TGB Kamplar İçin Kolları Sıvadı

Gençler, yazın düzenleyecekleri kamplarla ilgili planlamalarını yaptı. İlk kamp 20 Haziran'da Balıkesir/Edremit'te başlıyor.

TGB Kamplar İçin Kolları Sıvadı

Türkiye Gençlik Birliği Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısı, Bilim Üsküdar Ünal Coşkun Barış Salonu’nda düzenlendi. Geçen ay kaybettiğimiz TGB Gönüllüsü ve Ulusal Kanal emekçisi Muharrem Yerli’nin isminin verildiği TGB Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısında yaz dönemini planlayan TGB’liler Türkiye’nin siyasi gündemini de değerlendirdi.

Toplantıda konuşma yapan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, “Bulunduğumuz çağa Asya Çağı diyoruz. Asya Çağı aynı zamanda gençlik çağıdır. Atlantik Çağı’nın bittiği, yıkıldığı günlerde Asya’nın milletleri en önde gençleriyle yürüyor. ABD’nin saldırılarının artması da NATO’nun doğuya genişleme hamleleri de Asya Çağı’nın kuruluşunu engelleyemez. Kendimize ve Türk milletine güveniyoruz.” dedi.

'HEPİMİZ ATATÜRK’ÜZ, GÖREVLERE HAZIRIZ'

Çınar, TGB’yi en iyi anlatan sloganın “Hepimiz Atatürk'üz, görevlere hazırız, 40 yılın sigortasıyız” olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Türk milletinin engin birikiminin, tarih bilincinin ve bağımsızlık için mücadele geleneğinin mirasçısıyız. Türk milletinin bize baktığı zaman gözlerinin ışıldamasının sebebi bu. TGB, Türkiye’nin umududur.

“Teröre karşı kararlı duruşumuz, Türkiye’nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü savunmada en ön cephede olmamız ülkemize ve milletimize olan bağlılığımızdandır. PKK’ya karşı her zaman her yerde kararlı durduk. Fas’ta PKK’yı kovduk, ilk günden itibaren Diyarbakır Annelerimizin yanında olduk. Üniversitelerde ve liselerde bu tavrımızı sürdüreceğiz. Sürdürdükçe Türk gençliğini birleştirmeye devam edeceğiz. “Şimdi büyük bir eşikteyiz. Çünkü Türkiye, karşı karşıya olduğu tehdit ve tehlikeleri Atatürk’ün programı doğrultusunda çözecek rotaya girdi. Biz de Türk gençliğini bu rotada birleştirmek için zafere giden yolda emin adımlarla ilerliyoruz.”

'NATO, TÜRKİYE’DEKİ HER TÜRLÜ MUSİBETİN SEBEBİDİR'
Çınar, NATO’nun Türkiye’deki her türlü kötülüğün arkasındaki merkez olduğunu vurguladı:

“Bugüne kadar Türk milletinin başına gelen bütün darbe, kışkırtma, suikast ve kaos planlarının arkasında NATO vardır. NATO’ya bedel ödeyerek girdik ve hala bedel ödemeye devam ediyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için verdiği vatan savaşı sürecinde de aslında NATO ve uzantıları ile savaşıyoruz. Böyle bakarsak, Türkiye’nin düşman kuvvet içinde yer almasının bir anlam ifade etmediğini tersine ülkemize zarar verdiğini görmüş oluruz. Türkiye’nin menfaati için PKK’yı besleyen, aydınlarımızı katleden, FETÖ’ye alan açmaya çalışan ve en sonunda silahla ezdiğimiz NATO’nun içinde yer alamayız. Türkiye vakit kaybetmeden NATO’dan çıkarak bu sorunu çözmelidir.”

'GELECEK DÖNEME HAZIRLANACAĞIZ'
Çınar konuşmasını, TGB’nin yaz aylarında düzenleyeceği Geleneksel Yaz Kamplarının önemini vurgulayarak noktaladı:

“Türkiye’nin içine girdiği süreç, Türk gençliğinin üzerindeki sorumlulukları artırıyor. Sorumluluklardan korkmuyoruz ve kendimize güveniyoruz. Bu sene yaz kamplarında Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yüzlerce Atatürkçü, vatansever gençle buluşarak dönemin yorgunluğunu birlikte eğlenerek ve öğrenerek atacağız. Ama daha önemlisi gelecek döneme hazırlanacağız. Önümüzdeki yıl çok hareketli bir yıl olacak. Türkiye’ye yönelik kaos planları yine devam edecek ve biz 40 yılın sigortası olduğumuzu unutmadan çalışmalarımıza, mücadelemize devam edeceğiz.”

TGB GENEL SAYMANI İSHAK AYKAÇ OLDU
Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu Toplantısında önemli bir görev değişikliği yapıldı. Geçen günlerde vatani görevini yapmak üzere TGB ocağından mezun olan Naci Önenköprülü’nün yerine yeni Genel Sayman seçildi. Göreve Başkanlık Kurulu Üyesi İshak Aykaç geldi.

TGB Karabük İl Başkanlığı görevini yürüten Oğuzhan Balkan da TGB Sosyal Medya Sorumluluğu görevine oy birliğiyle seçildi.

YENİ GENEL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısında oy birliği ile TGB Genel Yönetim Kurulu’na yeni üyeler seçildi: Yunus Emre Özgün - TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu Sekreteri, Taha Küçükuygun, Şaban Can Girgin, Sıla Koltuk.

Tarih:
Diğer Haberler