TGB Almanya'dan Mücadele Kararlılığı

TGB Almanya, yeni yönetimini belirlediği kurultayda bölücü terör örgütü PKK'ya karşı da Almanya'da mücadele kararlılığını yineledi.

TGB Almanya'dan Mücadele Kararlılığı

TGB Almanya, yeni yönetimini belirlediği kurultayda bölücü terör örgütü PKK'ya karşı da Almanya'da mücadele kararlılığını yineledi.

PKK’nın saldırısından sonra bir araya gelen TGB Almanya yöneticileri, yeni dönem hedeflerini belirledi. TGB Köln Bürosu'nda düzenlenen kurultayda buluşan TGB’liler, 2019 yılında 19 Mayıs ruhunu Almanya’da yaşatacaklarını vurguladılar. Geçmiş dönemi değerlendiren TGB Almanya Başkanı Meram Tosun yaptığı konuşmada PKK’nın da üzerine bu kararlılıkla gideceklerini ifade etti.

Tosun, Türkiye’de vatan savaşı koşullarının hala sürdüğüne dikkat çekti. Fırat’ın Doğusuna yönelik harekatın gündemde olduğu dönemde TGB’nin Ankara’da Trump’ın temsilcisi Bolton’a verdiği mesajın gündeme oturduğunu belirten Tosun, Türkiye Gençlik Birliği’nin her zaman vatanın bağımsızlığı için mücadele edeceğini vurguladı. Tosun, ABD’nin geri çekilmesinin adeta şok yarattığının altını çizerken, TGB’nin de Bolton’a karşı eyleminden sonra PKK’lıların TGB bürosuna saldırmalarının tesadüf olmadığını belirtti.

TGB Almanya Genel Başkanı Meram Tosun’un ardından kurultay, raporların okunmasıyla devam etti. Almanya genelindeki TGB il örgütlerinin yaptıkları çalışmaların da tanıtıldığı kurultayda, yeni dönemde Alman üniversitelerindeki pratiği daha da geliştirmek için daha da aktif çalışılacağı vurgulandı.

Raporların ardından yeni dönem hedeflerine geçildi. İlerleyen sürecin 19 Mayıs’ın 100. Yılı ışığında gelişeceğini belirten TGB’liler, 19 Mayıs’ın Avrupa için de çözüm olduğunu ifade ettiler. Vatan, millet ve bağımsızlık gibi konuların Avrupa’da da daha önce hiç olmadığı kadar konuşulduğunun ifade edildiği kurultayda son bölümde görevlendirmeler yapıldı. TGB Almanya Genel Sekreteri Özge Gürsoy’un görevini Gökhan Dağtekin’e bıraktığı kurultayda ise seçilen yeni Genel Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmakta:

TGB Almanya Genel Başkanı: Meram Tosun

TGB Almanya Genel Sekreteri: Gökhan Dağtekin

Üye: Özge Gürsoy

Üye: Kayhan Oğan

Üye: Mustafa Barış Türkoğlu

Üye: Çınar Aydın

Üye: Kaan Karagöz

Üye: Selahattin Güngör

Üye: Can Çakır

Üye: Tuğba Almışlar

Üye: Yasin Korul

Üye: Cem Yıldız

Üye: Merve Yavuzyılmaz Koçtürk

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler