vurguları, ülkemizde tribünlerde, konserlerde dahi yükselen “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları çözüm yolundaki en büyük rehberi hatırlatmakla kalmıyor. Çağımızın devrimcisi Atatürk, elbette paylaşıldıkça büyüyecektir. Fakat 150 yıllık devrim birikimimizin en başarılı ifadesi olan Atatürk Devrimleri, popüler kültüre de alet edilmemelidir.”

KÖLN’DE ATATÜRK İMZASI KOREOGRAFİSİ

Tosun, açıklamasında Atatürk’ün sadece Türk milletini birleştiren bir unsur olduğunu değil, Türkiye-Avrupa ilişkilerinin de esas zeminini hazırladığını ifade etti. Köln’de gerçekleştirecekleri imza koreografisiyle Almanya’daki Türklerin aydınlık yüzünü göstermek için vesile olacağını belirten TGB Almanya Başkanı Meram Tosun, Atatürk ilkelerine inanmış Almanları ve Türkleri 25 Mayıs Cumartesi günü Köln’de düzenlenecek etkinliğe destek vermeye davet etti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler