TGB İstanbul "ABD'nin Gizli Tarihi" Belgeselini İzledi

İstanbul İl Örgütümüz, film izlenceleri kapsamında TGB İstanbul İl Merkezinde "ABD'nin Gizli Tarihi" belgeselini izledi.

TGB İstanbul "ABD'nin Gizli Tarihi" Belgeselini İzledi

İstanbul İl Örgütümüz, düzenlediği film izlencesi için bu hafta da il merkezinde bir araya geldi. "ABD'nin Gizli Tarihi" belgeseli izledinildi, belgeselin ardından ABD emperyalizmi üzerine tartışıldı.

TGB İstanbul, düzenlediği film izlencesi için bu hafta da il merkezinde bir araya geldi. Geçen hafta seyredilen Kaptan Fantastik filminin peşinden bu hafta "ABD'nin Gizli Tarihi" belgeselinin 9. kısmı izlenildi.

Belgeselde ağırlıklı olarak; 1990 yıllarında, Amerika Birleşik Devletlerinin dünya ülkeleri arasında üstün güç haline gelmek için yalan senaryoları sayesinde Ortadoğu'da çıkardığı savaşlar seyredildi.

Belgeselin bitmesiyle Amerikan emperyalizminin aynı yıllarda ve günümüzde ülkemize olan etkileri tartışıldı. FETÖ ve PKK ile mücadeledeki kararlılık üzerine konuşuldu; yakın gelişmelerden olan ABD'nin askerlerini Suriye'den çekmesi ve PKK'yı kurtarmak için Türkiye'ye görüşmeye gelen Bolton'un başarısızlıkla geri dönmesinin, ABD'nin eskisi gibi dünya devletlerine jandarmalık yapamadığının göstergesi olduğuna vurgu yapıldı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler