TGB Heyeti Pakistan’da: İslami Gençlik Kurultayı Bugün Başlıyor

Pakistan'ın Ketta kentinde, düzenlenecek olan İslami Gençlik Kurultayı bugün başlıyor.

TGB Heyeti Pakistan’da: İslami Gençlik Kurultayı Bugün Başlıyor

Pakistan'ın Ketta kentinde, farklı coğrafyalardan ve milletlerden 21 gençlik teşkilatının katılımıyla düzenlenecek olan İslami Gençlik Kurultayı 28 Mart Pazartesi (bugün) başlıyor. Kurultayda Türkiye’yi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Dilek Çınar ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat temsil ediyor.

Kurultay, geleceği değiştirecek ve yeniden yaratacak gençlerin, Asya ve Afrika coğrafyasında karşılaşılan sorunlara yönelik çözümler üretmesi amacıyla toplanıyor. TGB ülkemizi temsil edeceği kurultayda, Türkiye’nin ABD emperyalizmine karşı verdiği mücadeleyi, Kıbrıs davasını ve üç İsrail tehdidini anlatacak. Bununla birlikte TGB heyeti, Pakistan ziyareti sırasında önemli resmi temaslarda bulunacak.

Kurultayın ilk gününde emperyalist saldırganlık sebebiyle meydana gelen terörizm ve İslamofobiyle mücadele, Afganistan’daki meyadana gelen kriz, İsrail’in Filistin’i işgali, Keşmir sorunu, Müslüman ülkelerin beraberliği ve istikrarı için yapılabilecek çalışmalar konuşulacak.

Tarih:
Diğer Haberler