TGB Ankara Yeni Başkanını Seçti

Ankara İl Örgütümüz, Genel Başkanımız Yıldırım Gençer'in katılımıyla düzenlediği il kongresinde Anıl Eren Yıldız'ı oy birliğiyle il başkanlığına seçti

TGB Ankara Yeni Başkanını Seçti

Türkiye Gençlik Birliği Ankara, “Açtığı Yolda Gösterdiği Hedefe” sloganıyla TGB Genel Başkanı Yıldırım Gencer’in katılımıyla il kongresi düzenledi. Birçok lise ve üniversitelerden gencin katıldığı kongrede, Ankara İl Örgütünün yeni dönem il başkanı, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencisi Anıl Eren Yıldız oldu.

Türkiye’nin yakıcı sorunlarını ve bu sorunların çözümlerinin tartışıldığı kongrede, Türk gençliğinin önüne düşen görevler belirlendi. Hükümetin ekonomik krize dair geçici çözümler ürettiğini vurgulayan gençler, çözümün üretim ekonomisi olduğunu belirtti. Devrimciliğin sadece gençlik heyecanı olmadığı, Türkiye gençlik hareketi içinde TGB’nin en ön safta mücadele ettiği vurgusu yapıldı. Atatürk ilkelerini hayatın her alanında uygulama ve gösterdiği hedefte ilerleme sözü verildi.

Siyasi değerlendirmenin ardından TGB Ankara İl Örgütünün faaliyet raporu sunuldu. Geçmişten günümüze Ankara’da yapılan faaliyetler değerlendirildi. Yeni dönem il başkanı ve yönetim kurulu için TGB’li gençler oy kullandı. Yapılan seçim sonucunda Ankara Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencisi Anıl Eren Yıldız, oy birliğiyle TGB Ankara İl Başkanı oldu.

BÜYÜK ATILIMLARIN EMEKÇİSİ OLACAĞIZ

Anıl Eren Yıldız yaptığı konuşmada, “Türkiye Gençlik Birliği’nin 12 yıllık teşkilatlı gücü tarihsel mirasın bugünkü fedaileridir. Dünün fedaileri Millet Meclisi’ni Ankara’da nasıl örgütlediyse, bizler de teşkilatımızı 2006 yılında Ankara’da kurduk ve memleketimize ilmek ilmek yaydık. Bu salon ise örgütümüzün tarihin seyrine müdahale eden nice eylemin karargâhı olmuş, liderlerini burada seçmiş ve iradesini yine tüm memlekete umutla göndermiştir. Bu salonun ruhunu hissedenlerden yaşı yetenler ya ilk kürsü konuşmasını hatırlar ya da büyük bir eylem öncesi burada yaşanan heyecanı anımsar.

Bugün fedai kuşağının temsilcisi bizler, kutlu tarihin parçası olarak, o Cumhuriyet devrimi kadrolarının düşlerini yeniden yaşıyoruz. Yüzyıl geçiyor fakat başı dik ve onurlu bir yaşama dair isteğimiz hazzımız değişmiyor. Şartlar, düşmanlar ve olgular değişiyor ama biz yine milletçe aynı özlemlerin savaşçısıyız ve bu insanlık davasına emeğimizi bedenimizi beynimizi helal ediyoruz. Gocunmuyoruz. Bu Çanakkale siperlerinde de, 6. Filoyu kovalarken de, Silivri Zindanlarını yıkarken de, milyonları Ulus meydanında toplarken de öyleydi.

Şimdi bugün yine buradayız, yine büyük kararların uygulayıcısı olacağız, yine büyük atılımların milletimiz adına emekçisi olacağız” dedi.

Gelecek dönemde Ankara’da yapılacak olan çalışmaların planlandığı kongre sonucunda, üniversite ve liselerdeki vatansever gençliği TGB çatısı altında birleştirme hedefi konuldu. 

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler