TGB'den Diyarbakır Annelerine Ziyaret

Genel Başkanımız Dilek Çınar’ın önderliğindeki heyetimiz HDP/PKK terörüne karşı evlat nöbeti tutan Diyarbakır Annelerini ziyaret etti.

TGB'den Diyarbakır Annelerine Ziyaret

Genel Başkanımız Dilek Çınar’ın katılımıyla yaptığımız Vatan, Üretim ve Gelecek için Güneydoğu Buluşmalarında Şırnak, Silopi, Mardin ve Kızıltepe’nin ardından bugün de Diyarbakır Anneleri ile buluştuk. Evlat nöbetinin 781. gününde Diyarbakır Annelerine yapılan ziyarette Genel Başkanımız Dilek Çınar terör örgütü HDP/PKK’ya karşı kesin zaferin çok yakında kazanılacağını söyledi. Çınar, “Terör örgütü PKK/HDP için yolun sonu göründü. Gençlik aslanlı yoldan iktidara yürüyor” dedi.

SİZE TÜRK KÜRT KARDEŞLİĞİNİN MÜJDELERİNİ GETİRDİK

HDP ve PKK terörüne karşı evlat nöbeti tutan anneleri ziyaretinde konuşan Genel Başkanımız Dilek Çınar, “Biz size müjdelerle geldik. Size müjdeler getirdik. Ayağımızın tozuyla geldik. Şırnak’tan, Silopi’den, Mardin’den, Kızıltepe’den Türk gençliğinin, Türk – Kürt kardeşliğinin müjdelerini getirdik. Kardeşlerimiz, gençlerimiz artık terör örgütü PKK’nın pençesine düşmüyorlar. Çünkü onlar vatanının birliği, milletinin bütünlüğünde buluşuyorlar.

Silopi’de yaptığımız toplantıda, Şırnak’ta yaptığımız buluşmada, Kızıltepe’de buluştuğumuz gençlerimiz, kardeşlerimiz Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü sağlamak için mücadele ediyorlar. Görevlerinin başındalar. Ve teşkilatlarıyla buluştular; TGB’yle buluştular.” dedi.

BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞTIKLARI DİYARBAKIR’DAN BİRLEŞİYORUZ

Türkiye’yi Diyarbakır’dan bölmek isteyenlere karşı Diyarbakır’dan birleştiklerini söyleyen Çınar, “Terör örgütü PKK ezildikçe, Mehmetçiğimizin namlusu terör örgütü PKK’yı ezdikçe, Türk gençliği, Kürt halkı özgürleşiyor ve kardeşliğimiz, birliğimiz daha da öne çıkıyor, daha da önem kazanıyor. Bizi bölmeye çalıştıkları yerden, Diyarbakır’dan birleşiyoruz. Ne diyorlardı? Bu bölgede sözde bir 2. İsrail devleti yaratıp, sözde bir kürdistan yaratıp Diyarbakır’ı da onun merkezi yapacaklardı. O bölünme hayallerini biz hendeklere gömdük. Bu sokaklarda hendekler açıp bombalar döşemek istedikler. Mehmetçiğimizin, polisimizin, korucumuzun namlusuyla, mücadelesiyle ve üniversitelerde, liselerde bizlerin, Türk gençliğinin, TGB’nin mücadelesiyle onları bu hendeklere gömdük” dedi.

DEVLETİNİZE SARILIN

PKK tarafından kaçırılan veya kandırılan gençlerimize de eve dönüş çağrısı yapan Çınar, “Şimdi kardeşlerimizi geri alacağız onlardan. Onların elinde olan, kaçırılan, kandırılan kardeşlerimizi geri alacağız. Buradan o kardeşlerimize sesleniyoruz. Anneleriniz, babalarınız burada. Kardeşleriniz, arkadaşlarınız olarak bizler buradayız. Gelin geri dönün.


Xuşkemine, brayemine werin. Dewlet ya me ye, gelan ya me ye, milet ya me ye werin.


