TGB Muğla'da Bayrak Teslimi

TGB Muğla, Genel Başkanımız Yıldırım Gençer'in katılımıyla düzenlenen toplantıda yeni il başkanını belirledi.

TGB Muğla'da Bayrak Teslimi

Türkiye Gençlik Birliği Muğla’da gerçekleştirdiği 100.Yıl Söyleşisi'nde 19 Mayıs’ın 100.Yıl kutlamaları için büyük kararlar alırken, aynı zamanda Muğla içinde büyük değişiklikler yaptı. TGB Muğla İl Başkanlığı görevini yürüten Naci Önenköprülü, İl Başkanlığı'nı önceki dönem İl Sekreterliği görevini yürüten Yağız Coşkun’a devretti.

Yağız Coşkun İl Başkanlığı görevini devraldıktan sonraki konuşmasında, “100. Söyleşimizi başarıyla tamamladık. Üç haftalık maratonun sonunda tüm Türkiyedeki heyecan ve azmi bizlerde burada Muğla’da paylaştık. Bugün burada büyük bir kararlılıkla toplandık. Çünkü 100.Yıl Söyleşileri’nin esas provası kararlılıktır. Bu kararlılık Mustafa Kemallerin, İsmet İnönülerin kararlılığıdır. Bu kararlılık sıradan bir kararlılık değil,vatan ve milleti kurtarma kararlılığıdır." ifadelerini kullandı. 

Genel Başkanımız Yıldırım Gençer 100.Yıl Söyleşisinde “Kısa Türkiye Tarihi” sunumu ile 19 Mayıs’ın sonraki yüz yıllık süreçte Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk gençliğinin bu süreçteki yaptığı işleri aktardı. Gençer sunumunda “Mustafa Kemal herkesi bağımsızlık noktasında birleştirmeyi amaçlamıştır. Hattı Müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır o satıh bütün vatandır demiştir ve ulusal bağımsızlığı amaçladığını göstermiştir.” ve “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci programını ele alıp bunu iktidara taşıyacağız. Toplumsal kurtuluşçuluğu amaçlayacağız, biresel kurtuluşçuluk içinde koşmayacağız.Toplumsal kurtuluşçuluk Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur.” diyerek görevlerimizin ne olduğunu hatırlattı.

TGB GYK Üyesi aynı zamanda önceki dönem Muğla İl Başkanı Naci Önenköprülü de “TGB Çalışma Tarzı” sunumu ile gelecek dönemde örgütlenme starejimize dair bilgiler verdi. Önenköprülü sunumunda “Mustafa Kemal milli mücadele döneminde herkesi birleştiriyordu. Sen feslisin ,sen sarıklısın demiyordu. Bizde aynısını bugün yapıyoruz, her partiden arkadaşı içimizde barındırıyoruz ve mücadelemizi veriyoruz.” Sözleri ile TGB’nin birleştiriciliğine değinirken, “Başarıya giden yolda en önemli şey doğru sorular. Amaca ulaşmak için bunlar bize yol gösterici olacaktır. Kurtuluş Savaşında Afyon Kocatepe’yi almak için kaç topa ihtiyacımız vardı? Bu sorunun cevabı bize başarıyı getirir." diyerek amacımıza ulaşmak için hangi yolları izlememiz gerektiğini belirtti.

TGB Muğla 100.Yıl Söyleşisi’ni toplu bir fotoğraf ile bitirdi.

Tarih:
Diğer Haberler