TGB Genel Başkanlığına Yıldırım Gençer seçildi

Ankara'da düzenlediğimiz 5. Olağan Genel Kongremizde, TGB 6. Dönem Genel Başkanlığına delegelerin tamamının oyunu alan Yıldırım Gençer seçildi.

TGB Genel Başkanlığına Yıldırım Gençer seçildi

Ankara'da düzenlediğimiz 5. Olağan Genel Kongremizde, TGB 6. Dönem Genel Başkanlığına delegelerin tamamının oyunu alan Yıldırım Gençer seçildi. Gençer, “Büyük tarihimizden aldığımız güç ve kararlılıkla yeni zaferlere yürüyoruz. İlk görevimiz 29 Ekim’in 96. Yılını Ankara’da merkezi bir eylemle kutlamak ve Türkiye’yi içinde bulunduğu süreçten devrimci bir kararlılıkla çıkarmaktır” dedi.

Yıldırım Gençer, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, “Ülkemiz olağanüstü dönemlerden geçmektedir. Olağanüstü süreçler beraberinde olağanüstü tavır ve tutumları getirir. İçinde bulunduğumuz süreçte yeni çarpışma alanlarına yeni mücadele sahalarına hazır olmalıyız. Bugün ülkemizin zorluklarla mücadelesinde TGB’ye olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır” şeklinde konuştu.

 

Yıldırım Gençer'in konuşması:

"Değerli dostlar, bu güzel günde bizlere dostluğun, arkadaşlığı, mücadelenin sıcaklığını hissettiren yüzlerce kilometre uzaktan gelen bütün arkadaşlarımızın emeğine sağlık..

Ülkemiz olağanüstü dönemlerden geçmektedir. Olağanüstü süreçler beraberinde olağanüstü tavır ve tutumları getirir.

İçinde bulunduğumuz süreçte yeni çarpışma alanlarına yeni mücadele sahalarına hazır olmalıyız. Bugün ülkemizin zorluklarla mücadelesinde TGB’ye olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır.

Ülkemizi bireysel kaygılarla, inatlarla, husumetlerle yönetmeye çalışanlara ve kişisel hırsları peşinde koşanlara karşı TGB görev başındadır!

TGB tarihi bir anlamda zorluklara göğüs germe ve bu zorlukları aşma tarihidir.

TGB’nin beslendiği, kuvvet aldığı 150 yıllık dev miras, bizlere zorlukların nasıl aşılacağını göstermiştir.

Bugün ülkemizin ve milletimizin önünde duran çıkmazlara ve zorluklara karşı birlik olmak en büyük görevdir. Ülkemizi tehdit eden emperyalist kuvvetlere karşı her zaman tetikte olacağız, öfkemizi sakınmayacağız.

TGB, 1876’da yolsuzluğa, adam kayırmacılığa, haksızlığa, baskıya dur diyen, meclisi ilan eden Mithat Paşa’nın halk sevgisidir.

TGB, Namık Kemal’in vatan kasidesinde aradığı bahtı kara maderindir.

TGB, 33 yıllık Abdülhamit istibdadına karşı, Hürriyet, bağımsızlık için dağlara çıkmış ve bu uğurda nice bedeller ödemiş Resneli Niyazi’nin, Enver Paşa’nın, İttihat ve Terakki’nin fedai ruhudur.

TGB, Kut’ul Amare’de binbir fedakarlıkla düşmanı alt eden, mazlumlara ümit olan Halil Kut’un yüreğidir.

TGB her şeyden önce anti-emperyalisttir.

TGB, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün karşısında manda ve himayeyi kabul ederseniz sizi de reddediriz diyen Tıbbiyeli Hikmet’tin cesareti ve kararlığıdır.

TGB, İstiklal mücadelesinin en ön safında savaşan, Kara Fatmadır, Nezahat Onbaşıdır, Gördesli Makbule’nin vatan sevgisidir.

TGB, büyük şair Atilla İlhan’ın dip dalgasını örgütleme çalışmasıdır. Kısa zamanda büyük işlere imza atmış, doğru önderlik ve doğru siyasi mevzide Türk gençliğini sağ sol demeden birleştirenlerin teşkilatıdır.

TGB 7. Bölgede 7 iklimde mücadele eden halkın teşkilatıdır.

TGB, 2003’te Süleymaniye’de 11 Askerimizin başına çuval geçirilmesine sessiz kalmayanların teşkilatıdır. Gördükleri her yerde Amerikan askerinin başına çuval geçiren ve bu uğurda her bedeli ödemeyi göze almışların teşkilatıdır.

TGB, Milli bayramlar yasaklandığında, o bayramları yasaklayanlara pişman edenlerin teşkilatıdır.

TGB, Türk ordusu ve vatanseverleri Silivri zindanlarına düştüğünde o zindanları kuranların başına yıkan ve vatanseverleri hapislerden çıkaran Türk milletinin devrimci iradesidir.

Topraksız öğrenip, kitapsız bilen Türk köylüsünün öğrenen, ekmeğini alın teriyle kazanan emekçinin yanında olandır.

TGB, bir iddianın adıdır. Türk gençliğini sağ sol demeden birleştiren, büyük önder Atatürk’ün Tam Bağımsız Türkiye şiarını kendine rehber edinmiş teşkilattır.

‘’Zafer bir amaç değildir. Zafer ancak kendisinden daha büyük olan bir amacı elde etmek için gereken en belli başlı araçtır. Amaç, fikirdir.’’

Şimdi değerli dostlar bu büyük tarihimizden aldığımız güç ve kararlılıkla yeni zaferlere yürüyoruz.

İlk görevimiz 29 Ekim’in 96. Yılını Ankara’da merkezi bir eylemle kutlamak ve Türkiye’yi içinde bulunduğu süreçten devrimci bir kararlılıkla çıkarmaktır."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler