7 Mayıs Pazar günü, TGB Konya ve TLB Konya Genel Üye Toplantısı yapıldı. Toplantı TGB Konya İl Başkanı Berk Candemir’in açılış konuşmasıyla başladı. Üç Bölümden oluşan ve yoğun katılımın olduğu toplantının gündem maddeleri;
-Anayasa Referandumunun sonucu ve sonrasında olan sürece ilişkin değerlendirmeler,
-Terörle mücadele ve Suriye’de ki gelişmeler,
- Ege Üniversitesi Rektörü Berin Berberoğlu’nun Fırat Çakıroğlu kararı,
- “İncirlik Üssü Kapatılsın” kampanyası ve 19 Mayıs planlaması ile ilgili kararlar idi.
Anayasa Referandumuna ilişkin gündem maddesiyle alakalı toplantıda söz alan TLB Konya Başkanı Doğancan Yıldız, Başkanlık Sistemi’nin işlevsel olarak Türkiye’de uygulanamayacağından bahsetti. Bu sözlerini, ülkemizde yapılan referandum seçimlerinde çıkan tabloya dayanarak söylediğini ifade etti. Öte yandan, TLB Konya’nın ciddi bir gelişim sürecinde olduğunu ve bünyesindeki 60 üyeyle gençlik mücadelesinde daha aktif, daha özverili ve daha güçlü bir şekilde yer aldığını söyledi. İlerleyen süreçte bu sayının ve mücadele ruhunun aynı azimle devam edeceğini ekledi.
Toplantının ilerleyen bölümlerinde söz alan TGB Üyesi İbrahim Toraman, gündeme ek yaparak “1 Mayıs Eylemleri ve Oluşan Tablo” hakkında değerlendirmelerde bulundu. İbrahim Toraman, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Türk-İş’in eylem profili ile, DİSK’in eylem profili arasında gözle görülür farklardan bahsetti. İbrahim Toraman, emek mücadelesinin, Vatan mücadelesinin temelini oluşturduğunu vurguladı. Türk-İş’in, Vatan mücadelesinde emekçi düzlemde temel rol oynadığından bahsetti.
“Terörle Mücadele ve Suriye’de ki gelişmeler” ile alakalı gündem maddesinde ise üyelerimizin genel kanıları;
-Türkiye’nin terörle sonuna kadar mücadele etmesi,
-Fırat Kalkanı Operasyonun kazanımlarının çok etkili olduğu,
-Sincar ve Karakoçak’ta TSK’nın yaptığı hava operasyonlarının önemli olduğu,
-Suriye’nin toprak bütünlüğü, Türkiye’nin toprak bütünlüğü açısından önemli oluşu ve bunun ülkemizin siyasetinde kararlı bir şekilde uygulanması,
-Astana sürecinin aşamalarının önem arz ettiği ve süreçten çıkarılan notların iyi kavranmasının gerekliliğidir.
“İncirlik Üssü Kapatılsın” kampanyası ve 19 Mayıs planlaması ile ilgili söz alan TGB üyesi Mehmet Ali Dinç, 19 Mayıs yürüyüşünün bu süreçte son derece anlamlı olduğunu belirtirken, etkili eylem ve stratejilerinin geliştirilmesi gerekliliğini vurguladı. Buna ek olarak, TLB üyesi Ülkühan Doğabey konuyla ilgili, 19 Mayıs çalışmamızın ve yürüyüşümüzün “Hayır Cephesi” odaklı olmamasından, Türk Milleti’ni “Evet-Hayır” denklemine sokmadan, bütünüyle kucaklayarak yürüyüşümüze katmamızın gerekliliğinden söz etti. Aynı şekilde TGB üyesi Erdener Saraçlar, referandum sürecinden referans alarak, PKK destekli eylemlerin, halk neshinde değer görmediğini ve oluşan yeni süreçte Türk Halkı’nın bütünüyle kucaklayarak, 19 Mayıs’a gençlik olarak atılmanın öneminden bahsetti. TGB Konya AFK Sorumlusu Serdar Sağlam, 19 Mayıs’ın, Türkiye’nin Kurtuluş Mücadelesinin temel noktası olduğundan bahsetti. Sözlerini, Türk Kurtuluş Mücadelesinin başlangıç günü olan 19 Mayıs’ta, alanları doğru siyasetlerle bütünleştirmemiz gerektiğini belirterek bitirdi.
Toplantının ikinci bölümünde “İncirlik Üssü Kapatılsın” Kampanyasının duyurusu amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. “İncirlik Üssü Kapatılsın” Kampanyasının basın açıklaması, TGB Konya İl Başkanı Berk Candemir tarafından yapıldı.
Toplantının son bölümü, TGB Konya İl Saymanı Eylem Göksu Yıldırım, TLB İl Sorumlusu Tuğçe Çam, TGB İl Sekreteri Yaşar Diyarbekirlioğlu ve TGB Konya AFK üyesi Mehmet Arda Yalçınkaya’nın rapor sunumlarıyla devam etti.
TGB İl Sekreteri Yaşar Diyarbekirlioğlu raporunda, eylemlerimizin odağında yapılan geri bildirimlerin ışığında, birebir çalışmaların önemli olduğu ve üstünde durulmasının gerekli olduğunu ifade etti. Sunumuna devam eden Yaşar Diyarbekirlioğlu, sosyal medya denkleminden TGB Konya ve TLB Konya sayfalarının, kampanya sürecinde etkin rol oynaması gerektiğini söyledi.
TGB Konya İl Saymanı Eylem Göksu Yıldırım, “İncirlik Üssü Kapatılsın” kampanyası ve 19 Mayıs planlaması ile alakalı gündem maddesine ilişkin son değerlendirmelerde bulundu. Raporunda, gündem üzerinden hedeflenenlerin büyük olduğu, ilerleyen süreçte de bu hedeflere ulaşmak ve verimli çalışmalar yapmak için, tüm gücümüzle çaba sarf etmemiz gerektiğini söyledi. Sunumunun son bölümünde, süreç içerisinde reklam ve tanım konusunda yoğunlaşmamız gerektiğini ifade etti.
TLB İl Sorumlusu Tuğçe Çam, toplantı gündemini geniş bir şekilde ele alarak, özellikle “İncirlik Üssü Kapatılsın” kampanyası ve 19 Mayıs planlaması ile ilgili kararlar üzerine konuştu. Sunumunda, Türkiye’nin öncelikleri esasında, bugüne tahliller yapmamızın çok ama çok önemli olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında, TLB’nin 19 Mayıs çalışmalarını doğru stratejiler üzerinden yöneteceğini söyledi. Son bölümde, Türk Devrimci Geleneğe yakışır bir şekilde, Anti-Emperyalist cephede, 19 Mayıs’ı karşılamamız gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.
Son olarak, TGB Konya AFK üyesi Mehmet Arda Yalçınkaya, sosyal medya üzerinden etkinlik raporunu sundu. Rapor üzerinden yapılan tahlillerde, sosyal medya üzerinden önceki dönem kampanya süreçlerine dair eleştirilerde ve geri bildirimlerde bulunuldu. Mehmet Arda Yalçınkaya raporunda, TGB Konya sayfasında paylaşılan, yüklenen gönderilerin etkileşimi, erişimi ve genel tablo üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Raporunda, bu konulara ilişkin istatistiki veriler sundu. İlerleyen süreçte yapılması planlanan, tanıtım ve etkinlik programlarından bahsedildi.
TGB Konya İl Başkanı Berk Candemir, toplantıyı sonlandırmadan önce, Ege Üniversitesi Rektörü Berin Berberoğlu’nun Fırat Çakıroğlu’nun katili hakkında verdiği karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde, Şehit Fırat Çakıroğlu’nun katillerinin asla ve asla üniversitelerde barındırılmayacağını net bir ifadeyle belirtti. TGB-TLB Genel Üye Toplantısı, konuşmaların toplamına ilişkin geri bildirimlerin alınması ve genel gündem değerlendirmesiyle son buldu.
