TGB Almanya: "Üniversiteleri vatanseverliğin kalesi yapacağız"

TGB Almanya, düzenlediği Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısında bir araya geldi.

TGB Almanya: "Üniversiteleri vatanseverliğin kalesi yapacağız"

TGB Almanya, düzenlediği Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya kısa süre önce temsilcilik olan Nürnberg’ten 3 yeni arkadaşımız da katıldı. GGYK toplantısına 3 sene önce Offenbach'ta gösterdiği karamanca müdahale sonucu vefat eden Tuğçe Albayrak'ın ismi verildi.

GGYK ilk gündem maddesi olarak TGB Almanya Genel Merkezi içinde bazı değişiklikleri kararlaştırdı. Buna göre Genel Sekreterlik görevini sürdüren Can Çakır, Propaganda Sorumluluğuna getirilirken, Özge Gürsoy yeni Genel Sekreter oldu. Merve Yavuzyılmaz Koçtürk Genel Sekreter Yardımcılığına ve Duygu Kara Aydın da GYK üyeliğine seçildi.

"TGB'ye olan güvenin ne kadar yüksek olduğunu gördük"

Seçimlerin ardından siyasi gündem tartışması yürütüldü. İlk sözü alan TGB Frankfurt İl Başkanı Gökhan Dağtekin, NATO skandalının ilk kez yaşanan bir olay olmadığını, NATO'nun Türkiye'ye karşı her zaman düşmanca tavırlar sergilediğini söyledi. Yeni ve sevindirici olanın ise Türkiye'de buna karşı bir kamuoyunun oluşması olduğunu söyledi.

Toplantıya telekonferans ile katılan Genel Başkanımız Cem Dikmen de görüşlerini aktardı. Yapılan seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek ve arkadaşlara yeni görevlerinde başarılar dileyerek söze başlayan Dikmen önemli tespitler yaptı.

10 Kasım sürecini anlatan Genel Başkanımız, "Atatürk'e sarılmak bir zarûret haline geldi. Korku süreci geride kaldı, halk hareketi büyüyor. Biz de bu süreçte TGB'ye olan güvenin ne kadar yüksek olduğunu tekrar gördük" dedi.

"Almanya'daki gelişmeler PKK'nın çözülmesi hızlandırabilir"

Sözü son olarak Almanya'daki gelişmelere getiren Dikmen şunları belirtti: "Son gelişmeleri göz önüne aldığımızda şunu görebiliyoruz: Almanya, PKK'ya müdahale ediyor ve Alman devletinde PKK'ya karşı bir tavır gözüküyor. Bu gelişmeler devam ettiği takdirde AB genelinde PKK'ya müdahale edilecektir. Bütün bunlar PKK'nın çözülmesini hızlandırır. PKK gerek maddi, gerekse de insan kaynağı açısından Avrupa'da ve özellikle Almanya'da sürdürdüğü faaliyetlere muhtaç ve bu imkanlar elinden alınırsa bu PKK'nın bitmesi anlamına gelir. Burada Almanya örgütümüz olarak size çok önemli görevler düşüyor."

Alman üniversitelerini Türk vatanseverlerin kalesi haline getireceğiz

Siyasi gündem tartışmasının ardından GGYK’nın ana gündem maddesi olan, üniversitelerde örgütlenme bölümüne geçildi. Üniversitelerin Türk ve dünya devrim tarihindeki önemli rolüne değinen Gökhan Dağtekin, "Üniversitelerde örgütlenmek Almanya’daki TGB açısından bir istikbal meselesidir" dedi. Ardından yapılan uzun ve faydalı çalışmalar sonucu üniversitelerde örgütlenme açısından kararlı bir program ortaya çıktı.

Alman üniversitelerini Türk vatanseverlerin kaleleri haline getireceğiz ve üniversite kürsülerinden Türkiye düşmanlığına geçit vermeyeceğiz.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler