TGB Rauf Denktaş anmasına katıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünün altıncı yıl dönümünde Kıbrıslı Türkler bir araya geldi.

TGB Rauf Denktaş anmasına katıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünün altıncı yıldönümünde Kıbrıslı Türkler bir araya geldi.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin düzenlediği anma toplantısına Denktaş’ın sevenleri, akrabaları, TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği), TESUD (Türkiye Emekli Subaylar Derneği), TÜMÖD (Tüm Öğretim Elemanları Derneği) ve TGB adına Genel Başkan Yardımcımız Elif İlhamoğlu'nun başında bulunduğu bir heyet katıldı. Anma toplantısı, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Sekreteri Zehra Bilge Eray'ın Rauf Denktaş'ın hayatını anlatan konuşması ile başladı. Ardından Emekli Tümgeneral Tarık Özkut özel anılarla Rauf Denktaş'ın yaşamını anlatan bir sinevizyon gösterimi yaptı.

Toplantıda söz alan Genel Başkan Yardımcımız Elif İlhamoğlu, “Rauf Denktaş hayatını Kıbrıs Türklerinin özgürlüğüne, Türkiye'nin birliği bütünlüğü ve bağımsızlığına adayan büyük bir dava insanıydı. Atatürk devrimcisiydi, yaşamının sonuna kadar karşılaştığı her zorlukla mücadele etti, çözümler üretti ve vazgeçmedi. Antiemperyalistti, ABD-AB'nin Annan Planlarını bozguna uğrattı, geçit vermedi. Büyük bir vatanseverdi sadece Kıbrıs davasını değil Türkiye davasını sahiplendi ve sözde Ermeni Soykırımı yalanlarına karşı da mücadele etti. İşte Denktaş, devrimci, vatansever, anti-emperyalist kişiliğiyle ve yaptığı büyük işlerle Türk gençliğine her zaman örnek olmuştur, cesaret vermiştir ve yol göstermiştir. 2009 senesinde Türkiye-AB ilişkilerinin tartışılacağı etkinlik için onur konuğumuz olarak Marmara Üniversitesi’ne geldiğinde onu binlerce öğrenci karşılamıştı. Dönemin FETÖ merkezli yayın kuruluşları bu etkinlik sonrasında 'Atatürkçüler Marmara Üniversitesi’nde at koşturuyor' diye haber yapıp, bizi ve Rauf Denktaş’ı hedef göstermişti. Rauf Denktaş dosta güven, düşmana korku veren vatansever bir liderdi. Ölümünün 6. yıldönümünde Sayın Rauf Denktaşı, Dr. Fazıl Küçük'ü ve tüm Kıbrıs şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler