TGB, Çin devlet televizyonunda "İşbirliğimizi ileriye taşıyacağız"

TGB, Çin devlet televizyonunda "İşbirliğimizi ileriye taşıyacağız"

Çin Halk Cumhuriyeti devlet televizyonu CGTN, Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Genel Kurultayı’nın ardından Küresel Gençlik Söyleşisi düzenledi. Hibrit yöntemle düzenlenen programa Türkiye’yi temsilen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin davet edildi.

 

22 ÜLKEDEN GENÇ LİDERLER
ÇKP'nin 20. Genel Kurultayı kararları ışığında “Çin’le Birlikte Büyüme ve Gençlik için Fırsatlar” konusuyla düzenlenen söyleşiye, 22 farklı ülkeden 22 genç kurum temsilcisi katıldı. Ticaret, akademi ve medya kollarından da katılımın olduğu programda 8 ülkeden siyasi kurumların genç temsilcileri olan Bulgaristan Sosyalist Partisi Gençlik Birliği Başkanı Gabriel Valkov, Arjantin Büyük Vatan Partisi Temsilcisi Gisela Cernadas, Lübnan Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Adham Sayed, Gana Sosyalist Hareketi Daimi Komitesi Üyesi Yaw Appiah-Kubi, Zambia Sosyalist Partisi Gençlik Birliği Temsilcisi Kyle Haselsteiner, Fas Demokratik Yön Partisi Üyesi Ghassane Koumiya, New York/ABD merkezli sivil toplum kuruluşu Halk Forumu’nun Direktörü Manolo De Los Santos yer aldı.

Çin'in son on yıldaki başarılarından bahseden genç liderler, Çin’in ekonomik, toplumsal ve kültürel olarak ulusal çapta yarattığı canlılığın etkileyici olduğunu ve  Çin’in küresel yönetişime önemli katkılar yaptığını belirtti.

 

‘ÇİN MUCİZESİNİ ÖRGÜTLÜ GENÇLİK YARATTI’
Beş kıtadan genç liderlerinin katıldığı programa çevrimiçi yöntemle bağlanan TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin’in konuşması, Çin devlet televizyonu CGTN’de yayınlandı. Çetin, ÇKP’nin 20. Genel Kurultayı’nı tebrik etti ve Çin’in 73 yıllık başarısında, ÇKP’de birleşen Çin gençliğinin önemli bir rol oynadığına dikkat çekti:

“Bir zamanlar yarı sömürge ve yarı feodal bir ülke olan Çin, bugün Çin mucizesi olarak adlandırılan ve tüm mazlum milletlere örnek olan bir devrim yaptı. Bu devrimin en önemli dinamiklerden biri örgütlü Çin gençliğidir.”

Türkiye Cumhuriyeti ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin Batı’nın emperyalist saldırılarına karşı ortak cephede buluştuklarını belirten Çetin, Türk ve Çin gençliğinin, devletlerinin kuruluşundan bu yana ortak mücadelede birleştiklerini vurguladı. Türkiye’nin, “Asya’nın en Batı’daki kalesi” olduğunu ifade eden Çetin, Türkiye’ye yönelen emperyalist tehdidin, iki ülkeyi de hedef aldığına dikkat çekti:

 

“ABD’nin Batı Asya’daki Kürdistan planlarına ve Doğu Akdeniz’deki silahlı kuşatmasına karşı ön mevzilerde mücadele eden Türk gençliğinin öncüsü Türkiye Gençlik Birliği olarak ÇKP’li dostlarımıza yeni dönemde yeni hedeflerinde başarılar diliyoruz.”

‘ASYA GENÇLİĞİ OLARAK İŞBİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRECEĞİZ’
Türk gençliğinin Çin ve diğer Asya milletlerinin gençliğiyle işbirliğini ilerleteceğini vurgulayan TGB Genel Başkanı Çetin, Asya gençliğinin ortak çabayla Asya uygarlığını yükselteceğini belirtti: “Asya uluslarının gençliği olarak, coğrafyalarımızda yeşeren insancıl, vatansever ve ilerici değerleri savunarak, insanlığın yeni paylaşımcı uygarlığına tarihi katkılar yapacağız. Emperyalizme ve hegemonyacılığa karşı mücadeledemizde ortak çaba ve ortak irademizi geliştirmek için çeşitli alanlarda işbirliğine hazır olduğumuzu en içten dayanışma duygularıyla ifade ediyoruz.”

Tarih:
Diğer Haberler