Gelin devletinize sarılın. Kız kardeşlerim, erkek kardeşlerim... Devlet bizim devletimiz. Halk bizim halkımız. Millet bizim milletimiz. Gelin devletinize sığının, gelin teslim olun. Onların pençesinde kalmaya mecbur değilsiniz. Onlar size sadece ABD askerlerinin postallarını, silahlarını verirler. Gelin devletinize sığının. Eğitiminize devam edin. Annelerinizin, babalarınızın yuvasına geri dönün. Onların yanında yenilgiden başka bir şey yok. Yok olacaklar. Ezilecekler, bitecekler. Göreceksiniz HDP’yi de kapatacağız. Bu mücadele Diyarbakır annelerimizin kararlı mücadelesiyle zafere ulaşacak. Kürdün bugün tek sorunu vardır: o da PKK terör örgütü ve HDP’dir. Biz PKK terör örgütünü bitireceğiz, HDP’yi kapatacağız.” dedi.

ANNELERİMİZİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ

Çınar, Türk gençliğinin sonuna kadar Diyarbakır Anneleriyle birlikte olduğunu vurguladı: “Buradan milletimize söz veriyoruz: Annelerimizin mücadelesinin sonuna kadar yanındayız. Bu mücadeleyi zafere ulaştırana kadar buradan ayrılmayacağız. Ne zaman annelerimizin bir ihtiyacı, bir emri olsa Türk gençliği annelerimizin yanında. Biz öyle İstanbullardan Diyarbakır’a gelip HDP/PKK’yla görüşüp giden Ekrem İmamoğlulara benzemeyiz. Bizim yerimiz Diyarbakır annelerinin yanıdır. Biz Türkiye’nin bölünme planlarına değil Türkiye’nin birliğine ve Atatürk Türkiye’sini, tam bağımsız Türkiye’yi kurmaya yemin etmiş gençleriz.”

29 EKİM’DE ANITKABİR’DEYİZ

TGB‘nin 29 Ekim’de Anıtkabir’e yapacağı Vatan, Üretim ve Gelecek İçin Gençlik Yürüyüşüne de çağrı yapan Çınar, “Annelerimizle beraber sesleniyoruz şimdi Türk milletine, Türk gençliği 29 Ekim’de Büyük Gençlik Yürüyüşü İçin Ankara’da Anıtkabir’de olacak. Diyarbakır’dan, Şırnak’tan, Hakkari’den, Mardin’den bütün kardeşlerimizi Anıtkabir’de birleştireceğiz, buluşturacağız. Biz Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü sağlayan gençler olarak ve tam bağımsız Türkiye için mücadele eden gençler olarak bir kez daha sesleniyoruz: Gelin 29 Ekim’de hep beraber Anıtkabir’e yürüyelim. Terörün yolunda değil Aslanlı yolda yürüyelim.

Terör örgütlerini Anıtkabir’den vereceğimiz mesajla yerle bir edeceğiz. Türk milletinin gözü, Diyarbakır’ın gözü 29 Ekim’de Anıtkabir’de olsun. Orada kardeşlerimizle beraber türküler, marşlar söyleyeceğiz ve Türkiye’nin birliğinin parolasını oradan bir kere daha haykıracağız. Hep beraber bu mücadeleyi zafere ulaştıracağız. İyi ki varsınız. İyi ki Diyarbakır Annelerimizin kararlı, cesur mücadelesi var. Sizler HDP’ye kepenk indirttiniz. PKK’yı bitirme noktasına getirdiniz. Ve göreceksiniz biz bu mücadelenin sonunda HDP’yi hep beraber kapatacağız. Anıtkabir’e de hep beraber yürüyeceğiz.” dedi.

Genel Başkanımız Dilek Çınar’a teşekkür eden ve alkışlarla destek veren Diyarbakır Anneleri, “Allah sizden razı olsun. Sizi görünce evlatlarımızı görmüş gibi oluyoruz. Sağ olun, var olun” dedi.

Tarih:
Diğer Haberler