TGB Antalya 100. Yıla Yeni Başkanla Giriyor

TGB Antalya'nın yeni il başkanı Salih Burak Özkan oldu. 19 Mayıs'ın 100. yılında Antalya, vatansever gençliğin kalesi olacak.

TGB Antalya 100. Yıla Yeni Başkanla Giriyor

Türkiye Gençlik Birliği Antalya’da bayrak değişimi oldu. Mevcut TGB İl Başkanı Oğuz Özyavuz görevi TGB İl Sekreteri Salih Burak Özkan’a devretti. Yeni heyet, 19 Mayıs’ın 100. Yılına giderken Antalya’yı Atatürkçü gençliğin kalesi yapacağız dedi.

TGB Antalya il örgütümüz, ikinci döneme yeni yönetimiyle “görevlere hazırız” dedi. Genel Sekreterimiz Okan Özkan'ın da katılım gösterdiği toplantıda, Antalya İl Başkanı Oğuz Özyavuz, 2 yıllık il başkanlığı sürecinin ardından,   TGB’den mezun oldu. TGB İl Sekreteri Salih Burak Özkan, il başkanlığı görevine oy birliği ile seçildi.

“TGB BİR OKULDUR”

Önceki dönem TGB İl Başkanı Oğuz Özyavuz, mezuniyet konuşmasında TGB’nin  mücadele içerisinde bir okul olduğunu vurguladı. Özyavuz, “ TGB bana iki çarığından birini orduya bağışlayan Türk Milletinin gözü tokluğunu öğretti. TGB bana, vatanı için apoletlerini söküp milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal’in karlılığını verdi, mevkiye makama tamah etmemeyi öğretti. Teşkilatımız bana yirmi beş yaşında Şam’da Vatan ve Hürriyet Cemiyetini kuran Mustafa Kemal’in azmini öğretti. Emeği, sevgiyi, dostluğu ve en önemlisi kardeşliği öğretti” ifadelerini kullandı.

 “ Türkiye’nin dört bir yanında, aynı dava için mücadele ettiğim bütün arkadaşlarımıza ve milletimize buradan bir söz vermek istiyorum” diyen Özyavuz, “Her şart altında ve millet için mücadele edeceğime, her koşulda hak gözeteceğime, insan emeği olan maddi ve manevi her şeye tevazuyla yaklaşacağıma, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk devrimcilerinin yolundan ve Türk devrim programından ayrılmayacağıma söz veriyorum” şeklinde konuştu.

“ANTALYA ATATÜRKÇÜLERİN KALESİ OLACAK”

Yeni dönem TGB İl Başkanı Salih Burak Özkan seçimin ardından yaptığı konuşmasında ise  “Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Türk milletinin gençliğin umuduna ve mücadele azmine en çok bugün ihtiyacı vardır. Milletimizi umutsuzluklara ve çözümsüzlüklere teslim etmeyeceğiz” dedi. Özkan, “Bu yıl 19 Mayıs’ın 100. yılı. Tüm Türkiye’de 100. Yıl söyleşileri yapıyoruz, 19 Mayıs için hazırlanıyoruz. Antalya’da bu süreçte Atatürkçü gençlik ayağa kalkacak. Biz sırtımızı Cumhuriyete yaslıyoruz, cumhuriyetimizden umut buluyoruz. Geçmişimiz ve geleceğimiz cumhuriyettir. Mustafa Kemal Atatürk’ün,  Samsun’a ayak basmasıyla atılan ilk adımın 100. Yılında biz de aynı umudu ve kararlılığı milletimize vermek için geliyoruz” dedi.

Devraldığı bayrağı daha da yukarı taşıma iradesiyle çalışacağını söyleyen heyet, 19 Mayıs’ın 100. Yılına giderken, Antalya’yı vatansever gençliğin kalesi haline getirme sözü verdi.

Tarih:
Diğer Haberler